Перилни препарати и омекотители - 72

• 49 839
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
Днес прах един доста омърлян светлосив памучен екип с оня гел Ариел 100 пранета.
Прави ми впечатление, че пълна капачка на  няма и половин пералня едва- едва се пени, рядък е.
Екипчето се изпра, но стигам до извода, че гелът е разреден поне 1:1. Няма и помен от пяната и аромата на Ариела, който помня.
Ще го доизразходвам, но повече такива големи разфасовки, специално препоръчани от продавачка- НЕ!
Онези кутии прах Ариел за 18 пр, които коментирахме наскоро, ми стигат за двойно повече пранета, няма спасение от пяната там с минимум едно допълнително плакнене.

# 121
  • София
Съвременните препарати не правят пяна. Слагат им антипенители.

# 122
  • оттам, откъдето започва България
Ако е предозирано съотношение пране/препарат правят пяна. Simple Smile

# 123
  • Ст Загора
Те вода слагат някъде ама 50 /50 да го разреждаш.
Ариел гел бил рядък , не съм взимала Ариел

# 124
  • Русе
Вече има за цветно, точно този снимания е такъв.
Затова го снимах. Стана ми интересно, защото помня, че преди години тук се коментираше прането на гъркините.

# 125
Ако е предозирано съотношение пране/препарат правят пяна. Simple Smile
Това го знам отлично и затова писах , че с прах за 18 пранета откарвам по месец, това са минимум 30 перални.

# 126
Здравейте! Дали някой е имал следният проблем, че не се издържа вече.
Пералнята ми е Миеле, купихме я преди около 2 години. Заради децата вече от години пера само с бебешки течен препарат и слагам бебешки омекотител. Последните 2 години основно пера с Тео бебе. Рядко ми се налага да плакна допълнително, но от 2 месеца накъде е кошмар, ама пълен! Пера - остава пяна. Пускам допълнително пране на къса програма без препарат - пяна уж няма, но като пробвам някоя дреха под чешмата, отдолу изтича направо бяло т.е. все едно току що сапунисано. А кърпи като пера…тука вече го докарвам до лудост. Пускам на 60 градуса, след 2+ ча̀са като приключи, като отворя вратата на пералнята, изчиствам пяната, пускам експресна програма вместо само изплакване, че така повече пъти пълни вода - и така 2 пъти. Вадя кърпа - тя “шуми” - отивам на чешмата - тече от кърпата бяло, та бяло, пълна с пяна. Прикипява ми! Пускам 4-ти път вече отново на памук, пак без препарат, белким се изплакнат. Ами след още 2.5 ча̀са, няма човек! Няма плакнене. Почти всяка пералня с кърпи е така. Дрехите също пускам по 1-2 пъти допълнително без препарат, и там е ужас, но поне не като с кърпите. Сменях Тео бебе с Персил бебешки и на Сано Максима бебе, ами няма. Пера и плакна като луда, че и на ръка плакна като ми писне. Не знам вече от какво се получава. Махнах омекотителя преди да започне тази сага, но като сложих омекотител за проба 2-3 пъти - да пяна няма на вратата на пералнята, но като сложа дрехата под чешмата и виждам, че препарата не е изплакнат така или иначе. На някой случвало ли му се е - едва ли чак като мен да се докарва до лудост, но все пак? Благодаря Simple Smile

Последна редакция: пн, 06 мар 2023, 01:41 от Dageya

# 127
Не дозираш правилно препарата.

Няма бебешки прахове, няма и бебешки омекотители.

# 128
Тета, и жената , и аз си дозираме препаратите.
Проблемът е или в малкото вода, с която пере пералнята, или в прекалено чистите дрехи.
Затова половин доза и допълнително плакнене.
Аз бях като нея преди време, специално тествах извадена изпрана дреха в леген с чиста вода и се ужасявах колко пяна отделя.
Сама намерих решението за себе си. Всъщност, още не съм, защото и с половин доза пак си плакна излишно, но здраве да е.

# 129
Не дозирате правилно.
Намалила си дозата...оправил ти се е проблема. Значи ти е била висока дозата.

Аз отговорих на жената. Не е писала колко кг дрехи слага, колко мл препарат...та пявата не е от нищото. Съвсем логично и очевидно е...

# 130
Тета, тая доза я гледам от опаковката , не си я съчинявам аз. Имам акъл да преценя кога ми е пълна пералната и кога са пет парцала, както и колко са замърсени дрехите.
Нищо не е очевидно и логично, ама щом ти казваш, значи е така.
Интересно защо в Самсунга никога не ми остава пяна с равно количество дрехи и прах, с Боша увеличих сметката на водата.

# 131
Пак да поясня...не коментирам твоето пране. А на дамата с пяната.

Ок, при теб всичко е точно.

# 132
  • Русе
Тета, тая доза я гледам от опаковката , не си я съчинявам аз. Имам акъл да преценя кога ми е пълна пералната и кога са пет парцала, както и колко са замърсени дрехите.
Нищо не е очевидно и логично, ама щом ти казваш, значи е така.
Интересно защо в Самсунга никога не ми остава пяна с равно количество дрехи и прах, с Боша увеличих сметката на водата.
Боша пере почти без вода. Такава и реклама им върви. Нам каква си технология. Това го писах предната седмица.
Пяна нямам аз, но не съм доволна от изплакването специално на черните дрехи. Задължително бутонът ми spülen plus е натиснат и пак не плакне "като хората".

# 133
  • Пловдив
И аз съм с Бош(6-та серия),ползвам програма Allergy Plus,защото пере с повече вода отколкото на програма памук и изплаква повече пъти,пускам и две допълнителни изплаквания(Rinse/Spin),не виждам пяна в пералнята по време на второто изплакване,тегля си сухото пране и дозирам препарата според указанията,дрехите ни са средно замърсени.

# 134
И аз съм с Бош, пяна имам само когато предозирам.
Почти винаги плакна допълнително.
Между другото, солта на ДМ също разпенва допълнително, указано е на опаковката че ако се ползва, количество на препарата следва да се намали.

Общи условия

Активация на акаунт