Перилни препарати и омекотители - 72

• 51 084
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Момичета, преди ви бях питала дали мога да слагам сашета за бяло пране заедно с капсула директно в барабана. Казахте ми, че няма проблем. A как да процедирам, ако добавката е прахообразна (оксито на DM)?

# 151
Слагаш я в чекмеджето, в отделението за основното пране.

# 152
  • София
Слагаш я в чекмеджето, в отделението за основното пране.

Точно така процедирах вчера, но стана на твърда буца, която се наложи да разбия и "отмия" с няколко кани вода, за да отиде при прането.

# 153
Ами тогава я изсипваш в барабана преди да заредиш дрехите.
Какви са тия перални... Моята си отмива всичко и нищо не ми става на буци в чекмеджето. Странна работа.

# 154
  • Русе
Какви са тия перални... Моята си отмива всичко и нищо не ми става на буци в чекмеджето. Странна работа.
Пералнята ми на село на програма памук 40° го прави този номер. На памук 60° го няма този проблем. Две различни програми са на програматора. Пералнята е немска Baukhnecht.

# 155
Може да е запушена цедката,в която навлиза водата.
Ние като я изчистихме се чуваше като пълни вода до двора hahaha

# 156
От набук са. Аз пера без проблем обувки от плат и  велур в пералнята, на програмата ми за ръчно пране . Ако са зацапани, на бомбетата наприме, предварително ги третирам със сапунчето за петна и позатривам с четка. После отиват в сушилнята на някоя програма с по-ниска температура. След пране на обувки завъртам пералнята на един кратък цикъл с 100-200мл белина за дезинфекция.  До сега няямаме съсипани обувки.
Каква е разликата на тази програма за ръчно с другите?

# 157
По-малко и слабо ги врътка, поне моята. Повече ги кисни...

# 158
  • София
Electrolux на 18 години Grin
Чудя се обаче, препаратът няма ли да изпадне заради дупките в барабана

# 159
  • Русе
Electrolux на 18 години Grin
Чудя се обаче, препаратът няма ли да изпадне заради дупките в барабана
И къде според теб ще падне, като отиде в дупките?

# 160
Той и без това пада долу...но при въртене на барабана, долната му част се потапя във водата и разтвора...

В това металното е барабана с място около него. Металното си пълни с водата, а решетъчното се врътка в него вътре и има досег с водата...два цилиндъра един в друг са...

# 161
  • София
Много благодаря за разясненията, teta75

# 162
Някой ползва ли вече Ариел aqua powder , как е като изпиране - беше на 11.99 лв в ДМ за 20 пранета?

# 163
  • Бургас
От набук са. Аз пера без проблем обувки от плат и  велур в пералнята, на програмата ми за ръчно пране . Ако са зацапани, на бомбетата наприме, предварително ги третирам със сапунчето за петна и позатривам с четка. После отиват в сушилнята на някоя програма с по-ниска температура. След пране на обувки завъртам пералнята на един кратък цикъл с 100-200мл белина за дезинфекция.  До сега няямаме съсипани обувки.
Каква е разликата на тази програма за ръчно с другите?
Точно както каза teta75, по-спокойна, не толкова енергична програма, превърта барабана по-рядко отколкото при другите програми. Центрофугата е с по-малко обороти.

# 164
Чудех му се и аз на този ариел мисля,че беше 10,09, но пак си взех персил за бяло 8,79 за 18 пранета от аптека ремедиум, тъй като се надявам да си е от същата партида и да си пере добре Grinning

Общи условия

Активация на акаунт