С какво ви дразнят майките?

• 43 007
  • 699
  •   1
Отговори
# 105
Тези от селата на училище в град, от 7 или 9 клас ,кой ги гледа?

# 106
  • София
Много съм съгласна с Пресиана, особено с това изречение "Но всъщност и сестра ви е жертва също като вас - просто едната на майка си, а другата на баща си."

# 107
Скрит текст:
И сестра ви не е виновна и не е заслужавала да яде бой - тя е била на 15 - родителите ви са тези, които трябва да носят отговорност за вас - какво очакват да оставят сами тийнеджъри с бушуващи хормони и те да се отговорни - това е да дадеш картбланш на кучето да яде каквото си иска от масата.

Вие оправдавате баща си, че е биел сестра ви, защото си го е заслужила едва ли не...
Бие дъщеря си, че той е безотговорен е*ати демагогията с извинение.

Трябва да обърнете внимание на истинския проблем не да го прехвърляте на сестра си, защото си го е заслужила.

Посочих ви насока, че може би не се вписвате в техните разбирания. Но всъщност и сестра ви е жертва също като вас - просто едната на майка си, а другата на баща си.
Не им позволявайте да ви противопоставят по този грозен начин...
Нямам думи някои родители как мога да скапят живота на децата си, без дори да го осъзнават.

И как го оправдах за малтретирането? Много странно заключение.

Иначе да, родителите прецакват списихиката на децата си без да го осъзнават.
Казвайки че сестра ти и майка ти са провокирали баща ти. И дори даде историята за пример за провокация.
Вие сте били деца. За непълнолетните отговарят родителите. Няма да повтарям поста на Пресиана, защото мнението ми се припокрива с нейното. Много безотговорно поведение на родителите ви към вас.

# 108
Съответно една вечер, беше късно защото си бях легнала вече, баща ми дойде в апартамента (явно да ни провери), съответно сестра ми я нямаше отново и баща ми ме издърпа по пижама от леглото да ходя с него да я търсим по заведенията в града. Буквално съм влизала в дискотека по пижама и съм се оглеждала за нея. След часове обикаляне се брибрахме с него...

Съответно майка ми и сестра ми вероятно ме делят, защото на мен баща ми никога не ми е посягал, но не го е правил, защото не съм му давала причина. За сметка на това съм търпяла техните провокации и последствията от тях, разбира се. Не е лесно да си сведетел на подобни неща. И сега след всички години ми тежат разни неща.

Насилието не е само „посягане“. Думи нямам... И на всичко отгоре се гордееш, че не си го провокирала и затова не те е бил.
Спирам, че ме сърбят ръцете да напиша неща, които е по-добре да не пиша.

# 109
Скрит текст:
И сестра ви не е виновна и не е заслужавала да яде бой - тя е била на 15 - родителите ви са тези, които трябва да носят отговорност за вас - какво очакват да оставят сами тийнеджъри с бушуващи хормони и те да се отговорни - това е да дадеш картбланш на кучето да яде каквото си иска от масата.

Вие оправдавате баща си, че е биел сестра ви, защото си го е заслужила едва ли не...
Бие дъщеря си, че той е безотговорен е*ати демагогията с извинение.

Трябва да обърнете внимание на истинския проблем не да го прехвърляте на сестра си, защото си го е заслужила.

Посочих ви насока, че може би не се вписвате в техните разбирания. Но всъщност и сестра ви е жертва също като вас - просто едната на майка си, а другата на баща си.
Не им позволявайте да ви противопоставят по този грозен начин...
Нямам думи някои родители как мога да скапят живота на децата си, без дори да го осъзнават.

И как го оправдах за малтретирането? Много странно заключение.

Иначе да, родителите прецакват списихиката на децата си без да го осъзнават.
Казвайки че сестра ти и майка ти са провокирали баща ти. И дори даде историята за пример за провокация.
Вие сте били деца. За непълнолетните отговарят родителите. Няма да повтарям поста на Пресиана, защото мнението ми се припокрива с нейното. Много безотговорно поведение на родителите ви към вас.

Добре, благодаря за пояснението. Simple Smile

Пак ми е странно как правите такива заключения. Примера беше даден, за да се опише реалната ситуация. Никога не съм подкрепяла насилието под никаква форма, винаги съм го избягвала и критикувала.

Знаете ли, сега като чета коментарите ви, искрено се радвам за вас, че не разбирате какво е да попаднеш в такава ситуация. Когато имаш агресивен човек около теб, който не иска да се махне от живота ти, можеш да направиш три неща:
- да избягаш;
- да го елиминираш;
- да правиш всичко възможно да не го провокираш.

В онзи момент, единствения полезен ход беше третия. Да, майка ми и сестра ми допускаха грешки, които провокираха баща ми и това не го оправдава. Нито мен ме прави виновна, за това, че не го провокирах, за да ме делят те двете. Както се казва "всеки сам си преценя". На по-късен етап него вече го нямаше, останахме трите... И какво следва? Игнор на детето, което е имало достатъчно акъл да не създава проблеми?

Жертви в тази история - много. Всеки може да я изиграе тази роля. Обаче темата е за майката и колко много може да те дразни тази фигура. Кажете ми сега, как в такава история фигурата на майката да не е дразнеща?

За сега се старая да съм на принципа - живей си живота и който иска да е с теб ще намери начин. А, че ще се дразня, явно ще е дразнещо поне още известно време. хаха

Как' Сийка - абсолютно се гордея със себе си.

# 110
Така звучи от това, което пишеш.
Цялото ми детство мина в психически и физически тормоз. Не знаеш кой какво е преживял и през какво е преминал.

Имала си късмет, че не ти е посягал. Агресорът винаги може да те нападне физически или психически. И това че нещо на теб ти се струва, че не е провокация, за него може да бъде.

Напълно нормално е детето да иска грижа и любов от майката, без значение от възрастта му. Обаче като не се получава, трябва да търсиш начини да не се тормозиш и да не те дразни. Дало сама да намериш начин, дали чрез терапевт, ти трябва да прецениш.

# 111
Тези от селата на училище в град, от 7 или 9 клас ,кой ги гледа?

Сами се гледат. Имах няколко съученици в гиманзията, които живееха на квартира в града и събота и неделя се прибираха на село.

Някои от тях бяха узрели преждеверемнно и се гледаха сами, грижеха се за къщата си, готвеха си, чистеха си, перяха се - всичко.

Други превръщаха квартирите си в бардаци и си организираха вакханалии.

# 112
Така звучи от това, което пишеш.
Цялото ми детство мина в психически и физически тормоз. Не знаеш кой какво е преживял и през какво е преминал.

Имала си късмет, че не ти е посягал. Агресорът винаги може да те нападне физически или психически. И това че нещо на теб ти се струва, че не е провокация, за него може да бъде.

Напълно нормално е детето да иска грижа и любов от майката, без значение от възрастта му. Обаче като не се получава, трябва да търсиш начини да не се тормозиш и да не те дразни. Дало сама да намериш начин, дали чрез терапевт, ти трябва да прецениш.

Да, явно така ви звучи написаното. Просто на мен ми е странно, как може да се предположи даже, че човек попадал в такава ситуация може да подкрепя подобно държание. Нищо повече. Simple Smile

Съжалявам, за това което си преживяла.

# 113
Майката е кръшкала постоянно, баща и на авторката вместо да я изгони я е пребивал редовно. Каката и тя тръгнала по този път и си го е отнесла и тя. Селско- мутренска идилия. Авторката не е виновна, че баща и не я е пребивал, нито е виновна, че по тази причина майката и сестра и не я имат за близка. Просто кофти родители, дори си мисля, че баща и не е бил чак такъв изрод, ако беше с нормална жена да не му кръшка едва ли щеше да бие наред домочадието.
Авторката на актуалната тема, не си го слагай на сърцето, гледай по малко да комуникираш с тях и се освободи от всякакви зависимости и желание да се доказваш. Нищо не дължиш на никой, по скоро майка ти не ти е осигурила нормално детство заради нейния си начин на живот с ходене по мъже и Бог знае още какво. Така че просто се опитай да не се занимаваш с нея, пък ако те търси гледай да не се напрягаш, все едно ги звъни някой чужд човек

# 114
  • София
Аха, не е чак такъв изрод - майката кръшка, той бие детето. Само малко е изрод.

Като ще оправдаваме идиотските постъпки, нека да е докрая - майката нямаше да кръшка, ако той беше нормален.

# 115
Според мен пък и двамата не са читави. Баш селско-мутренска идилия.

# 116
Аха, не е чак такъв изрод - майката кръшка, той бие детето. Само малко е изрод.

Като ще оправдаваме идиотските постъпки, нека да е докрая - майката нямаше да кръшка, ако той беше нормален.

То щото само на изроди кръшкат. Аи няма нужда.

# 117
Никой не е карал насила майката да кръшка, а бащата да бие. Като не могат да бъдат нормално семейство, да се разделят. Не да се тровят взаимно и да тормозят и децата. Б*си и некадърните родители.

# 118
  • София
rf22, ти по принцип ли говориш? Защото за конкретния случай поведението му отговаря на определението.

# 119
rf22, ти по принцип ли говориш? Защото за конкретния случай поведението му отговаря на определението.

Не се знае кое е първото, според авторката боя бил отговор на многократните предателства от страна на майка и. След като се е разбирал с авторката, не е бил психопат, насилниците имат друга психология. Както има жени, които стоят в токсични връзки и търпят какви ли не издевателства върху себе си, така има и такива мъже. Този явно токова му е бил капацитета да се справи със ситуацията, агресията е породена от безсилие и примитивизъм. С нормална жена, която да не го вади от равновесие вероятно нямаше да се стига до такива ексцесии. Лошото е, че в такива семейства децата никой не е*ава да се занимава с тях и много често тръгват по лош път. В случая малката к***вичка си е била за бой отвсякъде, но пак проблема основно е бил в изпускането и от родителите.

Общи условия

Активация на акаунт