Пазарът на недвижими имоти в България, какво се случва реално - тема 70

• 46 747
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
ниой брокер не представя с еднаква сила и двете страни, а основно тази, която му плаща.

# 526
Категорично от мой печален опит - не, не може с еднаква сила да представлява и двете  двете страни. Бях писала преди с точно такъв печален мой опит.  Очевадно брокерката зае позиция в мой ущръб в една определена ситуация. Е, всичко това ми бе в полза и когато продавах отново, се справих сама с огледи и документи по сделката. То сякаш е голяма философия - в интернет има какво е нужно, набавяш си го и представяш пред нотариус.

# 527
ниой брокер не представя с еднаква сила и двете страни, а основно тази, която му плаща.
Ама те се опитват да изнудват и двете страни! Искат да затворят кръга като смятат, че представляват интереса и на двете старин, а това просто няма как да се случи.

# 528
зависи кой колко и за какво им е платил. от договорката.

# 529
Цитат
Аз мога да кажа един плюс на брокерите, става въпрос за случая когато ти купуваш и си си наел твой си брокер - обикновено има информация за имота от колеги или от брокера на продавача и ако има някакви проблеми с имота или някакви неприятни неща ще ти каже да не се занимаваш.
И като ти каже да не се занимаваш,той няма да вземе комисионна.Дали ще гледа твоят интерес или собственият си?

Ами ще вземе, но просто не за този апартамент. Аз съм го наела да купувам чрез него, дължа си му комисион и ако не купя проблемния апатамент сега, ще купя друг след една седмица. В тази ситуация читав брокер няма да си плюе на реномето.

# 530
Ами просто не се обаждате на гадните брокери, търсите си сами имоти и готово.
Аз пък с радост плащам комисион на който ми намери точно каквото търся, или ако продавам, на цената, която искам. Иначе разбира се, че и аз мога да се справя сам, но времето и главоболията си ги спестявам и си влагам енергията в по хубави неща.

# 531
  • София
Това, някой да плаща с радост едни 10 К лева без ДДС за услуга звучи малко като легенда. За такива пари, трябва да ти се обадят само, за да уточнят, кога е удобното за теб време да идеш да подпишеш договора и да преведеш парите... Това е повече от годишната заплата на половината българи.

# 532
Това, някой да плаща с радост едни 10 К лева без ДДС за услуга звучи малко като легенда. За такива пари, трябва да ти се обадят само, за да уточнят, кога е удобното за теб време да идеш да подпишеш договора и да преведеш парите... Това е повече от годишната заплата на половината българи.
Вие пък му се вързахте.. Само си приказва господина.

# 533
Тук масово не се прави разлика между хората с възможности и хора без такива. Факт е, че масово хората нямат финансова възможност да си позволят брокер. Има ситуации и ситуации.. рядко една с друга се препокриват. Бях писала за леля ми.. ама няма да се изненадам, ако коментара е изтрит.. Насочвайте се към агенции, които имат адвокати или ако не ползвате агенции - то ползвайте адвокат поне.
Не всички работят за 1000 лева, някои предпочитат да платят 5 000, за да си ходят на работата, от която вземат 10 000. Спрете да слагате всички под общ знаменател - само защото се борите със своите лични комплекси.

# 534
Ама чакай малко. Брокера не е адвокат и не виждам неползването на единия защо се обвързва с неползване и на другия.
Адвоката е изцяло необходим, за разлика от другото.
И няма нищо общо с финансови възможности.

# 535
Ох, някой като ми заговори за хора с възможности и за комплекси и.. сам се издава. Smile

# 536
За нищо не служи адвоката в случая. Да прочете договора ... да  и като пропусне половината неща какво ще направиш след това? Ще водиш 2 дела  “ за разваляне на договор и паралелно за неустойки на адвоката ? Или по-скоро не можеш срещу адвоката докато не свършиш първото в което да се види точен размер на щетите и разходите ти. И после иди се разправяй ... За какво ти е адвокат? Брокера ... той даже повече отговорност носи, въпреки че ще се оправдае веднага , че собственика и на него не му е казал за някакви недостатъци. Ти се оглеждай сам, защото ако се минеш нищо не можеш да направиш и без това , освен да хвърляш още пари ... пиеш една студена вода. Това е.

# 537
Не четете изобщо обаче... като латерна "бла, бла, аз мога сам всичко - бла бла". Писах, ако се насочват към агенции да избирате такива, които имат адвокати и таксата за брокер включва и таксата за адвокат. Има страшно много имотни измами, към тях участват и страшно много нотариуси - това не е от днес и от вчера. Най - сигурни са сделките с банка.. там документите минават проверки на три нива и банката няма да "купи" имот, който има проблеми различни от ипотека.

# 538
За какво ти е адвокат? Брокера ... той даже повече отговорност носи
Леле, паднах от стола! Брокера носел отговорност... Че и повече от адвокат...

Дайте и аз да се похваля - наемам си брокери редовно... нищо не купувам, не продавам, не наемам и не отдавам. Правя го просто ей така защото имам възможности и нямам комплекси. Да се зарадвам и аз, че съм му хвърлил едни пари на брокерчето защото мога... Sunglasses

# 539
За какво ти е адвокат? Брокера ... той даже повече отговорност носи
Леле, паднах от стола! Брокера носел отговорност... Че и повече от адвокат...

Дайте и аз да се похваля - наемам си брокери редовно... нищо не купувам, не продавам, не наемам и не отдавам. Правя го просто ей така защото имам възможности и нямам комплекси. Да се зарадвам и аз, че съм му хвърлил едни пари на брокерчето защото мога... Sunglasses

Смееш се, но наистина си е така.. това е услуга, за хора които могат да си го позволят. На днешните цени 3% са си бая пари. Има хора, за които оценката на имота от 180 лева е проблем.. чудят се как да я платят. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт