Перилни препарати и омекотители - 72

• 49 610
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Явно багрилата са кофти, да. Ще пробвам и със студена вода, поне да забавя процеса.
Ще пиша и на производителите, сега ми хрумна.
Според мен зависи и от материята, памукът избледнява, синтетиката почти не...

# 466
Наблюденията и ядовете ми идват от памучните дрехи, да.
Синтетиката повече държи, почти не личи.

# 467
Едно решение за черни и тъмносини памучни дрехи е цветът да се подновява от време на време. Има бои за текстил, които се слагат в пералнята. Но се прави на дълга програма и 60°С, отделен въпрос е дали дрехата ще го понесе без да се обезформи.

# 468
Къде може да се намери такава боя? Ще пробвам 😃, но трябва да купя.

# 469
Аз съм ползвала Simplicol, купувам от дрогерии, например в дм. В интернет я намирам също. Има два вида, едната е за по-ниски температури, но е и по-нетрайна.

# 470
Много благодаря! Тъй като не съм в България, потърсих в Ибей и има точно за черно, натъкнах се и на видеа за ползване. В Амазон цената е ужасна, и не видях за черно 😃.
Ще пробвам 🤗.

# 471
Сега се сещам, че оцет се ползваше, за да не пада боята. Преди години дънките много пускаха боя и ги накисвах във вода с оцет, преди първото пране

# 472
Питам ползващите омекотител. Колко дни трае миризмата? Дадох олекотена завивка, която не се събира в пералнята ми, на химическо чистене/пране. Какво са слагали-не зная. Мирише, та не се трае. По принцип не ползвам омекотител. Трети ден виси на терасата и миризмата още осезателно се усеща.

# 473
Професионалните траят повече.
Съдя по това, когато дам килимите за пране.

# 474
  • Русе
Не се знае дали мирише от омекотител или от препаратите, с които е третирана.

# 475
  • Ст Загора
в лили съм виждала

# 476
  • Русе
в лили съм виждала
Доколкото разбрах господинът живее извън България.

# 477
  • Ст Загора
Да ,сега видях .

# 478
Относно тези препрати за черно - пускат ли тъканите след обработка с тях? Задължително ли е дрехите да се изперат с тях на 60 градуса или може и на 40? Не съм убедена, че няма да съсипя кройките след горещо пране.
Ще пътувам скоро и ще взема директно от Лили/ДМ, като ще купя и запас, за да имам.

П.П. Не съм господин, а госпожа 😃.

# 479
Най-добре виж в интернет упътването на двата вида боя, едната е за 40°, другата за 60°, мисля че едната можеше да се ползва и за ръчно боядисване. Ако дрехите са много фини може да им спестиш пералнята. Аз не съм пробвала ръчно, ще ми е интересно да прочета какво е станало при теб.
Има и сол за фиксиране на цвета. Не съм имала проблем с пускане, но аз пера разделно, и да е пуснало малко няма как да разбера.

Общи условия

Активация на акаунт