Паническо разстройство - 57

• 41 781
  • 741
  •   2
Отговори
# 660
  • Цюрих
Аз имам въпрос за Тритико. Пиех го досега само вечер по 25мг и успявам да спя значително по-добре, но пак се събуждам 1 път от сърцебиене и тревожност и цялата вир-вода. Днес на обяд реших да изпия още 25мг,защото пак усетих ГВ, страх и кръвното ми се вдигна до 150/100,после спадна до 120/80 в рамките на 20мин(не знам дали хапчето може да подейства толкова бързо?).
Четох, че в такива малки дози то няма роля на антидепресант, а само леко успива. Като го пия в този вариант, тревожността се потушава за 4-5часа, обаче изпитвам замайване, запушва ми се носа изведнъж и едвам се влача. Пулсът ми пада до 45 уд./мин, защото преди това съм пила Алора, магнезий, Пременс и явно става някакво струпване на успокояващи.Не ми е ок с тоя пулс, задъхвам се, не мога да стана от леглото и почвам да се шашардисвам. Утре имам час при пси-то, но се чудя какво да правя междувременно. Ако намаля дозата, няма да се чувствам като парцал, но дали ще има същия терапевтичен ефект и дали няма да се разтормози НС повече? Изобщо, много ми е зле с тия ГВ през последните 2 седмици. Каквото и да пия, стане ли ми жега, кръвното ми подскача и се появява тревожност. Наистина, по-слаба е, но я има. И какво да пия в тоя интервал между двете хапчета Тритико, когато не се чувствам добре? Алора, Валидол, Ксанакс, мента-глог и валериан?

# 661
Здравейте,
Някои пил ли е Деанксит, и след това да е имал проблеми със спирането му?

# 662
Аз не мога да разбера нещо, повечето описват, че получават паник атаки, които да кажем траят по 1-2 часа или някакви минути. Други имат тревожни мисли, то това ясно, обаче какво е, когато един ден просто не се чувстваш добре, като смазан, нямаш сили, гърдите и сърцето те стягат, а на следващия ден си ок, после пак идва такъв смазващ ден и така омагьосан кръг. Искам да кажа, че няма връзка какви мисли и притеснения имам. Случвало се е и когато съм притеснена и когато нищо не ме тревожи. Айде обяснете ми какво е това ?

# 663
  • София
Ох и аз искам някой да ми обясни как може нон стоп да му е на човек зле, но уви ... Sad

# 664
Здравейте на всички, изписаха ми да приемам стимулотон. Вече 4 дни го приемам по 1/2, а днес трябва да започна по едно. Засилиха ми се всички тревожности и замайването. Имам умора, сухота в устата и никакъв апетит. Безсънието най ме мори, говорих с лекаря каза да взимам неуролакс, снощи изпих, но не заспах, само ме омота. Това с безсънието и др симптоми ще отшумят ли? Взех си отпуск тази седмица, но се плаша ако продължа така да се чувствам зле и да не спя.

# 665
Здравейте на всички, изписаха ми да приемам стимулотон. Вече 4 дни го приемам по 1/2, а днес трябва да започна по едно. Засилиха ми се всички тревожности и замайването. Имам умора, сухота в устата и никакъв апетит. Безсънието най ме мори, говорих с лекаря каза да взимам неуролакс, снощи изпих, но не заспах, само ме омота. Това с безсънието и др симптоми ще отшумят ли? Взех си отпуск тази седмица, но се плаша ако продължа така да се чувствам зле и да не спя.
Ще започне да действа, но след около 3 седмици. До тогава се търпи. Някой дават ксанакс, но вече практиката е да не се дава. Уви, понякога хората губят работа, семейства и т.н. заради това състояние, не е невиждано. Опитайте да държите фронта до започване действието на медикамента.

# 666
  • София
Стимулотона ме спаси при първата ми сериозна и продължителна криза, две седмици след започването му ми се засилиха всички симптоми,от които исках да се отърва, после постепенно взеха да отшумяват и след месец прием бях отново себе си. Казвам го,за да ти вдъхна надежда да потърпиш засилените симптоми. Говори с лекаря си за някое успокоително временно дали може да пиеш,както Георгий е казал за ксанакса.
Бързо справяне със състоянието пожелавам!

# 667
Благодаря ви за отговорите и за куража. Не мисля, че ще ми изпише нещо друго след неуролакса. Безсънието отшумява ли с течение на времето?

# 668
  • София
Благодаря ви за отговорите и за куража. Не мисля, че ще ми изпише нещо друго след неуролакса. Безсънието отшумява ли с течение на времето?
Аз по принцип с АД имам обратният ефект - много спя, но би трябвало да отшуми

# 669
А някой да е приемал 5-HTP ?

# 670
Здравейте,

Аз пих деанксит в продължение на 2-3 месеца. Нямах проблем със спирането му, но и нямаше ефект никакъв от приемането му.

# 671
Преди да ми изпишат стимулотон пиех 40 дни деанксит и сибелиум, заради замайване и тревожност, изписани от невролог. Уж имаше дни, в които се чувствах добре и нормално. Последната седмица заминахме Т.е миналата заминахме за Павел баня и още с тръгването всичко ескалира, паника, замайване, страх да изляза от стаята, от събиране с хора. Абе ужас върнах се и отидох на психиатър. Спря ми лекарствата и ми изписа новия препарат. Но ако скоро не успея да заспя мисля че, незнам как ще оцелея. Замайването ми е много силно в момента. Днес изпих цяло хапче, 5 ден е вече. Имам усещането, че никога няма да свърши този кошмар 🥲

# 672
  • Пловдив

Аз съм пила и нямаше никакъв ефект при мен.

# 673

Аз съм пила и нямаше никакъв ефект при мен.
И при мен ефект нула.

# 674
Здравейте,
Аз пих деанксит около 6г, заради генерализирано тревожно разстройство. Проблемът ми се отключи от продължителен стрес с физически оплаквания. Докат пиех деанксит бях доста добре. Пак си имах тревожност в дадени ситуации, но без физически оплаквания. Бях го намалила по 1, даже в някои дни през няколко дена. Но последната година го пиех всеки ден по 1. Рязко го спрях, защото искаме бебе. И в такова чудо се видях. Получих гадене, Парене по кожата, вибрации по краката, мускулни потрепвания, безсъние. 20 дена издържах. Просто вече не се издържаше, и отидох на психиатър, от 1 месец пия ксанакс и золофт. И още не се чувствам добре.
Четох, че един психиатър писал, че деанксит не трябва да се пие повече от 8 месеца, защото е невролептик и променя биохимичните реакции в мозъка. Една приятелка го пи, но много малко и нямаше проблеми при спирането.

Общи условия

Активация на акаунт