С какво ви дразнят майките?

• 43 055
  • 699
  •   1
Отговори
# 450
  • София

А, не. Майка ми го е поканила вече да участва. В случая той няма как да знае, че това не е съгласувано по между ни. Такива иди ми, дойди ми много ги мразя. Щом го е поканила, връщане няма.

Има има. И това е единственият контрол, който ти принадлежи в ситуацията.
Защото майка си няма да склониш да си ти "любимото дете", нито да се допитва до теб, ако ще на глава да застанеш.

Не отговаряш и да се оправят помежду си. Аз така бих направила, ако реша да изкривея. И снизходително бих казала да й даде на нея парите, да са ѝ халаал. Без изобщо да синхронизирам повече цялата рода. Подаръкът е взет, платен, ще бъде подарен, от там нататък - помежду си да се оправят.
Това бих направила, четейки те, ако някой ме е прескочил. Може би не със семейството, но в друга ситуация, която ме е ядосала, колкото теб тази, ще направя горното.

# 451
По други въпроси съм на различно мнение от Шерилин, но в случая, си е права. Защо всичко трябва да е в една посока - само тя да отстъпва и да проявява разбиране?
Свидетел съм, как цял живот сестрата на майка ми я обижда и наранява и не проумя, че тя е единствената, която ѝ мисли доброто. Така ще е и до края. Вече са на по 70+, сюжетът се повтаря. Не знам дали е грешката във възпитанието или пък е до характер, но е факт. Цял живот майка ми отстъпва на принципа, тя е по-голямата и по-разумната, цял живот сестра ѝ се качва на главата и ѝ вгорчава живота. Не я цени, не ѝ се обажда, държи ѝ остър тон. Майка ми много страда, но никой не може да ѝ помогне. Дори и аз не знам как.

# 452
а пък това “Мълчи, преглътни” за мен е най-лошия подход. Аз съм от хората, които все към себе си навътре обръщат негатива и трупаш, трупаш, а накрая избухваш.

Мисля че най-добре да си казва какво я устройва и какво не, иначе само тя ще страда.

Аз бих постъпила точно така, дистанция и това е.

# 453
  • Mediterraneo
Аз пък в случая хич не я разбирам Шери. Тропкане с краче, детинско. Нито симпатизирам, нито съчувствам. Голям проблем, че си излязла с майка си по магазините, още по- голям, че брат ти може да даде част от парите за подаръка. Проблемът е съвсем другаде и с тези детски постъпки не си правиш услуга изобщо.

# 454
Не е проблема подаръка.Тука си има натрупани сложни отношения и проблеми и сега избиват по малък повод.

# 455
Ако имахме нормални отношения, нямаше да има проблем с подаръка.

# 456
  • София
Не е проблема подаръка.Тука си има натрупани сложни отношения и проблеми и сега избиват по малък повод.
Точно. Подаръкът е малкото камъче. Разбирам я Шерилин.

# 457
Аз пък в случая хич не я разбирам Шери. Тропкане с краче, детинско. Нито симпатизирам, нито съчувствам. Голям проблем, че си излязла с майка си по магазините, още по- голям, че брат ти може да даде част от парите за подаръка. Проблемът е съвсем другаде и с тези детски постъпки не си правиш услуга изобщо.

Абсолютно съгласна съм с теб.

# 458
сигурно не сте били в ситуация на крайна непоносимост към член от семейството…
Тя цял живот е търпяла това отношение и точно това е проблема с брат й.Сега просто поредния случай, където нейния труд се използва от него. Не е въпрос какво е направено, просто самия принцип.

# 459
Тя цял живот е търпяла това отношение и точно това е проблема с брат й.Сега просто поредния случай, където нейния труд се използва от него. Не е въпрос какво е направено, просто самия принцип.

Точно това е. Ако имахме нормални отношения, сама щях да предложа на всички да се включат и да подарим заедно подарък. В случая майка ми ме прескочи, като покани брат ми да се включи, а преди няколко месеца тя рева как брат ми се държал и не знам си какво. Не е едно нещо, трупано е с години, писала съм в темата за любимото дете.
Въпросният подарък беше само повод, но не и причина да се ядосам толкова.

Години наред, още от дете съм търпяла грозно отношение от страна на майка ми. Няма как да се трупа години наред напрежение и да не избухне накрая. Брат ми е бил винаги толериран и предпочитан, още като дете, ме гледаха между другото, караха ме да му разчиствам стаята, защото не му било работа, да му мия чиниите като си ги остави в мивката, да минавам 100 квадрата под на колене с парцал (не моп, а стара памучна дреха) с препарат и без ръкавици, защото ръкавиците са за лигли. Карала ме е да пера на ръка, докато имаме пералня и сушилня, ръцете ми са стигали до кръв. И това е една малка част…

След като се разделиха с баща ми, майка ми не беше в завидна ситуация. Помогнах й като на човешко същество, защото така бих направила и с друг човек, дори да не е майка ми. И пак не получих благодарност дори. Иначе преди раздялата им се бях дистанцирала много и не съм търсила нито помощ, нито съвет, нито контакт. Излязох от родния дом на 20 и това беше най-хубавото нещо, което направих за себе си!

# 460
Шери, майка ти е токсична. Аз пак бих се дистанцирала от нея.

# 461
  • София
Скрит текст:

Точно това е. Ако имахме нормални отношения, сама щях да предложа на всички да се включат и да подарим заедно подарък. В случая майка ми ме прескочи, като покани брат ми да се включи, а преди няколко месеца тя рева как брат ми се държал и не знам си какво. Не е едно нещо, трупано е с години, писала съм в темата за любимото дете.
Въпросният подарък беше само повод, но не и причина да се ядосам толкова.

Години наред, още от дете съм търпяла грозно отношение от страна на майка ми. Няма как да се трупа години наред напрежение и да не избухне накрая. Брат ми е бил винаги толериран и предпочитан, още като дете, ме гледаха между другото, караха ме да му разчиствам стаята, защото не му било работа, да му мия чиниите като си ги остави в мивката, да минавам 100 квадрата под на колене с парцал (не моп, а стара памучна дреха) с препарат и без ръкавици, защото ръкавиците са за лигли. Карала ме е да пера на ръка, докато имаме пералня и сушилня, ръцете ми са стигали до кръв. И това е една малка част…

Скрит текст:
След като се разделиха с баща ми, майка ми не беше в завидна ситуация. Помогнах й като на човешко същество, защото така бих направила и с друг човек, дори да не е майка ми. И пак не получих благодарност дори. Иначе преди раздялата им се бях дистанцирала много и не съм търсила нито помощ, нито съвет, нито контакт. Излязох от родния дом на 20 и това беше най-хубавото нещо, което направих за себе си!
Моля?!?
Малко си се дистанцирала. Това е родителка, не майка.

# 462
Шери, майка ти не заслужава помощта ти и общо взето всичко, което си направила или правиш за нея. Да се оправя сама или да търси скъпоценния син.

# 463
  • София
Шерилин, или се спасяваш, или преглъщаш и търпиш. Жената няма да се промени на тези години. Сама си решавай дали искаш да се въвличаш още или не.
Много са ми познати тези истории, бях свидетел на подобна такава.
Майка, която обожествяваше сина си, а той не я погледна. Сети се само да дойде на погребението й като гост и да си иска наследството.

# 464
Отсвири ги, ако толкова ти тежи.

Но ти не правиш това. Не, ти продължаваш да пробваш общи начинания, очаквайки различен резултат. Добре, майка ти предпочита брат ти - приеми го и си живей живота. Какво е това вторачване в миналото? Като станеш на 50, а той на 60, още ли ще има страдания от тази чутовна несправедливост?

Общи условия

Активация на акаунт