Паническо разстройство - 57

• 41 902
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Опитай се да излезеш навън, отиди да се разходиш, седни на пейка, на пазарувайте, чисти вкъщи, поставяйки си цели и ги изпълнява, гледай постоянно да вършиш нещо, не мисли за симптомите дори да не издържа, повтаряй си, че си силен човек, звънни на познат, само и само да си ангажиран

# 496
Опитай се да излезеш навън, отиди да се разходиш, седни на пейка, на пазарувайте, чисти вкъщи, поставяйки си цели и ги изпълнява, гледай постоянно да вършиш нещо, не мисли за симптомите дори да не издържа, повтаряй си, че си силен човек, звънни на познат, само и само да си ангажиран
           И на теб ли ти е ставало така? Много ме е стах,мисля че ако изляза ще ми стане още по-зле🥺

# 497
Щом пишете тука, с въпрос дали сте полудели, значи нищо няма. Спорт , спорт и спорт! Това е само решението! И здравословно хранене също де, то не може да бухаш козунаци и бисквити и да се надяваш да няма паника.

# 498
При мен понякога е много зле, не се търпи, даже не мога и да плача, затова можеш да пробваш лек спорт, разходка, да разградиш адреналин, трябва да почувстваш умора

# 499
Относно наднорменото тегло-не е в това причината.(нямам наднормено тегло,дори съм под нормата.Даа,много познато аз също плача понякога и след това ми олеква малк🥺Ужасно е …Нямакъв ад

# 500
Moon1 аз никъде не видях някой да е споменал наднормено тегло.Съвета беше за спорт и хранене.Дори и умереното движение оказва голямо влияние.Аз например работя в градината винаги когато имам възможност.Относно храненето-по принцип въглехидратите (и то лошите още повече )не са препоръчителни при тези състояния(болести на мозъка)Кетото не случайно е измислено/създадено за лечение на деца с епилепсия.Прилага се и при терапия при аутизъм.

# 501
Здравейте, преди години след продължителен стрес. Получих тревожно разстройство с симптоми от вегетативната нервна система.
От няколко години пиех деанксит, чувствах се много добре, пак си имах повишена тревожност в определени ситуации, но нямах физически симптоми. Единственото нещо, което имах е мускулни потрепвания. Тъй като с мъжа ми искаме бебе, рязко спрях деанксит. На 3 ден от спирането му, почнаха най различни симптоми всеки ден гадене, което никога не съм имала. Една отпадналост, Парене по кожата, задух, сърцебиене, усилена тревожност. Получих и нещо което досега никога не съм имала, някакви вибрации по тялото, най вече по краката. Получих и безсъние, което никога не ми се беше случвало. 4 дена спях по 2 часа, а 5 и 6 ден въобще незаспах. На 6 вечер бях задрямала и изведнъж се събудих от рязко вибриране и разтреперване за секунди. Толкова се уплаших, сега какво ми става, че неможах от страх да заспя. Това беше 20 ден, такъв ад не бях преживявала за тез 20 дена.Всеки ден се мъчих, и се надявах симптомите да изчезнат. Но на 20 ден, вече неиздържах, от симптомите и недоспиването. Чувствах се адски изморена, много напрегната, даже на няколко пъти плаках, какво се случва с мен. И накрая отидох при психиатъра, който ми изписа деанксит. Аз му казах, че повече неискам да пия деанксит,  защото дълго съм го пила, и че разбрах че е много вреден и много трудно се спирал. За съжаление, пак ми изписа хапчета. Вече съм отчаяна. Немога да се справя с тревожноста, а и защо след рязкото спиране на деанксит, така избухна нервната ми система. Тревожа се, как ще спра лекарствата, а вече с мъжа ми искаме бебе.

# 502
С тези оплаквания, които имате, предлагам да посетите ендокринолог. Нека назначи изследвания, каквито прецени. Ако се окаже, че сте физически здрава, тогава се обърнете към психотерапия.
Мускулните потрепвания вероятно са от недостиг на магнезий.

# 503
  • София
Здравейте, преди години след продължителен стрес. Получих тревожно разстройство с симптоми от вегетативната нервна система.
От няколко години пиех деанксит, чувствах се много добре, пак си имах повишена тревожност в определени ситуации, но нямах физически симптоми. Единственото нещо, което имах е мускулни потрепвания. Тъй като с мъжа ми искаме бебе, рязко спрях деанксит. На 3 ден от спирането му, почнаха най различни симптоми всеки ден гадене, което никога не съм имала. Една отпадналост, Парене по кожата, задух, сърцебиене, усилена тревожност. Получих и нещо което досега никога не съм имала, някакви вибрации по тялото, най вече по краката. Получих и безсъние, което никога не ми се беше случвало. 4 дена спях по 2 часа, а 5 и 6 ден въобще незаспах. На 6 вечер бях задрямала и изведнъж се събудих от рязко вибриране и разтреперване за секунди. Толкова се уплаших, сега какво ми става, че неможах от страх да заспя. Това беше 20 ден, такъв ад не бях преживявала за тез 20 дена.Всеки ден се мъчих, и се надявах симптомите да изчезнат. Но на 20 ден, вече неиздържах, от симптомите и недоспиването. Чувствах се адски изморена, много напрегната, даже на няколко пъти плаках, какво се случва с мен. И накрая отидох при психиатъра, който ми изписа деанксит. Аз му казах, че повече неискам да пия деанксит,  защото дълго съм го пила, и че разбрах че е много вреден и много трудно се спирал. За съжаление, пак ми изписа хапчета. Вече съм отчаяна. Немога да се справя с тревожноста, а и защо след рязкото спиране на деанксит, така избухна нервната ми система. Тревожа се, как ще спра лекарствата, а вече с мъжа ми искаме бебе.
Не се притеснявайте,ако сте споделили на психиатъра, че искате бебе, би трябвало да е съобразил това и да е изписал нещо подходящо.
Подкрепям съвета на bell_87 за ендокринолог и изследвания.
Пожелавам бързо справяне със състоянието и дано желанието ви за бебче се осъществи скоро Simple Smile

# 504
По принцип бременност и АД са съвместими понятия, вече с кърменето би било проблем. Но деанксид не е подходящ. Описаните симптоми приличат на магнезиев дефицит + синдром на отнемането. Ендокринолог да каже, като обаче не му споменавайте, че сте приемали деанксид или имате проблем в този спектър. Чисто и сухо внезапно са се появили липса на сън и т.н. симптоми. Че най много обичат като пациента им каже за АД и от там вече се изменя картинката, че е неврогенна основата. Един познат наскоро с руптурирала язва така за малко да му го припишат от паника. Добре че звъняхме телефони!

# 505
По принцип бременност и АД са съвместими понятия, вече с кърменето би било проблем. Но деанксид не е подходящ. Описаните симптоми приличат на магнезиев дефицит + синдром на отнемането. Ендокринолог да каже, като обаче не му споменавайте, че сте приемали деанксид или имате проблем в този спектър. Чисто и сухо внезапно са се появили липса на сън и т.н. симптоми. Че най много обичат като пациента им каже за АД и от там вече се изменя картинката, че е неврогенна основата. Един познат наскоро с руптурирала язва така за малко да му го припишат от паника. Добре че звъняхме телефони!
Абсолютно съм съгласна...слушат те внимателно лекарите,до момента в който споменеш,че си пил АД...от там
Нататък въобще не те чуват какво казваш...за тях е на нервна почва ..
Георги ти какво мислиш за болките по цялото тяло...във всички стави и мускули на нервна почва...Имам Ямр на цял гръбнак ..там изкочиха 11 кисти на Тарлов пръснати и в трите отдела,започване на ошипяване в торакален отдел и две протрузий в сакрален и торакален отдел...а да...и дясноконвексна сколиоза в торакален отдел...болките са в двата крака и двете ръце + гърба...рамене ...китки...колене...глезени...стъпала...ребра...всичко е двустранно...общо взето се чувствам,като прегазена от влак ..където и да ме натиснат ме боли...или е от кистите,които никой не признава,че е от тях или е от нерви ..всеки ми вика от нерви ..8 месеца вече...всеки ден...всяка кост,става,мускул, сухожилие...ужасно е...имам два пъти Ана скрининг отрицателен...мисля,че щом е отрицателен не трябва да се пуска и разширен Ана профил .. Waaler rose отрицателен...суе и црп многократно отрицателни...чак и за лаймска и хламидия кръвен и секрет ми пускаха и те отрицателни..аст отрицателни...и казват на нерви...продължавам да се чудя възможно ли е...не изпадам в паника...просто ме боли и съм скована...

# 506
За възможното, е възможно. Но при проблеми с врат и гръбнак е повече от задължително. Така че 2-3 в 1 е. АД не са лечение, но то няма и друго подходящо. От време на време Милгамма Н и бани. И това е. До края ще е така и ще се влошава. Но няма страшно, дето се вика 5-6 лични карти смениш и толкова ти е.

# 507
За Ад по време на бременност, за постоянна терапия е изключено! Малки изключения се правят 4,5 и 6 месец. Сега е преходен сезон и психиката на всички е изострена, за мен това се е получило от рязко спиране. Пийте 1 месец деанксит, но след това постепенно разредете приема, първите 2 седмици не пийте в сряда, после следващите две, сряда и неделя, и така постепенно изключвайте на всеки 2 седмици по един ден. Когато ви стане лошо, правете упражнения, разхождайте се навън, и пак казах заетост. Мислете за дете, подгответе се предварително с прием на фолиева киселина. Мислете, че с лекарства винаги може да продължите, идеята е да де пребори те, поне докато родител дете. ЖЕЛАЯ ВИ КЪСМЕТ и вярвайте в себе. си. Най големия враг на човека е самият той. Стискам палци, бъдете сред близките си, постоянно сменяте места, не е застоявайте на едно и също място. Пийте много хладка вода, за да чистите организма!

# 508
Грешка беше, че спрях рязко деанксит. Пиех го от няколко години, много рядко по две. Даже по някога на няколко дена по 1. Но през последната година имах доста стрес и всеки ден пиех по 1 хапче. Чувствах се добре, без физически оплаквания от нервната система, единствено имах мускулни потрепвания. И психиатъра каза, че може да са били от деанксит.
През последните два месеца, имах изключително висок стрес. Уплаших се да нямам намален яйчников резерв, заради ниско АМХ.
Заради това рязко спрях деанксит. После имах доста стрес , покрай гинекологичните прегледи, но в крайна сметка се оказа, че съм с много добър яйчников резерв. И всичко това се случи, точно когато спрях деанксит. Изведнъж след спирането му, сякаш нервната система много силно се превъзбуди. Всеки ден гадене на пристъпи, Парене по кожата, сърцебиене, повишена тревожност, отпадналост, липса на апетит. Вибрации по краката, нещо като слаб ток. И аз още повече се притесних какво ми става. Безсъние 6 дена, много изморена а сън не ме хващаше. А аз по принцип, никога не съм имала проблем с съня. Вече от това безсъние още по изтощена станах, лошо ми беше, и се уплаших последната вечер, че както бях задрямала изведнъж се събудих от вибриране и потреперване за секунди.
Уплаших се, че от тоз деанксит нещо съм се увредила. И изведнъж да стана тъй зле, от спирането му. Вече много уплашена, отидох при психиатъра, който ме познава и знае за тревожното ми разстройство.
Каза без хапчета няма да стане. И ми вика, ти беше добре, какво стана. Пък аз 3г не бях ходила. Пиех си деанксит, и се чувствах добре, издържах на стрес, без да имам физически оплаквания. Каза ми, че съм се уплашила, че оставам без деанксит. Аз наистина се чувствах много сигурна в това хапче.
Казах че неискам да пия повече деанксит, уплаших се че съм го пила много време, и това че съдържа антипсихотик. Просто след спирането му имах ужасни физически симптоми. Все едно сега съм се разболяла, че даже бях и по зле. Толкова ми беше зле, и от това безсъние, отново уплашена, защо така ми стана. И за съжаление доктора ми изписа силни хапчета. Ксанакс за 1 месец и золофт.
Мислих се, че ще се справя без тоз деанксит, защото ми се беше случвало 4,5 дена да не го пия и нищо ми нямаше. Сега все едно се върнах отначало и много ме тревожи, как ще се отърва от хапчетата. А годините ме притискат и искаме бебе.
Психиатъра ме посъветва, да ходя редовно на психолог.

# 509
Ксанакса как ви действа? Аз не си намирах място от него..имах чувството,че ми пари на главата не можех да спя

Общи условия

Активация на акаунт