С какво ви дразнят майките?

• 43 044
  • 699
  •   1
Отговори
# 495
Значи, това че е майка и някак е отгледала тези деца е без значение, разбирам.

# 496
Ти как би се почувствала на 60+ години, ако нямаш нищо, освен право на ползване?

Не знам, защото съм на 30. Право на ползване не е да си на улицата. Пак казвам, че това не ми е било някакво условие и не съм тропала с крак. Много се хващаш за думата кой има дял и кой няма. Като има запазена част не знам какво толкова я предпазва? Всичко трябва да се обсъди с юрист преди да се случи. Аз не съм такъв и ако има по-добър вариант винаги съм склонна да го прегледаме и коментираме.

Когато някой каже, че иска да ни раздели каквото има, аз против ли трябва да съм?

Аз в този дом не живея от 10 г. Живее там брат ми, живее там и майка ми. Нямам 1 дреха, ключ нямах до оня ден. Аз плащам данъци, но реално нито ползвам, нито разполагам.

# 497
  • София
Е, и родителката няма да остане на улицата.

# 498
Драмата не я разбирам. Правото на ползване пожизнено ѝ гарантира (на майката), че ще има дом докато е жива. Дори да приемем, че се продаде апартамента междувременно (някакъв най-лош случай), то майката никой не може да я изгони. В крайна сметка това изобщо не е равно на нищо.

# 499
Ама разбира се, да живее с непознати или с детето си, на което ще пречи, е чудесна перспектива. Не ми се спори.

# 500
Как така ще живее с непознати? Дори да се продаде на нов собственик, то той няма право да влезе във владение на имота си, докато майката е жива…

# 501
И защо си търсила квартира, явно  е  излязла тя от семейното жилище и  след баща ти се е върнала в него. Разведени са , би трябвало ад е ясно кой какво има там, наследници сте на баща ти и нищо не отменя това, каквото е  ,то е  , свършено  е.
 Има други форми да уреди нещата между вас при тези отношения , да не се избивате накрая за имоти.
 Аз настоях  у нас да се уредят, дадоха пари на девера, половината е продажба, друтага - чрлез гледане на мъжа ми, така както стана да починат преди родителите синовете, щяхме да плащаме на наследници на девера сега. То  и там остана синът му само, но има жена , дето не знаеше и  повдига въпрос за имоти, земите бе лесно да разделим и мир. Моите нищо не предприеха и брат ми разполага. Аз тук искам къщата и двор имам , да оправим, не искат ,ще делят  и дано не с кавги, то няма голяма стойност, но знам ли.
 Смятам че с  общи ,усилия ,желание, със завещание, съобразено  със законите или друго ,приживе трябва да се уреждат имотите и да се знае за кого какво и колко.

# 502
Ти как би се почувствала на 60+ години, ако нямаш нищо, освен право на ползване?

Не знам, защото съм на 30. Право на ползване не е да си на улицата. Пак казвам, че това не ми е било някакво условие и не съм тропала с крак. Много се хващаш за думата кой има дял и кой няма. Като има запазена част не знам какво толкова я предпазва? Всичко трябва да се обсъди с юрист преди да се случи. Аз не съм такъв и ако има по-добър вариант винаги съм склонна да го прегледаме и коментираме.

Когато някой каже, че иска да ни раздели каквото има, аз против ли трябва да съм?

Аз в този дом не живея от 10 г. Живее там брат ми, живее там и майка ми. Нямам 1 дреха, ключ нямах до оня ден. Аз плащам данъци, но реално нито ползвам, нито разполагам.
И как плащате данъци като апартамента не е разделен ?

# 503
Както аз плащам за всички без да правя сметки. Данъчните не питат кой дава парите. По съвест плаща.

# 504
Дали наистина няма право, Римона? Бях попаднала на обява за имот и там се казваше, че се продава апартаментът като там живее възрастна жена, която би искала да остане там до смъртта си. Честно казано се потресох.

# 505
  • София
Ама разбира се, да живее с непознати или с детето си, на което ще пречи, е чудесна перспектива. Не ми се спори.
Колкото е чудесно да:
Цитат
Години наред, още от дете съм търпяла грозно отношение от страна на майка ми. Няма как да се трупа години наред напрежение и да не избухне накрая. Брат ми е бил винаги толериран и предпочитан, още като дете, ме гледаха между другото, караха ме да му разчиствам стаята, защото не му било работа, да му мия чиниите като си ги остави в мивката, да минавам 100 квадрата под на колене с парцал (не моп, а стара памучна дреха) с препарат и без ръкавици, защото ръкавиците са за лигли. Карала ме е да пера на ръка, докато имаме пералня и сушилня, ръцете ми са стигали до кръв. И това е една малка част

Няма оправдание за такова отношение към дете. Обяснение може да има, но оправдание – не. Това не е майка.

# 506

И как плащате данъци като апартамента не е разделен ?

Ами всеки има дял. Плаща си данъци за неговата част.

# 507
И затова да я прецакаме на стари години. Аха.

Млад човек може да постъпи както иска, но възрастния човек няма голям избор. И когато си стар и сам е още по-тежко. Ясно го виждам тук.

# 508

Тя и сега живее с детето си. Ама с любимото.

# 509
С теб няма как да живее. Пък и кой иска да живее с майка си след 25 години??

Общи условия

Активация на акаунт