Да приготвим с Président храната, която събира семейството заедно!

• 12 620
  • 539
  •   1
Отговори
# 495
  • София
От детството - баница със сирене.
Баба ми правеше невероятна баница.
Сама си точеше корите.
Майка ми също умее да точи, но вкуса не е същия...

# 496
  • София Младост 3
Като дете мразех да ходя на детска градина, но когато ни даваха филийка с лютеница и сирене бях щастлива.

# 497
  • София
Ръчно точената баница на баба ми. Но аз никога, за съжаление не мога да направя такава.

# 498
"Принцеси" със масло, сирене и яйце - любима закуска и до днес ! Сиренето и кашкавала са незаменими спътници на всяка салата в къщи. Баницата със сирене, масло и яйца е на всяка празнична / и не само/ трапеза

# 499
Споделете кои са любимите традиционни рецепти на вашето семейство! Кои са ястията, които свързвате със спомените от детството ви? - хлебчета с лютеница и сирене, мекички със сирене и сладко

А имате ли семейни рецепти с бяло саламурено сирене? - Филийки с масло и сирене.

# 500
От детството много любимо ми е запечено сирене върху хартия на котлона.
А в къщи поне веднъж в месеца си правим сирене по шопски с люта чушка, за децата без чушката.

# 501
Филия с лютеница и сирене ,баница със сирене -баба ми беше майсторка.

# 502
  • София
Любимо ястие ни е сирене по тракийски. В гювечета слагам домати, подправки, сирене, понякога шунка или луканка, яйце и кашкавал. А от детството любимият ми спомен са пържени филийки или мекици със сирене, както и принцеси с яйце и сирене.

# 503
Споделете кои са любимите традиционни рецепти на вашето семейство!
Баница със сирене и мекици

Кои са ястията, които свързвате със спомените от детството ви?
Мекици, попара, пържени филийки, филии с лютеница и сирене, печени филии с яйце и сирене

А имате ли семейни рецепти с бяло саламурено сирене?
Не, нямаме, но сиренето е неделима част от всички вкусотии.

# 504
От детството любима ми е филийка с лютеница и сирене, мекици, попара и баницата с домашно точени кори на баба.  Децата обичат макарони със сирене, пържени картофи със сирене, баница със сирене.

# 505
Любимите ни рецепти са баница със сирене, питка със сирене. Правим ги за всеки един празник в семейството.

# 506
Да, разбира се, така наречената "мечка" или пълнена питка със сиренце.

# 507
  • EU
Тутманик с точени кори!
Леля ми на село имаше ми имаше печка на дърва. Като омесеше тестото, го разделяше на 6 топки, които разточваше с точилката. Всяка една се поръсваше обилно със сирене и се мажеше с мас. Първо го поставяше отгоре на печката, да се надигне и втаса и докато мастта не започнеше да запържва тутманика отдолу, а после пъхаше тавата вътре в печката. Никога не съм яля повече точно такъв тутманик! Долната коричка хрупаше от запържването в мазнината.
Любими рецепти със сирене са ни - баница, миш-маш, шопска салата, пълнени чушки или тиквички с яйца и сирене.

# 508
О-о, чудесен въпрос! Любими още от детството:
Първо - любимите питки със сиренце на баба ми, тя разточваше голяма овална кора тесто , половината я посипваше със сирене, захлупваше, режеше с ръба на чиния на квадрати и пържеше, чай от липа и лайка допълваше вкусната закуска.
Домашната попара с масло и сирене, сух хляб - класика!
Баница със сиренце и лапад, пак от баба с домашно точени кори.
Милинки/топчета/ със сирене и яйце.
Мамалига или качамак със сирене и запържен в олио червен пипер.
Дори боб яхния ям с натрошено сиренце!
Има и още....

# 509
От детството: попара, която мама ми приготвяше със сирене, масло, чай, малко захар и сухар!
Семейно вкъщи, любими са ни принцеси със сирене, яйце и отгоре пресен домат, както и сирене по шопски е малко гювече - плоча сирене, чубчета белени домати със соса, може малко гъби, кисели краставички, малко топено сирене и отгоре яйце.

Общи условия

Активация на акаунт