Паническо разстройство - 57

• 41 936
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте, записвам се в темата. Като цяло всичко започна изведнъж при мен, с невъзможност за поемане на въздух, така няколко дни. Отидох при пулмолог измери сатурацията, направи ми изследване на дишането, според него всичко бе в норма. Даде ми помпичка. От нея никакъв ефект, отново не можех да си поема дъх. След това ми се появи буца в гърлото, като това вече беше ужаснато, тъй като не можех да се храня пълноценно. Първото което направих е да отида на гастроентерелог, диагноза - нервен стомах. След това отидох на психиатър-тревожно разтстройство 3-та степен, като в момента съм на терапия с ксетанор и клоранекс. От както започнах да ги приемам буцата изчезна и започнах да се храня. Обаче така или иначе имах записан час и за УНГ. Според него имам ГЕРБ и ларингит и ми изписа една купчина с лекарства, като едното е антибиотик. Чудя се дали може да се пие антибиотик с АД. Общо взето всичко при мен се корени много ототдавна, от малка все съм била с тревожни мисли, свързани главно със смърт и болести. Но тъй като идваха и си отиваха в даден момент, доста неглижирах това състояние. И в крайна сметка се стигна до тук. Имам малко детенце. Само двамата със съпруга ми се грижим за него и се страхувам, че може да се стигне до там да съм неспособна за това..

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 18:47 от lovebirds

# 451
Здравейте от мен отново! Тъй като посещавам терапия в момента за преодоляване на страха от самолета и колата, преди да я предприема, ми попаднаха и т. нар. когнитивно поведенчески терапии, за които много хора твърдят, че им помагат много. Та се питах дали някой от вас е пробвал и дали е имало ефект, защото казват, че много помагат при ПА и депресивни състояния Simple Smile
Аз пък понеже съм доста панирана за това пътуване до ферибота по тъмно, се консултирах днес с фармацефт, казах му и за диазепама изписан от джи пито и той ми каза да си взема едно нещо, което при нас се казва Калмс с лавандула на билкова основа, и е като успокояващо и приспивателно, и ми каза един час преди да се кача в колата да си взема един 2мг диазепам и това хапче и щяло да ме успокои и дори да заспя до ферибота. Не съм сигурна, че може да се миксират диазепам с билкови, вие какво мислите? Мерси Simple Smile

# 452
Скрит текст:
Здравейте, записвам се в темата. Като цяло всичко започна изведнъж при мен, с невъзможност за поемане на въздух, така няколко дни. Отидох при пулмолог измери сатурацията, направи ми изследване на дишането, според него всичко бе в норма. Даде ми помпичка. От нея никакъв ефект, отново не можех да си поема дъх. След това ми се появи буца в гърлото, като това вече беше ужаснато, тъй като не можех да се храня пълноценно. Първото което направих е да отида на гастроентерелог, диагноза - нервен стомах. След това отидох на психиатър-тревожно разтстройство 3-та степен, като в момента съм на терапия с ксетанор и клоранекс. От както започнах да ги приемам буцата изчезна и започнах да се храня. Обаче така или иначе имах записан час и за УНГ. Според него имам ГЕРБ и ларингит и ми изписа една купчина с лекарства, като едното е антибиотик. Чудя се дали може да се пие антибиотик с АД. Общо взето всичко при мен се корени много ототдавна, от малка все съм била с тревожни мисли, свързани главно със смърт и болести. Но тъй като идваха и си отиваха в даден момент, доста неглижирах това състояние. И в крайна сметка се стигна до тук. Имам малко детенце. Само двамата със съпруга ми се грижим за него и се страхувам, че може да се стигне до там да съм неспособна за това..
Аз съм пила АБ с АД. Попитай УНГ, който ти го е изписал.

DimBZah, или диазепам, или другото. Двете ще ти дойдат много според мен.

# 453
Анонимен, благодаря Ви за мнението! Май така ще направя, за да не взема да се нокаутирам. Но тази вечер казах на мъжа ми да обикаляме с колата по тъмно, натоварихме се аз и сина ми отзад, мъжа ми караше и поехме пътя към ферибота и карахме час, да ви кажа нищо ми нямаше, не се стегнах, имаше леко стягане, но го овладявах, дори минимално беше, та може би тази вечер ще спя спокойно с мисълта, че ще се справя и на същинския път. А дали пък не е и до нагласа, защото си казах, както и терапевтката ми каза, че излагането срещу тези дисконфорти, е реално част решението на проблема. Затова и реших да се изложа на същите обстоятелства, пък да видим! Благодаря и лека вечер на всички!

# 454
Здравейте,приятели по съдба!Може ли мнение за Бринтеликс за тревожно разтройство и по-специалност какви странични ефекти имахте от него?Много благодаря!

# 455
На мен бринтеликс не ми понесе изобщо, но се води ново поколение.

# 456
Здравейте,приятели по съдба!Може ли мнение за Бринтеликс за тревожно разтройство и по-специалност какви странични ефекти имахте от него?Много благодаря!

На мен също изобщо не ми понесе, супер свит ми беше стомаха и изобщо не можех да хапна нищо, никакъв апетит и ми се гадеше и ми се виеше свят на който това лекарство не повлия.

# 457
Елинор, не мога лесно да опиша какво точно чувствам в очите. Общо взето нещо като дразнене, все едно съм ги претоварила и са се зачервили или съм плакала часове наред, също така някакво усещане за тежест ако гледам напред и нагоре. Надолу не се усеща.На всичкото отгоре  имам периоди на нещо като замъгляване, не че не фокусирам, а нещо ми пречи. Преди при ПА съм губила зрение за миг....става ми черно пред очите....или абсолютно бяло...сега не е това.
И аз имам такъв проблем с очите от известно време...понякога виждам замъглено,размазано,болят ме,понякога ми буче,а понякога страшно много ми щипе...все едно имам някаква раничка под горните клепачи...понякога чувствам адско напрежение направо едвам си държа очите отворени...ходих на очен...даже 2 пъти...изписва ми някакви капки ей така да ми изпише нещо ..проблем казва,че не вижда...аз аз постоянно имам усещането,че имам раничка особенно в едното око....и така капя си артелак и окуцел и се мажа в окото с хидрамед вечер ..май виждам малко подобрение....а забравих да кажа,че понякога виждам едни такива черни неща като паяжини,ама и това не го впечатли очния...та така...Ад и антибиотик съм пила няколко пъти...даже единия път бях на инжекций...

# 458
Перфектен е. Няма и странични особено. Няма пълнеене. Убива апетита. Супер медикамент, но не е за тревожност Simple Smile

# 459
  • София
Надежда, приличаме си по оплакванията от очите. Ако успея да отида на преглед, ще пиша какво е констатирал докторът.
Георги, от асентрата може ли да се получи косопад?
Поредните ми проблеми...

# 460
На мен ми изписаха ципралекс .Някой ползвал ли го е ? Иначе от както спрях тритикото се родих ,пет дни съм само на капките на бах и съм супер ,което ме учудва защото бях три месеца нон стоп на ксанакс и грандаксин .

# 461
  • София
Някой да е имал грипоподобни симптоми като страничен ефект от АД? Чувствам се много странно с темп 37-37.5, сухо гърло, лютене в носа и стягане в синусите и главата като някакво възпаление. Не излизам, мъжът ми няма симптоми,ако кажем,че той е болен и е донесъл нещо. От събота минах на 60 мг Аритави,досега все ми беше сънено и отпаднало, но от днес и това ...

# 462
  • София
Венчо, при първия ми срив в живота, който беше много брутален и внезапен вдигнах Т на следващия ден след като ме връхлетя това. Няколко дни имах до към 38 даже и пиех парацетамол за да я свалям. Не беше вирус. Никой вкъщи не беше болен нито го заразих, беше от тотална слабост, треперех, болеше ме глава, в линейката повърнах. Не казвам, че при теб е същото, но със сигурност зная, че при мен беше от ПА.

# 463
На мен ми изписаха ципралекс .Някой ползвал ли го е ? Иначе от както спрях тритикото се родих ,пет дни съм само на капките на бах и съм супер ,което ме учудва защото бях три месеца нон стоп на ксанакс и грандаксин .
Аз съм на Ципралекс и Флуанксол от 8 години и се чувствам много добре, чак ме е страх да ги спра.

# 464
На мен бринтеликс не ми понесе изобщо, но се води ново поколение.
Как се чувствахте от него?Какви ви бяха страничните ефекти?

Общи условия

Активация на акаунт