Перилни препарати и омекотители - 72

• 49 711
  • 737
  •   1
Отговори
# 75
  • София
В Тео Бебе прах има кислородни избелители. Вероятно изброените са течни препарати.
Течните не са препоръчителни за бебета, защото по-трудно се изплакват. Заради сгъстителите. Коментирано е в темата преди.

# 76
Благодаря ви за разясненията.
Ще го видим като стане време.

# 77
За кои други прахове се сещате да имат кислородни избелители? На децата дрешките пера с Тео бебе зелен, но ще пробвам и прах Тео, той е само лилав. Нашите пера със всичко. 
Може ли да споделите какви са тези добавки за бяло пране? Мъжа ми носи много бели тениски и бели чорапи.

# 78
  • Ст Загора
Има и син Тео бебе прах.
Кис избелители имат Ариел, Персил,  Денк мит (10лв е вече) прах не гел.

# 79
И мислите ли че е необходимо при първо пране на дрешки да се добавя бебешки дезинфектант?

Не добавяйте нищо с последното изплакване.

# 80
  • Русе
.....
На 1 стр също е обяснено при каква Т кислор.избелители стават активни - 60 и нагоре градуси.
.........
В такъв случай има ли смисъл да слагам добавката на ДМ, когато пускам бели дрехи на 40° Thinking

# 81
Моята добавка съдържа TAED.
Пак от ДМ...и евтинко беше . Сол се води Stuck Out Tongue Winking Eye

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 21:42 от teta75

# 82
  • Русе
Сега видях, че и OXI-то съдържа TAED. Всъщност съставките са почти еднакви. Разликата е, че в твоят няма отпични избелители.

# 83
Ми супер. Grinning Аз още в магазина четох етикети, и си взех солта. И ценово ми се видя по-изгодна...

Много обичам така конкретно със снимки да си "говорим"...ясно, конкретно Satisfied...Simple Smile)

# 84
Самостоятелно водородният пероксид е силно окисляващ агент, но в определени концентрации - кослородна вода, перхидрол... Чували сте. Това са разтвори с различна концентрация на водороден пероксид за дезинфекция и изрусяване. Толкова разреден, колкото се оказва в пералнята, не е ефективен и то при ниски температури. Затова в праховете се добавят активатори - TAED или NOBS. Най-просто, чрез тях от водородния пероксид се образуват перокси киселини, които имат много силно избелващо и дезинфекциращо действие дори в студена вода.
"Носителят", да се изразя така, е натриев карбонат пероксид - стабилно съединение, което в контакт с вода отделя водороден пероксид. Плюс активатора се получава перокси киселина. Но като цяло трябва да има определено съотношение между натриев карбонат пероксид и активатор.

Последна редакция: чт, 02 мар 2023, 22:47 от Guess Who

# 85
Значи трябва да търсим доказан производител, който би  спазвал технологичната документация.
Аз днес си взех Ариел за цветно, прах, 40 пранета за 19,50. Исках персил, но нямаше в околността.

# 86
Здравейте! Искам да попитам каква е разликата между обикновения Persil за цветно и този? Днес го видях и ми хареса ароматът му, но не съм го ползвала.

# 87
  • Ст Загора
По спомен маркитингов трик има съставка за дезинфекция, но реално тя не върши работа, защото има няколко плакненета.

# 88
  • София
Здравейте! Искам да попитам каква е разликата между обикновения Persil за цветно и този? Днес го видях и ми хареса ароматът му, но не съм го ползвала.

Аз го харесвам този персил.
Пере много добре, мирише страхотно.

# 89
  • Ст Загора
ОМО в кауфланд като имаше и друг 20 и няколко лв за 40 пранета

Общи условия

Активация на акаунт