Юлска мама скубе коси - "Защо това дете не ще да спи!" - Родени Юли 2022 - тема 6

• 19 923
  • 812
  •   1
Отговори
# 135
Не помага и овесената каша. От към пети месец се захранваме. Simple Smile

# 136
  • София
https://apteka.framar.bg/30007756/лактулоза-мип-сироп-500-мл-лаксатив-mip-pharma
Това е сиропа.

# 137
Почнах да давам попара тези дни, обаче е много зор. Днес мислех че имам прогрес, но се оказа, че си е напълнил устата като хамстер с нея и после постепенно в следващите 20 минути наплю всичко наоколо с попара.
Опитах да му дам онзи ден филийка със сирене, но някакси сиренето не се маже хубаво и пак малко провал.
Затова пък му купих някаква каша с овес и ечемик от ДМ, така че пак захранвам с глутен, но не знам какво друго да предлагам вместо попарка, за да яде и сирене, ако изобщо е нужно.

Продължааам да захранвам и с различни меса, като мисля да имам 4 месни дни в седмицата, като по-нататък единия ще заменя с рибен. Два дни давам жълтък.

Вие давате ли закуска и каква? Може би ще пробвам пак да вкарам белтък, за да му правя палачинки и после и банички.

# 138
Благодаря,Деси!
И при нас попарата не се хареса.. и имам още един въпрос - когато давате пюре с жълтък,колко грама пюре давате? Понеже месните нали са по 190гр с месото.

# 139
И при нас няма успех с попарата за сега. Иначе вместо попара може и кускус, качамак. Все е с масло и сирене. 😀

# 140
Аз винаги давам или правя около 200 грама пюре, независимо от какво, защото толкова изяжда. Слагам половин жълтък.

За кус-куса и аз си мислех ама не намерих, но купих звездички вчера от ДМ и мисля да ги тествам, то кус куса не беше ли като много ситни топченца

# 141
Сиренето може във всякакви каши да се добави, също и в зеленчуково пюре, кус кус, овесени ядки. В момента правя бананови палачинки с кокосово брашно, иначе правих мъфини с настъргана ябълка и овесени ядки, на следващия ден ги начупих и обърках с една лъжица кисело мляко. Овесени барчета с плодове, пак може и да се натроши на каша ако не иска цяла храна. Планирам някакви солени мъфини, ама не съм ги измислила още. Качамак, юфка - все неща за масло и сирене Simple Smile Като почнах да замествам закуската, давах 2 каши - едната глутенова, другата без глутен.

# 142
Какви звездички? Ние взехме кус кус на бебелан, но изобщо и той не му харесва.. с масло и сирене, както попарата, го правя 😅

Аз винаги давам или правя около 200 грама пюре, независимо от какво, защото толкова изяжда. Слагам половин жълтък.

За кус-куса и аз си мислех ама не намерих, но купих звездички вчера от ДМ и мисля да ги тествам, то кус куса не беше ли като много ситни топченца

# 143
Star Pasta на хип Simple Smile

# 144
  • Замък сред облаците
За жълтъка - 170-180гр пюре с половин жълтък.

И при нас попарата се плю. Пасирах даже, тц. Захарче сложих, тц. Накрая я смесих с пюрето от ябълка и тиквички и хапна нещо. Взех на Холе спелтова каша, и нея ще давам.

# 145
И моето детенце малко има проблеми с изхождането последната седмица на моменти, въпреки че яде овесени ядки, елда, броколи и круши. Ходи всеки ден, но се случва с много напъване, а и веднъж плака. Най-добър ефект виждам само от сливи, варя ги на пара и си ги хапва на половинки. Иначе ползвах един Мелилакс за мигновен ефект.
Забелязах, че я запича изключително много ябълката, струва ми се, че и млечните.
Мога да кажа, че проблемът най-вероятно е недостатъчно течности за Дара. Не желае да пие вода, а когато пие се дави безумно независимо дали със сламка, от чашка, само от лъжичка е що-годе окей.

P.S. След горните два зъба беше щастлива 3 дни. Сега се подуха и зачервиха долните венци и пак се почва. Astonished

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 13:56 от Bubblezz

# 146
Ще пробвам и аз с каша със сиренце, ама си мисля - сутрин каша, следобед пак каша, не става ли много каша

# 147
  • Замък сред облаците
Е, то е стрит вид храна. Важно е да е различен вид.

# 148
Ако някой не знае като мен - кокосовото брашно също може да е алерген. Оказа се било, че кокоса хем е плод, хем е и ядка?  След палачинките, в които единственото ново нещо беше кокосово брашно, зачерви бузка и брадичка. Ся се чудя реакция ли беше, от пръстите дето яде ли (ноктите пак са за рязане). Нямаше други зачервявания по тялото, нито пък дискомфорт някакъв и премина около час след ядене… ама пък кокосово масло ползвам доста, не е проявявал реакция. Ся ще има да се чудя… за първи път ми се зачервява на ядене.

Между другото аз попарата я правя със сухари от спелта, а оня ден я направих с чай вместо вода и даже май повече му хареса. Идеи за проба давам.

Кус кус съм купила някъв бебешки на хип (и се чудя защо) много дребни топчета са, дето е трудно да се изцедят, щото минават през цедката. И обикновен кус кус (топчета, звездички) ще свършат работа според мен.

И баница измислих за закуска, даже ще я вместя тея дни в графика. Добре, че дребосъка не е придирчив към консистенции и вид на храна. Новото е, че реве като ни види да ядем. Тая сутрин не ни остави да закусим - почна да скимти като кученце и не се кротна докато не спряхме. Вчера рева с глас и сълзи като ядох срещу него, все едно цял ден го държа гладен!

Реших да си намеря хоби - ще си правя квас, а след това и хляб. От де тва време не знам, ама ще пробвам. Казват, че хляба с квас е по-лесно смилаем от организма и по-полезен за дребосъците. А така да обичам хляб аз… ще видим дали ще е успешно.

# 149
  • Замък сред облаците
Бебешкия кускус/паста се даваше като са готови за по-едри храни по спомен. При нас на всичко леееко нееднородно с пюрето се плюе, задавя се и т.н. все още. Поне гледам да е по-гъста консистенцията вече.

Едит #n: днес съм много разсеяна, нашите дойдоха на гости за дългия уикенд. Отделно почна хремичка и при детето, ММ ходи да купува електрически аспиратор за нос щото “да не сме луди да взимаме за прахосмукачка, ще му направим нещо на детето”(мъжка логика). Е, нищо не извадихме с електрическия, детето се мята и реве, баща ми се меси, аз се нервирам, ММ смята че щом нищо му няма видимо на детето няма нужда от вадене на сополи… абе цирк. Сутринта ММ първо като отказа тоя за прахосмукачка му връчих този за уста и викам вади сополи - нищо не изкара. След него аз извадих естествено. Ама много знаят тия мъже…

Мира я прочетох все едно претрива кускуса през цедка, обяснявам се аз че няма смисъл и по-добре пшенична каша. Тя жената хубаво си обяснила, ама който не чете внимателно 🤦🏻♀ дано не ме е прочела преди да си изтрия глупостите.

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 15:39 от АА

Общи условия

Активация на акаунт