С какво ви дразнят майките?

• 42 976
  • 699
  •   1
Отговори
# 615
Cuckoo сега  всичко е цветя и рози , но за съжаление никой не знае с какво ще го изненада бъдещето.
Моят съвет като изпатила от лош край на подобна семейна история ще кажа да си гледа интереса дъщеря ти, но как цивилизовано да постигнат равнопоставеност не знам.

# 616
Те са ползватели- нормално е.От теб данък и евентуално неотложен ремонт вътре в апартамента или тези за общите части.
Задължително си пази фактури и бележки.

# 617
Уф ,Шери , снимка ,егн, банков пин и каквото там трябва ...Младо е още, учи, работи от къщи ,не се е сблъсквало с живота на живо.
 Може би защото аз съм оставила да ме игнорират, харесвам ,че не се оставя.
 И тя да не е правата в семейните отношения, има наследство , иска си го. А,  и не си харесва свекървата, но не се натиска да общуват, и аз искам така да не ме искат.

# 618
Скъп апартамент, още един, къща на морето(доколкото помня от други теми, ако бъркам, се извинявам) и да се блъскаш сам. Някой, който е толкова над нещата нека преглътне, аз не бих в нейната ситуация.
Родителите нали затова ги трупат тези активи, за да е лек животът на децата им(а доколкото разбрах бащата ги е трупал, а сега го няма). Майката възпрепятства и другото и дете да има по-лек живот. Защо, на нея за какво са и тези имоти?

# 619
Не са на майка и имотите От баща и са и  е открито наследство. Наистина мрънка Шери, но тя си знае  защо.
 Имането е главоболие  е казано , това иска поддръжка  и ако се разбират и делят разходи ,няма да е  толкова наострена.

# 620
Ако имотите са придобити през време на брака,не е ли майката основен наследник? Не знам как е при развод,само питам.
Затова трябва адвокат.Шери да си каже какво иска,адвокатите да се оправят според закона.Щом и е наследство от баща и,има право да си го иска.Отношенията в семейството не са добри и при тези делби неминуемо ще се влошат,но тя е в правото си.

# 621
При роднини поколения  са създавали  и последния само наследява. Не  е задължително да е общо имущество. Като казва нещо, значи е така.

# 622
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ако имотите са придобити през време на брака,не е ли майката основен наследник? Не знам как е при развод,само питам.
Затова трябва адвокат.Шери да си каже какво иска,адвокатите да се оправят според закона.Щом и е наследство от баща и,има право да си го иска.Отношенията в семейството не са добри и при тези делби неминуемо ще се влошат,но тя е в правото си.
Полезни ходове няма, по горе са го обяснили. Или ще се кара сега, с майка и и брат ѝ, или после, само с брат си.
Но ако си иска наследството, няма как да стане по друг начин.

# 623
Има и още един шанс. Ако се заведе дело за делба и роднините видят, че апартамента може да се продаде и да търпят големи загуби, сами ще намерят начин да си разпределят имотите, без да ги продават. Просто веднъж заведеш ли делба, тя трябва да има изход. Съответно винаги е 1000 пъти по-добре хората да се споразумеят, което дори и най-заблудените го осъзнават тогава. И намират начин да си разпределят дяловете.

# 624
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Има и още един шанс. Ако се заведе дело за делба и роднините видят, че апартамента може да се продаде и да търпят големи загуби, сами ще намерят начин да си разпределят имотите, без да ги продават. Просто веднъж заведеш ли делба, тя трябва да има изход. Съответно винаги е 1000 пъти по-добре хората да се споразумеят, което дори и най-заблудените го осъзнават тогава. И намират начин да си разпределят дяловете.
И след това с брата и майката ще си общуват през адвокат, предимно. Иначе вероятно си права.

# 625
Те и сега не са много близки, а тя се нервира за имотите. Така поне 1 от проблемите ще отпадне Simple Smile

# 626
Много често се случва отношенията между роднините да се нормализират , след като отпадне факторът общи наследени имоти.  И при нас се получаваше напрежение заради общи земеделски земи, доста декари и уж неделими. Кой арендатор колко плащал, къде било повече, пък какво давал, безумни спорове за дребни суми +/- . Като ми писна намерих фирма, която се занимава със земеделски земи, представих документи, обясних казуса, предложиха решение , всичко мина безкрайно лесно.

# 627
За мен е ок да поддържаме някакви отношения. Не държа да сме близки, нито да се чуваме ежедневно. Поне ако се видим някъде да не се подминем. Това да искаш да се отделиш, защото не виждаш как ще се управлява обща собственост, в моите очи не е грях. За тях обаче не е точно така. Майка ми си мисли, че явно още сме семейство. При последния ни скандал това каза. Само, че докато й е изгодно минава с “нали сме семейство”. Като спре да е изгодно казва “оправяйте се”.

Те и сега не са много близки, а тя се нервира за имотите. Така поне 1 от проблемите ще отпадне Simple Smile

тук си много права. Близки не сме. Всеки живее собствения си живот. И на празници не се събираме.

Боряна правилно ме усети. Като имаме предвид какви са цените на всичко да оправиш покрив е цифра. А да довършиш започнат ремонт пак не е малко. Нито време, нито усилия, нито средства. Ако сме заедно и има сговор, някак може и да се случат нещата. Ама не и в нашия случай.

# 628
Нелепо е, при наличие на толкова имоти, да не се вземе някакво решение какви активи биха носили не използваните.
Нагло е и изказването на брат и, че него никой не бил го попитал дали иска да живее в празния ап. Същото важи и за сестрата - и тя може да иска да живее там, нея попитаха ли. И да възпрепятства достъпа на другия собственик.
На 30г. добре е да имаш яснота какво имаш. Всичко се случва - може да не може временно да плаща наем(ако е под наем), може да се раздели с мъжа си(ако живее в негово жилище). Не и ги пожелавам, дано не и се случват. Но е хубаво човек да знае на какво може да разчита и има. Не в момент на извънредна ситуация, тепърва да спорят и да се делят.

# 629
  • София
Предложението на Тайс е най- добро, логично.
Направете делба по идеални части, а не единият апартамент да го цепите на 2.

Наплати им дела, ако има нещо и вземи другия ви апартамент.

Общи условия

Активация на акаунт