В момента чета...83

• 46 626
  • 759
  •   1
Отговори
# 105
  • Mediterraneo
Снощи ме хвана някакво безсъние и прочетох Донорът на Клеър Макинтош. Много добра идея, но оставя усещането за нещо като чернова за истинския роман. Нахвърляна набързо, прекалено кратка, без никаква дълбочина. А пък интересна. Ако беше по- задълбочена в сюжета и образите, щеше да е супер.

# 106
Започнах "Островът на морските жени", Лиза Сий и засега ми звучи много познато, защото този остров Чеджу и неговите жени гмуркачки са вдъхновили и други наскоро издадени истории, но ми е интересно и приятно, харесвам как пише Лиза Сий.
Временно я оставих обаче, защото получих мейл, че имам книга за връщане, която напълно бях забравила - "Жена на вятъра" от Александър Секулов и бързам да ви предупредя в никакъв случай да не си я причинявате - ако помията може да се разпадне на думи, ще се получи точно тази книга. Авторът има редица награди и за драматургия, и за поезия, обаче това нещо, което прочетох, е просто възмутително, просташко, бездарно и бедънно тъпо. В скрит текст слагам две обобщителни изречения, така че който все пак реши да я чете, да не отваря спойлера.
Скрит текст:
Четирима неудачници - един беглец без документи, един депресиран, един пияндурник и незаконният му син, надарен с прекалено голям пенис, пътуват с една потрошена яхта без тоалетна из Егейско море, заедно с една жена с промискуитетно поведение. До средата на пътуването с нея, а след това с трупа й, който започва да се вмирисва. Докато дават вахта, освен че се наливат като животни, си разказват тъпи истории, които явно авторът намира за много смешни и необичайни и се чуди как да ги вмъкне в разказа.
. Определено ще е кандидат за малиновите награди.

# 107
Аз пък започнах първата книга от нова испанска поредица - El buen padre на Сантиаго Диас, за инспектор Индира Рамос (която е маниачка по чистотата и подредеността, има диагноза ОКР Smile). Един приятел ми я препоръча. Засега напомня на книгите на Кармен Мола, но наистина започва интересно.

# 108
  • София
Завърших Хартиеният дворец и съм със смесени чувства. Има доста излишен пълнеж в книгата и ми беше досадно на моменти. Засягат се темите за семейството, връзката между родители, братя и сестри и отпечатъкът, който оставя детството върху формирането на личността. А също и вътрешната борба на главната героиня между разум и чувства, правилно и грешно. Дадох ѝ 3 от 5 в Goodreads.

Започнах Двор от рози и бодли на Сара Дж. Маас. Поредицата ми я препоръчаха няколко приятелки и дълго стоеше в списъка ми. Започва интересно, а и отдавна не бях чела фентъзи.

# 109
Цялата поредица е интересна, ако си падаш по фентъзи. Simple Smile

# 110
  • Варна
Завърших " Честно казано" на Сара Нович . Действието се развива в училище за глухи деца. Присъства респектиращ директор и типичните тинейджърски проявления- първи любови, първи досег до алкохол, цигари, наркотици, купони. Описва се живота на тези деца в училището, където са сред себеподобни и се чувстват на мястото си, и се призовава да не се затварят тези училища, и учениците да не се пращат в обикновени училища , където да продължат и завършат образование си. Това неминуемо ще превърне децата в аутсайдери и жертви. Могат да се отключат депресивни състояния или пък агресивни прояви. Не всички от тях могат да четат по устни и не всички от тях имат поставени кохлеарна импланти, и не на всички кохлеарните импланти са поставени правилно, или пък не на всички деца имплантите им вършат работа и спомагат за повишаване нивото на чуваемост.
3 от мен за книгата. Още има какво да се желае. Стори ми се повърхностна на моменти. Simple Smile

# 111
Прочетох "Пиранези" - Сузана Кларк. И изобщо не знам какво точно прочетох...
Не ми хареса, не я разбрах, не я оцених... Нещо като фентъзи? Мистерия? С 35-годишен разказвач, чиито мисли през повечето време ми бяха недорасли, скучни, луташе се из някакви зали, обикаля безцелно, а въпросите "ама, как?" и "ама, защо" всъщност си останаха без отговор. Пък и, честно казано, не ми беше изобщо интересно да чета постоянно описания на статуи, северозападни зали, южни зали, вестибюли, стълбища, приливи...
Приемам, че книгата си има много почитатели, които оценяват оригиналността на идеята. При мен не се получи.

От библиотеката взех и започвам "Между небето и Лу", отново от поредицата "Красноглед" на Изток-Запад.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 15:14 от Bили

# 112
Крайно време е да се запиша в новата тема, защото постоянно се чудя къде изчезнахте Simple Smile
Довършвам "Човекът в търсене на смисъл" - дава много отговори! В тази връзка да ви питам - има ли начин да си копирам и прехвърля по някакъв начин цитатите от книгите, които съм си отбелязала в четеца?

# 113
На мен Пиранези много ми хареса - вече съм я чела три пъти Simple Smile Чакам промоция на Джонатан Стрейндж (от същата авторка), която има ново издание, за да си я купя.
Не че не мога да я поръчам сега, но после ще ми е гадно, като пуснат промоция...

# 114
И мен ме чака "Пиранези", забелязала съм, че за тази книга коментарите са в двете крайности, по средата няма, което само по себе си е причина книгата да ми е любопитна.

# 115
  • Sofia
"Облакът Кукуландия" е чиста 5ца за мен. Много ми хареса!

Сега започнах "Трябва да те предам" на Рута Сепетис. Съвсем в началото съм, но като чета се връщам в годините на детството си. Доста от нещата, ставали в Румъния, са почти същите като по комунизма в БГ.

# 116
И мен ме чака "Пиранези", забелязала съм, че за тази книга коментарите са в двете крайности, по средата няма, което само по себе си е причина книгата да ми е любопитна.

Точно това забелязах и аз, след като попрочетох в ГР ревюта. Повечето мнения са супер положителни, обаче аз явно не съм като хората... 😁
Ще ми е много интересна твоята гледна точка, Rayna! Simple Smile

# 117
Подкрепям за “Облакът Кукуландия”, заслужава петица.
Книгите на Рута Сепетис ми бяха привлекли  вниманието, но срещнах отзиви, че стилово не са издържани, като за млади читатели по-скоро написани и засега още не съм чела нейна книга. Ще чакам с интерес отзив в темата.

# 118
Почнах Последното, което ми каза от Лора Дейв и засега ми върви като по мед и масло. Лежерно четиво, написано добре.

# 119
Подкрепям за “Облакът Кукуландия”, заслужава петица.
Книгите на Рута Сепетис ми бяха привлекли  вниманието, но срещнах отзиви, че стилово не са издържани, като за млади читатели по-скоро написани и засега още не съм чела нейна книга. Ще чакам с интерес отзив в темата.

За какво горе долу е и какъв е типа и жанра. Нещо не я разбрах много от ревютата.

Общи условия

Активация на акаунт