С какво ви дразнят майките?

• 43 041
  • 699
  •   1
Отговори
# 480
Няма как апартаментът да остане за брат ѝ, понеже има запазени части, освен ако не му го прехвърли с покупко-продажба, де.

# 481
Това как е юридически е различно от желанията и очакванията.
Та адвокат е правилното решение в този случай.

# 482
Тя ако има дял в дома, в който живее, много ясно, че няма да иска да го продаде, купи на вас и остане само с право на ползване. Grinning
Очевидно и двете ѝ деца не я харесват особено по едни или други причини.

Защо мислиш, че е много ясно да не иска? Постоянно повтаря как иска всичко да е по равно и да няма ощетени. Обаче като й предложих варианта (да, има дял), да се купи по1 апартамент на всяко дете, с право на ползване записано като тежест, няма да има нараняване и на нейния интерес. Така поне ще знаем кое за кого остава. Ако беше толкова загрижена да се разберем като хора, щеше да го направи. Ама не. Ще се влачим по съдилища…
Шери, нали ти е ясно, че тя иска всичко да остане за брат ти? След всичко, което сподели, за мен е очевидно. От тук нататък ти трябва да решиш какво ще правиш и дали ще го правиш.
ем.. каквото, такова. Ще се делим доброзорно.

# 483
Аз никога не бих се оставила без жилище, за да дам всичко на децата си. Право на ползване не е като собствен дом. Поне един сигурен дом човек трябва да има. Нали и тя има дял, защо всичко да се раздели между теб и брат ти?

# 484
Аз никога не бих се оставила без жилище, за да дам всичко на децата си. Право на ползване не е като собствен дом. Поне един сигурен дом човек трябва да има. Нали и тя има дял, защо всичко да се раздели между теб и брат ти?

Защото обсъждахме как да направим така, че всичко да е по равно. Брат ми живее там също. Хем иска да го дели между нас, хем ако може да се преместим всички при майка ми барабар с половинките ни.

# 485
По равно, а за нея нищо ли в смисъл??

# 486
По равно, а за нея нищо ли в смисъл??

Ами уж искаше да ни подели всичко. Никой не е тръгнал да я гони и да я оставя на улицата. Като каза, че иска да ни подели всичко предложих варианта с продажбата. Не знам защо се хващаш, че правото на ползване е нищо. Реално не е нищо, защото отговорностите по имота са за собственика, а тя би била ползвател до живот. Това не е нищо. Но тя смята, че не иска да се продава, защото аз съм без емоции към родния си дом, а тя иска да има домът, който е създала. Само дето на този дом парното не може да му плати зимата, данъците забатачила, куп проблеми. Тя гледа емоционално и ме обвинява, че не жаля по родния дом. Пък вярвам, че дом е там, където си го създадеш.

# 487
Това са ви ваши работи. Кофти е децата ти да те подминат и оставят само с право на ползване, за да си разделят всичко. При неразбирателства пък съвсем...не е лесно.

# 488
  • София
Доколкото разбирам това е било предложение на майката.

# 489
  • София
Мисля, че и двамата с брат ти си правите сметки с чужд труд. И не е ок. 
Право на ползване не е равно на дял юридически. И можеш да продадеш апартамента заедно с нея. Изобщо не е малка подробност и не знам кой човек с ясен акъл, в толкова влошени отношения ще си даде дяла, за да може да разчита на право на ползване.
Наследство се открива при смърт, а майката е жива и е редно (законово) да има дял.
Уточнявам - казусът от много емоционален се превърна в материален, затова пиша тематично - за наследство и как стоят нещата юридически.  Кой какво заслужава е друг въпрос и това не отменя по никакъв начин ужасното отношение към Шери.

# 490
Аз не съм настоявала да остава без дял. Тя хем иска да ни дели всичко, хем не й стиска. Да се определи какво иска. Защото ако е съгласна да продадем апартамента за 2 по-малки аз нямам против да си остави дял. Майка ми не е юрист, нито аз, нито се бяхме консултирали с такъв, че да каже как биха били защитени интересите на всички. На нея не й хареса идеята да се продаде “дома”. Аз предложих да си остави право на ползване, но не съм го казвала като единствено условие. Нали за това предлагаш нещо, за да се изкоментира и да се реши най-доброто за всички.

# 491
Ти как би се почувствала на 60+ години, ако нямаш нищо, освен право на ползване?

# 492
  • София
Защо се опитваш да я държиш отговорна за чуждо предложение?

# 493
Защото кое дете би приело такова предложение, без да му трепне нещо за тази майка? То е ясно, че това е проформа - мир да има. Кой иска да остане на благоволението на другите, когато е възрастен, а децата му са скарани?

# 494
  • София
Може би такова дете, което не е имало майка, я родителка.

Общи условия

Активация на акаунт