С какво ви дразнят майките?

• 42 946
  • 699
  •   1
Отговори
# 660
освен ако ясно каже , че иска 1/4 наем от този апартамент,
1/2 наем от другия и 1/2 наем за вилата ... и да и олекне. Но без стълкновения ... а с обикаляне около горещата каша и търсене на начини и поводи не става по лесно.  Конфликта е по друг начин и се проточва повече.
Или  или . Няма средно положение, освен ако не остави всичко на тях и не забрави ... докато му дойде времето евентуално. Но както писа това не и се иска ...
Та още веднъж - не става с хем вълка сит и хем агнето цяло.

# 661
Моята майка много ме дразни напоследък, че няма конспирация в която не може да повярва.
Тровят ни с ваксини, пръскат я със самолети, Сорос съсипва икономиката и т. н. Joy

# 662
Аз вече не знам как да обясня на майка си ,че светът в които живее не е реалния свят ..
Днеска какво чудо беше да не ви говоря , с мен не посмя да говори много защото съм бременна и не ми трябват излишни нерви ,но после званяла на сестра ми да си излеее злобата върху нея .
От както с баща ми са разведени , баща ми си продължи живота и въобще не се занимава с дребнави неща и с нея като цяло (остави и къщата да живее в нея въпреки ,че той можеше и да не го направи ама това е друг въпрос ). Майка ми обаче още не може да преглътне ,че той я остави и всички от неговия род са и цитирам "смъртни врагове" , а всъщност на хората им е през оная работа и за нея и за развода им .
И като званяла днес на сестра ми да си излее злобата ( понеже разбрала ,че аз съм си говорила с леля ми - сестрата на баща ми ) и казала ,че нямала социален живот. При което сестра ми супер много се изнервила и и казала, като няма социален живот да ходи да си търси работа и ще има!
Майка ми се направила ,че не е чула казаното и продължила да говори как нормалните семейства се събирали , децата си гледали родителите и всеки ден били с тях .
По назад в темата бях писала за майка ми ,че не иска да работи здрава и права жена е ,но за целия си живот има 1/2 години максимум стаж някакъв и сега се е лепнала за сестра ми уж да гледа малкия , а сестра ми да и плаща сметките .
Сестра ми след този токсичен "разговор" ( имало е и други неприятни изказвания по мой адрес плюс посмяла да каже на този дето и плаща сметките ,че е неблагодарница Joy) звънна да ми разкаже целия им разговор и ми каза че не може да я търпи. Че се държала с нея все едно е никоя и и се качва на главата . При което и казах ,че аз така и така ще си седя вкъщи близките две години , аз ще и помагам с малкия и да звънне да каже на майка си ,да отива да си търси работа като и знае толкова устата и нямала социален живот. Така е направила и на майка ми изведнъж всичко и минало ... Rolling Eyes
От зле по зле става . Не ни оставя на мира ... Въобще даже не и минава през ума ,че сме големи жени и имаме наши семейства , няма как да сме залепени за нея . Милион пъти съм казвала на майка ми ,че аз не желая да живея с нея , преди да се разведат с баща ми буквално ни е гонила от къщата със сестра ми . Големи сме били , какво сме чакали на баща ни да на гледа ... Ей такива . Цял живот не се сети да е майка .. ся като и опря яйцето до гъза и много на заобича много иска да е с нас .
Как не вижда ,че тя е причината никой да не живее с нея ... Че държанието и е токсично ,че нормална майка не се държи така като нея ... Не знам

# 663
Щях да питам, защо са се развели, ама май се сещам… за жалост не мисля , че като никога не е работила сега ще се накани.Намерете й поне някакво хоби, нещо да си намери приятелки и да мирне

# 664
Б. К. А., съчувствам ти, виждам много черти от моята майка в твоята.

# 665
И защо не работи? И по-важното - защо баща ви изобщо я е търпял толкова дълго? Никакво хоби, никакви приятелки - да се хваща да работи. Паразит.

# 666
Трудно се живее с такъв човек , за това се разведоха . Някой да те третира като касичка 30 години и грам да не проявява уважение към теб ... Нормално ми се видя ,че се развеждат често казано .
Ами за хобитата съм пробвала .. особено че има един голяяям хубав двор и може малко от малко да го поддържа .. тя не .. седи вкъщи на телефона а вънка още малко и змиите ще я изядат .
Приятелки .. имаше няколко приятелки преди ама и на тях им писна да се занимават с глупостите и в крайна сметка и те си имат живот и не могат 24/7 да са с нея и да слушат за баща ми и каква жертва била тя
И защо не работи? И по-важното - защо баща ви изобщо я е търпял толкова дълго? Никакво хоби, никакви приятелки - да се хваща да работи. Паразит.
Днес малко ми остана да и кажа ,че се държи като паразит . Чак на баба ми пенсионерката с 300лв пенсия и звъни да я врънка за пари ...

Последна редакция: ср, 14 юни 2023, 23:12 от Б.к.a

# 667
Човек,който цял живот не е работил,няма да почне тепърва.Ясно се изкажете,че имате свой живот,ако имате нужда от нея,ще я повикате и то срещу заплащане и се дистанцирайте.Щом до сега не сте установили нормални отношения като майка и дъщеря,тепърва няма да стане.

# 668
За жалост има такива хора ... прави, здрави,животът им подреден и като нямат проблеми започват да си ги измислят , същевременно паразитират над другите и то за тяхна сметка.
 За подоби индивиди хората са казали , че оценяваш нещо когато го загубиш т.е. някои просто не са чували за какво , кога и защо се употребява най-хубавата българска дума БЛАГОДАРЯ. И не е до възпитание, до акъл е.

# 669
Съгласна съм с всички ви ..
Наясно съм че вече е изтървана работа , но поне да не пречи и да не създава подобни напрежения в семейството. Снощи чак ме беше блокирала в безценния и фейсбук. И си казах : така ли??? Не стига че вървим всички на пръсти около нея все едно е кралицата майка а ще ми предава и подобни фасони . Изобщо повече да не ме търси .
Писала на сестра ми "как проклинала деня в който се била родила" ( познаваме и циркаджийските номера всичко това са фасони , някой да я съжали да и обърне внимание ) и че всяка сутрин като станела се молила на Господ баща ми да умре Rolling Eyes
За думата "благодаря" никога не съм я чувала от устата й , дори не съм чувала да благодари на сестра ми ,защото ако не е тя ..ще ходи да рови по кофите ... Ама да я тормози и да я ползва като касичка и емоционална изтривалка не е проблем .
Въобще много се ядосах вчера , а днес просто станах с мисълта че аз повече няма да се занимавам с нея . Бременна съм трябва ми спокойствие, имам едно човече в мене за което трябва да мисля ,а не да се занимавам с истериите на една лигла

# 670
според мен тук се написано много добре. но пише също , че не можеш да промениш човека. той може да поиска да се промени сам и само тогава става.

https://bg.zkol.org.ua/poziciya-na-zhertvata-simptomi-prichini-p … stviya-za-chovek/

# 671
защо не пробвате да й дадете това, което иска? Щом толкова ви  мрази, игнорирайте я демонстративно известно време, може пък като остане сама да се опомни.

# 672
според мен тук се написано много добре. но пише също , че не можеш да промениш човека. той може да поиска да се промени сам и само тогава става.

https://bg.zkol.org.ua/poziciya-na-zhertvata-simptomi-prichini-p … stviya-za-chovek/
Добре е написано наистина, но нашето е загубена кауза . Мен ако ме питате е за психото.
защо не пробвате да й дадете това, което иска? Щом толкова ви  мрази, игнорирайте я демонстративно известно време, може пък като остане сама да се опомни.
Оооо аз вече съм решила да прекратят отношения , но сестра ми е много много добър човек, много съжалителен и не може да откъсне майка от себе си .. но все пак ще и напомням да не се оставя да и се качват на главата

# 673
Твърде дълго сте позволявали на майка ви да ви се качва на главите ви. На всички.

# 674
Б.к.а.  прегръдка от мен , чудя се какво окуражително да ти пиша момиче ... здравословна дистанция е единственият ти вариант , ако не искаш/ можеш да игнорираш тотално. Опитай поне временно докато се роди бебчо да намалиш комуникацията , след това ще си твърде ангажирана с друго☺

Общи условия

Активация на акаунт