Паническо разстройство - 57

• 41 821
  • 741
  •   1
Отговори
# 615
  • Цюрих
Благодаря за отговорите!
Като мине малко време от фитоестрогените, ще разбера всъщност как съм. Междувременно реших да спра ксанакса и да не го пия за сън, защото подозирам, че точно от него изпадам в такива кризи. Консултирах се с психиатърката и тя каза, че е много възможно при мен да се получава обратен ефект. Започвам го по някое време преди цикъл, 3-4 дни, защото ме хваща безсъние и като се натрупа, явно се случва нещо, НС ми реагира и започва да се отключва паника. Пия повече ксанакс, за да я потуша, а става ефектът на бумеранга. Спрях го от вчера в 15ч,еми нямам кьорава паника, филмът спря, хипохондрията спря, топки не ми избухват, но ми е много горещо и се потя като прасе. Пия каквото имам друго Алора, мента - глог и валериан, чайове и ми е ок. Явно това не е моето хапче.
Ще изчакам малко с Тритикото засега Изпитвам особен страх към нови лекарства и изобщо мразя да пия такива. Последният път от смотан антибиотик получих нервна криза, оказа се, че на 1млн.души се случват тези 2-3 странични ефекта и аз ги лепнах точно. Е...

Последна редакция: вт, 25 апр 2023, 19:57 от Шоколад

# 616
Скрит текст:
Имайте предвид, че ПР често влияе на хормоните и МЦ т.е. може да се обърка с предменопауза.
Не мисля! По скоро връзката е обратна!
При мен тревожността оказа влияние на МЦ и предвид годините ми, започнах да мисля за предменопауза. Консултирах се с АГ, свалих тревожността и нещата започнаха да се понаместват.
Здравейте! Поздравления, че сте успели да понамалите тревожността! Това е чудесно! Можете ли да ни споделите как се справихте, ако Ви е удобно и Ви се иска да споделите, разбира се! Благодаря!
О, далеч съм от състоянието, с което искам да се похваля, но борбата е всеки ден. Първо ограничавам четенето в нет-а, после започнах уж психотерапия, ама засега не виждам резултат точно от нея, то е и рано, де. Гледам да съм заета почти постоянно. Споделям с близките си за състоянието си, просто да излязат на глас тревожните мисли. Започнах спорт, хранителни добавки една шепа и конвенционални медикаменти в ниски дози. Започнах постепенна промяна на храненето.

# 617
Здравейте, Хидонин може ли да се пие през деня? От два дни имам силна тревожност във връзка с негативни събития. Понеже Пси ми го беше изписала вечер преди лягане по 1 т.

# 618
  • София
Здравейте, Хидонин може ли да се пие през деня? От два дни имам силна тревожност във връзка с негативни събития. Понеже Пси ми го беше изписала вечер преди лягане по 1 т.
Може да се пие, но много ще ти се спи през деня, ще те направи парцал. Ако ти е изписан от 25мг, може да пробваш половинка или даже четвъртинка да видиш как ще се чувстваш.

# 619
Здравейте! Анонимен, това, което споделяш е напредък само по себе си според мен и според доста хора тук със сигурност, продължавай! Когато бяхме във Франция преди две седмици и ми се случи гадната паника с подскачане в колата, споделих за това с моя близка приятелка и тя веднага ми уговори среща с психолог, занимаващ се с такива случаи, той каза, че психотерапията може да е полезна като даде съвет и механизми за справяне с тези състояния, но вие знаете по - добре от мен, че тя не е всичко и не е лекарство...за съжаление, този психолог не се оказа моя човек, но въпреки това оставихме отворена врата за бъдеще....Миналата седмица моята терапевтка ми каза, че за съжаление ЕМДР терапията няма да помогне за моите паники в колата, но ще работим много върху овладяване на тревожността, която изпитвам доста преди да се кача. Вчера ми казаха и ЕКГ ресултатите, които са перфектни, няма проблем със сърцето слава богу, днес съм и на кръвни изследвания. Но си много права, че споделянето с близките помага много, аз много говоря с родителите ми и с тези на мъжа ми, те ме окуражават и ме приемат. Дори на мъжа ми казвам, той ме вижда също колко съм изплашена понякога. Но този петък пък реших аз да карам до ферибота, за да не се притеснявам как ще се справям на задната седалка ако ми се случи, а да съм фокусирана върху пътя и ситуацията там... пък да видим какво ще стане. От снощи пия и ашвагандата, за която ви помолих за съвет, според вас добре ли е да се приема заедно с бета-блокера? Благодаря и извинявайте за дългия пост!

# 620
Здравейте! Как се справяте с паника и тревожност преди и по време на полет? Предстои ми презокеански полет и съм в огромна тревожност... Какви медикаменти биха били удачни за и без това почти ежедневно замаяна глава...

# 621
Здравейте. Някой има ли симптоми като моите:

Когато ходя, усещам че сякаш стъпвам върху матрак или плаващи пясъци

Когато ходя навън, хоризонтът сякаш подскача и дървета/коли, които са в периферното ми зрение, също леко подскачат

Ходила съм при двама отоневролози. Единият твърди, че това е тревожност, другият, че е остатък от вестибуларната криза, която имах преди 4 месеца. Та ме диагностицира с PPPD синдром.
Но аз все още се надявам тези симптоми да са от тревожност, а не неврологични.

# 622
Димана, това е чест симптом при нашите състояния.
Lileta0807, трудно, при последният ми полет (2,5ч) едвам издържах. Постоянно бях на тръни, да ме пита човек защо, ама нА, това сме ние. Аз лично бих взела нещо успокоително или бих ударила 20гр твърд алхокол, да ме отпусне малко (пиша ИЛИ, не и двете).

# 623
  • София
Хора, кажете с дулоксетина възможно ли е да се засили тревожността чак след месец прием на 60 мг...До преди няколко дни усещах минимално подобрение и после се почна пак постоянна тревожност стискане на зъби, трептене в гърдите и по цялото тяло отвътре, свит стомах като пред изпит,вчера все едно ток ми минаваше през мозъка, пак засилване на депресията с всичките й проявления физически и психически. На 02ри съм при пси, ще й споделя разбира се, но искам да прочета и вашите отзиви. Може и за друг ад да споделите имали ли сте засилване на симптомите чак след месец прием и след уж минимално просветление.

# 624
Здравейте!
Може ли да се определи като паническо разстройство постоянното пипане на един лимфен възел на врата и съответно как мога да се справя с това състояние?
Посетила съм двама лекари, които казват, че няма нищо животозастрашаващо, тъй като подутината е минимална, просто да спра да го пипам.
Нека да поясня, че от 2-3 месеца имам повишена обща тревожност и симптоми на паник атаки.
Благодаря!

# 625
Димана, това е чест симптом при нашите състояния.
Lileta0807, трудно, при последният ми полет (2,5ч) едвам издържах. Постоянно бях на тръни, да ме пита човек защо, ама нА, това сме ние. Аз лично бих взела нещо успокоително или бих ударила 20гр твърд алхокол, да ме отпусне малко (пиша ИЛИ, не и двете).

Благодаря за съветите...
А при теб имаше ли реални прояви или беше притеснение и мисли...

# 626
  • София
Моят пси много убеден ми гарантира, че до 3 седмици ще съм вече 100% ОК. Минаха почти 6 месеца от този рецидив и приемане на АД. Тече 3та седмица.....главата ми звъни, нощем се будя, минава ми ток през корема...уж Господ ни е дал разум, а не мога да контролирам черните си мисли....Просто съм като мишка в някакъв капан. Всичко ми причинява стрес и веднага след това тежка физическа изнемога.
Наоплаках ви се .....Ох.

# 627
  • Цюрих
Снощи се събудих със зверска ПА и кръвно 180.Днес започнах Тритико, обаче цял ден лежа и не мога да стана. Много ме отнесе. Пих също и тази билка, Витекс-агнус.
 В листовката пише, че не се комбинира с допамин-нещо си лекарства. Тритико влиза ли в  тази група, знаете ли? Трябва да пия Тритико по 1/4х100мг обед и вечер, но не се чувствам супер след първия прием, а ме е страх да не получа нова ПА докато спя. Посъветвайте ме, моля ви се!
Мога ли да го пия вечер, примерно, за една седмица по 1/4, докато свикна,а през деня да пия Алора, билковите хормони, магнезий... Имам деца и не мога да лежа по цял ден, а тая тревожност ме отчайва тотално.... Днес цял ден ми се плаче и се чувствам ужасно...
Ще търся утре лекарката, че вече е късно, но с таз вечерния прием какво?

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 18:08 от Шоколад

# 628
Снощи се събудих със зверска ПА и кръвно 180.Днес започнах Тритико, обаче цял ден лежа и не мога да стана. Много ме отнесе. Пих също и тази билка, Витекс-агнус.
 В листовката пише, че не се комбинира с допамин-нещо си лекарства. Тритико влиза ли в  тази група, знаете ли? Трябва да пия Тритико по 1/4х100мг обед и вечер, но не се чувствам супер след първия прием, а ме е страх да не получа нова ПА докато спя. Посъветвайте ме, моля ви се!
Мога ли да го пия вечер, примерно, за една седмица по 1/4, докато свикна,а през деня да пия Алора, билковите хормони, магнезий... Имам деца и не мога да лежа по цял ден, а тая тревожност ме отчайва тотално.... Днес цял ден ми се плаче и се чувствам ужасно...
Ще търся утре лекарката, че вече е късно, но с таз вечерния прием какво?
Ми тритико намаля ефектите на невротрансмитерите. Така че, Витекс не взаимодейства. Всъщност с лекарства за паркинсон основно не бива да се приема. При АД няма особено значение. Но пък лесно може да забременееш Simple Smile

# 629
Ми тритико намаля ефектите на невротрансмитерите. Така че, Витекс не взаимодейства. Всъщност с лекарства за паркинсон основно не бива да се приема. При АД няма особено значение. Но пък лесно може да забременееш Simple Smile
[/quote]
Георгий, това за забременяването само за Тритико ли се отнася или за всеки един АД?

Общи условия

Активация на акаунт