С какво ви дразнят майките?

• 43 023
  • 699
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Майката има избор да не предлага делене. Детето какъв избор е имало с такава "майка"?

# 511
Както аз плащам за всички без да правя сметки. Данъчните не питат кой дава парите. По съвест плаща.
Данък сгради се плаща от собственик по ЕГН. Самата авторка на въпросния казус писа,че не живее там 10 години,  т.е. не е ползвател на имота и очевидно е с друга адресна регистрация.

# 512
Шери, разбирам огорчението ти, защото аз също произхождам от проблемно семейство.
Но е добре да знаеш, че дори да стигнете до делба - доброволна или доброзорна - ти имаш право само на делът, останал ти от баща си.
Майка ти е още жива, тя разполага с имуществото си както реши и дори да продадете апартамента няма какво да я спре да даде парите от своя дял на брат ти.
Ако пък не го продадете няма какво да я спре да прехвърли своя дял на брат ти с договор за гледане.
И в двата случая ти можеш да капитализираш само делът останал ти от баща ти, останалото е въпрос на добрата воля на майка ти.
Много отровно става при вас, по-добре си тегли кредит и си купи каквото ти трябва, отколкото да се тровиш и чудиш дали собствената ти майка няма да те прецака докато е жива.
Просто не си заслужава нервите, а и общуването с подобни майки (майката трябва да е фигурата, която да те обича безусловно) съсипва отношенията с другите хора, защото човек на подсъзнателно ниво се чуди - "Ако не мога да спечеля любовта на собствената си майка, как въобще да повярвам, че някой друг ще ме обича истински в тоя живот?"

# 513
Fire666 съвсем възможно е да има и такива ненормални истории, но това не дава право на никой да се нанесе в имота или да гони лицето, което има правото на ползване.

Шери за мен е права в случая, тъй като е дала не едно, а две решения на казуса, а майката е тази, която не може да вземе решение и поставя децата си един ден в сигурен спор за имоти.
Редно е всичко да е разделено приживе и всеки да си знае кое е за него, иначе всички други пътища водят до съдилищата.

# 514
Детето не е дете от 12 години. Разбрахме, че е чистила на ръка. Това за мен не е най-голямата трагедия на света. На всеки му тежи по нещо, но реално насилие и бой не е имало. Много семейства фаворизират момчетата за сметка на момичетата, тъпо, но факт. Това да оставиш възрастна жена без свое местенце за мен е ОК, ако са задружни и ще се грижат за нея добре. А те са като куче, котка и рибка примерно..

# 515
Аз също не мога да съдя Шери. Ако бях с такива майка и брат, може би щях да действам като Шери.

# 516
  • София
Детето не е дете от 12 години. Разбрахме, че е чистила на ръка. Това за мен не е най-голямата трагедия на света. На всеки му тежи по нещо, но реално насилие и бой не е имало. Много семейства фаворизират момчетата за сметка на момичетата, тъпо, но факт. Това да оставиш възрастна жена без свое местенце за мен е ОК, ако са задружни и ще се грижат за нея добре. А те са като куче, котка и рибка примерно..

Ако няма насилие и бой, значи няма да има проблем.

# 517
  • София
А като всеки си има дял, какво ще делите? Това не ми стана ясно.

# 518
С теб няма как да живее. Пък и кой иска да живее с майка си след 25 години??

Брат ми.

Майката има избор да не предлага делене. Детето какъв избор е имало с такава "майка"?
Именно. Хем иска да ни подели всичко, за да няма драма, хем ама да се съберем всички да живеем заедно.
Както аз плащам за всички без да правя сметки. Данъчните не питат кой дава парите. По съвест плаща.
Данък сгради се плаща от собственик по ЕГН. Самата авторка на въпросния казус писа,че не живее там 10 години,  т.е. не е ползвател на имота и очевидно е с друга адресна регистрация.

Кое не разбрахте? С друга адресна рег съм. Плащам данък за моя дял, наследен от баща ми. Аз и брат ми сме с по 1/4 дял, а майка ни с 1/2. Не знам кое не е ясно.

Gotemperor, абсолютно си права. Аз не искам брат ми да е ощетен. Самата ни майка твърди, че иска всичко да е поравно и искаше да ни преххвърля и нейната част, за това предложих да купим два апартамента с парите от големия. И съответно така да се разделим. Сега и да ни прехвърли по една част от нейния дял, ако имуществото е общо с брат ми, пак проблемите остават.

# 519
О, проблеми има много явно.

# 520
Не виждам драмата ... Моята майка живее в родния дом с право на ползване. Никой не я бара за нищо нито имаме намерение да я бараме .. да си живее там

# 521
и ние сме така с апартамента на дядо. 1/8 на мен и сестра ми, 1/4 на леля и останалото е на дядо
Леля не живее там от 25 години
Сестра ми никога

И в крайна сметка, само дядо го ползва

# 522
Шери, не мисля, че ще намериш начин да заобиколиш проблемите с брат си.
Вероятно майка ви един ден, когато си иде от белия свят, ще правите доброволна делба с брат ти (защото ще ви излезе по-евтино).
Дотогава няма много какво да направиш, освен да се надяваш да си пллащат там редовно сметките, за да не ги погне преди това някое ЧСИ за дългове.

# 523
А като всеки си има дял, какво ще делите? Това не ми стана ясно.
Майка ми е собственик откакто е купен апартамента в СИО. Татко беше другият собственик. След смъртта му ние го наследяваме - аз и брат ми.
Реално дялове имаме, защото татко почина и го наследихме. А апартаментът не е делен така че да може да се ползва от всички. Като мама каза, че иска да ни подели всичко, предложих това с продажбата, за да има всеки свое местенце и след години да не се дърляме повече. За всяко дете по 1 ап и да знаем кое на кого е. Сега аз дял имам, но нито ще живея там, нито полза имам, нито дивидент.

Аз и сега мога да искам делба. Всеки съсобственик може да иска да си получи дяла и да му бъде изплатен или компенсиран.

# 524
  • София
Разбрах, продайте го и разделете по дялове - пари. Всеки да си купи каквото може и иска. Най- чиста работа. Бих настоявала на това на твое място. Имаш това право.  

С половината майка ти ще си купи една гарсониера - да си се гледа. Ако иска, може с брат ти дружно да си вземат семейно жилище с техните дялове. Ти се разкарай от тази помийна яма.
Но няма как да се настоява да се купи апартамент за всеки и съсобственикът с най- голям дял сега да остане с право на ползване.

Общи условия

Активация на акаунт