Шумни съседи 🤯

• 22 425
  • 275
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Когато ММ се нанесохме под наем, под нас живееха мама, татко и момче на около 17-18г. Когато детето се роди, момчето завършваше. Никога, никога не са ни направили забележка или дори намек, че детето плаче, тича, скача, играе с топка или слуша детски песнички. Часовете за почивка не сме ги спазвали.
След няколко години, родителите на младежа  заминаха в чужбина и той заживя сам. По някое време му подариха караоке и се започна едно пеене. Той пееше вярно, и ако не бяха разни чалги, сигурно щеше да е приятно. Пееше през деня, пееше късно вечер. Не пееше всеки ден, но два пъти месечно се случваше. С ММ се разбрахме, че няма да правим забележка, защото той и семейството му стоически издържаха докато детето растеше. Аз вече писах, че аз и детето нямаме проблем със съня, щом можем да спим на камбанен звън. Другите съседи обаче викаха полиция, когато не спираше да пее след 23,00.  

# 121
Алекс, струва ми се напълно честно, щом и съседите по-рано са направили същия жест към вас.
Аз лично съзнавам, че понякога покрай децата ставаме едни шумно семейство. Опитваме се да сме повечето време извън къщи. Но когато сме у дома, рано или късно започваме да вдигам шум. В позволение часове, почти винаги.
Но ако някой комшия се оплаче, бих го разбрала и бих се опитала да разреша, до колкото е възможно, въпроса.
Аз самата не знам, обаче, дали бих могла да понеса дори и леко шумни съседи. Музика, тромаво ходене, говорене на висок глас ежедневно би ме довело до нервна криза, мисля.

# 122
Някой да има подобрение откъм съседи? Днес имах два рунда и ми се каза, че тишина няма да ме огрее. Просто съм безмълвна.

# 123
Какво имаш предвид под два рунда?
Говори с тях директно ли?

Моите малцинствени продължават с чалгията по всяко време. Скандалите са чести и силни. Явно жената има проблеми с алкохола и за това много крещят. През деня се напива и пуска музика силно. Всички останали (над нас и до нас от другата страна) са си по същия начин. Под нас няма никой, на 1 ет сме, ако имаше и там някой, вече не знам какво щеше да е!

# 124
Първо със сина им, който е главен дразнител. Той е предал разговора. Преди малко ги засякох пред входа и си поговорихме на висок тон. Те имат права, пък аз задължения да ги слушам по цяла нощ.

# 125
  • София /Абсурдистан
Няма промяна и не очаквам и да има.

# 126
Първо със сина им, който е главен дразнител. Той е предал разговора. Преди малко ги засякох пред входа и си поговорихме на висок тон. Те имат права, пък аз задължения да ги слушам по цяла нощ.
ужас! Викай полиция!

# 127
Казах го това. Нека дойдели да засекат, че не думтят. Щом другите съседи не ги чуват, автоматично следва, че и аз не ги. Днес разбрах, че драмата ми е от 3 год и 4 месеца.

# 128
При мен няма кой знае каква промяна ....Отдолу явно ѝ омръзна и за сега се е поспряла малко с музиката.Въпреки, че времето вече е хубаво и сега от сутрин до вечер я слушаме да кашля и да говори по телефона на терасата 🤦
Над нас кончетата продължават да тропкат, ама то това няма да спре скоро- може би още поне 3-4 години 😃 Майка им скоро ме видя и възкликна:"Вашето семейство май ще се увеличава..Поне няма да сме единствените където вдигат шум"
При което аз онемях и просто си замълчах..

# 129
Кажете, че не сте бременна и съвсем я признах? На мен са ми ставали в автобус, но не съм се противила. Grinning

# 130
  • Пловдив
На мен обратно - като родих, съседите ми казаха, че не са разбрали да съм бременна. Губи се в останалите кила явно.

Съчувствам ви за нахалните шумни съседи. Sad

# 131
Аааа бременна съм 😃
Ама то не е до това.. На ум ѝ казах: "Абе аджеба аз като теб ли ще си държа децата затворени по цял ден,  да изкукуригват и да пречат на останалите!?"
Ама просто не ми се влиза в конфликти с никой.Но отдавна и аз спрях да се съобразявам, защото разбрах, че не живея с нормални хора..
Мъжа ѝ има късмет, че от както съм бременна не ми се яде месо.Иначе скарата щях да я пускам всеки ден ! 😃

# 132
  • София /Абсурдистан
При нас вече не е силна чалга, чалгарите се изнесоха, слава Богу, а виеща прахосмукачка по много пъти на ден, /жената е с окр/, яко набиване на пети и постоянно влачене на същата прахосмукачка и на мебели на колела върху ламинат и теракот, ама нон стоп е това. Изолацията у нас не изолира ударен шум и вибрации, направо не знам какво да правя вече.

# 133
Ние откакто сме се нанесли от близо 10г в апартамента имаме проблеми с едни диви субекти които живеят с идеята че щом на място на блока е била къщурката на прабабата те имат всякакви права върху него.
То беше пералня дето тресеше апарамента с вибрация,вентилатор в тоалетна който се чува като прелитащ самолет у нас,куче дето търкаляще разни неща и лаеше жизнерадостно.
Най-новия хит е ,че глухия дядо който озвучава хола ни с телевизора си по зял ден има проблеми със съня и става по няколко пъти на нощ да потропа и да погледа силно телевизор примерно в 2,5 или 6 и после доволно си ляга към 8 часа.
Не съм спала нормално от години ,но това вече ме побърква мозъка ми се е настроил той кога става и още с първите звуци на телевизора и аз съм будна.Спя с тапи ,но и те не помагат.
На молбите ни поне нощем да не ни тормози той си спря звука на звънеца и не отваря изобщо като му звъним.
Смешно е да викаш полиция за оглушал 80г дядо но нямам друг избор ако продължава.

# 134
Тъкмо преди 3 дни въпросната госпожа реши че отново трябва да си чуе песента и наду музиката до дупка в 22:30 тъкмо бяхме заспали всички.След което жена ми не издържа бременна в 9 месец и 2 малки деца.Писа на мъжът и който е в чужбина ( аз вече 2 пъти съм му писал) че вече не се издържа.Че тя всеки момент ще роди и тези вечерни сбирки няма как да продължават.Това е всяка божа вечер музика рядко има.Но се чува силно крякане,много силен углошителен смях на пияни жени думкане на мебели и силен говор на шумна пияна компания.Направо отвратително.Аз се принудих да спя в кухнята защото там се пува една идея по слабо.Тъй като работя по 12 часа и сутрин немога да стана за работа в (5:30) сутринта.Защото наглите ни съседки ни държат до 1 чеса сутринта будни.Тези се кротнаха за 3 дена и днес е четвъртия след като мъжът и ужким и направи забешежка.И ето спалнята ни отново кънти от пронизващ смях и силен говор и е 22:10.Вече не знам какво да правим мислим да пуснем жалба при кварталния.Не ми се мисли бебето като се роди май ще се стигне до физическа саморасправа аз друг изход не виждам! А най-наглото е че когато дъщеря и има лекции или тя трябва да излиза някъде рано сутрин вечерта преди това у тях е гробна тишина понеже трябва да стават ранонсъответно да се наспят.Майката не ходи наработа и цял ден си развозва гъза с колата напред на зад спи до 14 ч.Следобет търси компания и вечер ни еб^ват майката

Последна редакция: чт, 25 май 2023, 22:18 от Антонио 90

Общи условия

Активация на акаунт