С какво ви дразнят майките?

• 42 984
  • 699
  •   1
Отговори
# 585
Шери, много ми е чудно как здрав и прав мъж като брат ти толкова го мързи нещо да свърши. И после майка ви не вижда ли неговата апатия? Как изобщо си позволява да ти говори такива глупости, а същевременно скъпоценният син пръста да не си мръдва...Много ме дразнят такива хора, ама много.

# 586
Виждате, че братът не желае да обсъжда делби и собствености. Явно е от тези типове, дето са "над нещата" - не ми трябват пари, но и пари не давам за нищо.
Разбирам всички с мнения, че майката не е защитена и т. н., че е принос да живееш с родителя си до самия му край.
Но, в случая, кой ще плаща ремонтите на общата собственост? Защото такива хора като брат и - няма. Тя може да прави ремонти всяка година и цял живот да няма приход от своята собственост, само разходи, докато не дойде момент да и писне и да оправи нещата по съдебен път. Безпаричният и брат още сега се чувства собственик с по-големи права.
Жалите я майката, но тя не жали дъщеря си, че трябва да е съпричастна финансово към чужди ремонти. А ако няма възможност да им плаща масрафа, какво правим? Кой ще ги плаща?
Аз бих им казала, че съм финансово затруднена и не мога. Те живеят там, те да се оправят. Ако не могат да си позволят да потдържат такова голямо жилище - да се продава и да ходят в другото.

# 587
И аз при тези обстоятелства ако съм на мястото на Шери, нищо няма да направя за тези хора. Да се оправят. То тяхното е наглост.

# 588
Точно това се усеща, коя  си ти , аз съм тук и е мое.
Какво ще деля с теб.

# 589
Нещо налага ли изобщо да плаща ремонти?
Един данък има да плаща според собствеността, която се вижда в удостоверението за наследници и толкова.

# 590
По принцип нищо не налага по закон, предполагам. Но налага моралната отговорност към майка и, която няма да има баня(примерно). Братът вдига рамене, че няма пари... и готово.

# 591
0

Последна редакция: вт, 13 юни 2023, 00:03 от Анонимен

# 592
Просто кажи на майка ти, че няма да влагаш пари в обща съсобственост, защото това касае и твоето семейство, за което ти трябват ресурси. Кажи и че мъжът ти не е съгласен и толкоз. Може това да я впечатли.

# 593
Sherilyn и като избие теч и какво ще стане? Ще се наложи да се размърдат именно тези, които живеят вътре. И дори да платиш нещо какво толкова ? А ако тичаш хаотично защото на другите двама не им се излиза от инертността им ... ще дадеш много повече.
Остави да потече. Съседите на тяхната врата ще звъннат,. Твоето ще е четвъртинка Simple Smile

# 594
Ох Шери много токсичност около теб и то от близки хора. Според мен усещат , че ще поддадеш и напират. Доволно имоти имате и спокойно можеш да се отдръпнеш за определено време ( и физически , и парично) така и на теб ще ти се изясни истинската картинка и според това как да действаш. Мисля , че добрите намерения трябва да ги заключиш някъде и да се научиш да отказваш, отлагаш и т.н. с усъвършенствано лицемерие.
 При инцидент вдигаш рамене , че не си в града , че нищо разбираш, не знаеш, нямаш пари и т.н. учи се от батко си😉

Последна редакция: пн, 12 юни 2023, 16:54 от ccvet

# 595
Абе все пак да провери при адвокат какви са и задълженията като съсобственик. Да не се окаже, че този дето живее в имота, след време има право да претендира за пълен собственик, защото го потдържа, а тя го е оставила на произвола да се руши(някъде съм срещала нещо подобно, но не съм сигурна точно)....

# 596
Шери, наистина ги остави сами да се оправят. Знаят, че винаги могат да разчитат на теб и затова не си мърдат пръста. Шери ще даде пари, Шери ще оправи нещата...ама не са познали. Брех че паразити! Че после и с претенции. Гледай си интереса и влагай там, където имаш изгода. Майка ти и брат ти ще се научат, не са малки.

# 597
0

# 598
  • Враца
Ширилин, ако не държиш да получиш дела си в жилищата, а само пари, мога да те посъветвам да изпратиш покана в определен срок да купят дела ти. Ако ти откажат, ще имаш право да го продадеш на трети лица (има разни фирми, изкупуват дялове и после се оправят с другите съсобственици).
Неприятното е, че след такова действие отношения няма да има. Ако сега все пак има някакви, после ще бъде невъзможно.
Но законът позволява опции, така че ако ти писне- имаш и план Б.

Само да допълня- не ти да пращаш покана, а да помолиш адвоката си да я състави и да проследи цялата процедура. Защото ще трябва документ, че са отказали, за да можеш да продадеш на трети лица после.

# 599
0

Общи условия

Активация на акаунт