Да приготвим с Président храната, която събира семейството заедно!

• 12 679
  • 539
  •   1
Отговори
# 405
  • Там...
Баница, мусака, пиле с ориз, свинско с кисело зеле, сармички 🤤

# 406
Любимо в детството ми беше Мързеливата баница Simple Smile Напоследък я приготвям и на моите деца, ето и рецептата:

1 чаша кисело мляко
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
3 яйца
400гр сирене President
6 супени лъжици олио
2 чаши брашно

Млякото и содата се смесват, за да се активира содата.
След това се добавят останалите съставки и се разбърква.
Получава се лепкава смес, която с помощта на 2 лъжици се изгребва и слага в предварително намазнена тавичка.
Аз оформям топки/ купчинки с лъжиците, но може и цялата течност а се излее в тавата.
Ако оформите топки /или купчинки/ след изпичането, ще имате индивидуални хрупкави банички за всеки.

Пече се около 30мин на 180градуса.

# 407
  • София
Обожавам печен сандвич със сирене и домат ммммм

# 408
Любими ми бяха в детството мекици със сирене.
Продукти
Брашно - 500 г, мая - 1/2 кубче, захар - 1 ч.л, сол - 1 с.л, сирене - 300 г, олио - за пържене
Начин на приготвяне :
Маята мачкате със захарта, за да се активира, и добавяте около 100 милилитра топла вода, разбърквате и оставяте на страна за 10 минути. През това време си правите кладенче от брашното и по средата слагате шупната мая и солта. Започвате да смесвате маята с брашното, като добавяте на струйка хладка вода и взимате с ръце малко по-малко от брашното. Така, докато не стане меко тесто. Месите няколко минути, след което тестото го слагате в купа, стречвете го с домакинско фолио и го завивате с кърпа. Оставяте го на топло за час - да утрои размера си. След като тестото бухне, го вадите от купата и го натискате с ръце, за да му излезе маята, и започвате да оформяте топки от него. От топките тесто оформяте кръчета с помощта на точилка или издърпвате с ръце. На кръгчетата тесто на едната половина слагате намачкано сирене и покривате с другата половина, като затваряте плътно краищата на мекицата. И така оформяте всичките топки тесто. Загрявате олиото и така приготвените мекици пържите от двете страни до златисто. Не пържете мекиците със сирене на твърде силен котлон, за да не останат сурови отвътре, а изгорели отвън.
Поднасяте мекици топли. Може който иска да ги поръси със пудра захар , може със захар, може със различни видове сладко да се намажат. Хубаво е да се консумират със айрян . Да ви е сладко.

# 409
Баница със сирене

# 410
Печено пиле, капама и баница с домашно точени кори са любими ястия на семейството ми. Като дете любими ми бяха пържени филийки и палачинки с мед или шоколад.

# 411
Обичах много пържени картофи и таратор Simple Smile, както и супа топчета. Супата с кнедли на баба ми.

Със сирене - качамакът на дядо, баница, тутманик и също другата ми баба правеше едни страхотни соленки.
Мммм размечтах се

# 412
Печен цял картоф на фурна с масълце и сирене 😊

# 413
Любима ни семейна рецепта е Сирене по шопски в гювече

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
яйца - 1 бр.
сирене - 100 г
домати - 1 бр.
краве масло - 1 ч.л.
чубрица - 1 щипка
На дъното на малко гювече слагаме маслото. Домата нарязваме на филийки и ги нареждате върху маслото. Нарязваме сиренето на плочки.
Върху доматите поставяме плочките сирене, като поръсваме с чубрицата. Така повтаряме до свършването на сиренето.
След това покриваме с капака на гювечето и го поставяте в студена фурна. Включваме на 200 градуса и печете 20 минути.
След като минат 20-тина минути вадим гювечето от фурната, махаме капака и чукваме яйцето. Връщаме сиренето по шопски отново във фурната и печем, докато яйцето стане готово.

С детството си свързвам любимите попара със сирене и гюзлемичките на баба.

# 414
Любимите традиционни рецепти за моето семейство са баница с масло и сирене, палачинки със сирене, макарони със сирене.
Ястията, които свързвам със спомените от моето детство са попада със сирене, Филип с лютеница и сирене.
Нямаме семейни рецепти с бяло саламурено сирене.

# 415
Майка ми прави невероятни тутманици със сирене. Това, заедно със сърмите с осмянка през студените зими, е вкусът на детството ми. Така и не се научих да меся, както трябва аз, така че все още с нетърпение винаги чакам да се прибера на село, където ми е най-топло и уютно, където храната е най-хубава, а хората - най-сърцати!

# 416
  • София
Баница Simple Smile

# 417
От детството - мекички със сиренце и попара!
А сега - баница със сирене, яйца по панагюрски с двойно повече сирене и панирани сиренца Simple Smile

# 418
Любима ни е витата баница със сирене, като я правим с масло, сирене и прясно мляко Président. Също така ементал и сметана Président са идеални за френски гретин.

# 419
Мекици , баница , мусака.

Общи условия

Активация на акаунт