Сушилнята - всякакви въпроси и отговори - тема 24

• 51 897
  • 776
  •   3
Отговори
# 630
Стана ми интересно относно самопочистването и ще обърна внимание на моята. Не бях забелязала кога се включва. При моята мнооого малко мъх се качва до филтъра на контейнера.  Аз и изключвам звука.Обаче звукът на пералнята Миле много ме дразни. Чува се чак вън на двора. А не откривам опция за изключване.
Скрит текст:
Другата ми сушилня също е Сименс, но не термопомпена и няма самопочистване. Не забелязвам да е по-шумна. Само трябва да поразгледам как се изключваше въртенето на прането след приключване на програмата. Като я оставя през нощта да суши, от време на време превърта прането и тогава се чува доста ясно въпреки, че е на долния етаж.
Виж в програмиращите функции. Мисля, че беше P13---. 00-изключен, 01-включен.
Оффф...не това беше за пералнята, а за сушилнята май бяха P05 и P06 и ако не се лъжа последната е за бутоните.

# 631
P11 Продължителност на зумера
- 01 = Зумерът прозвучава 3 пъти в края на програмата.
- 02 = Зумерът звучи, докато пералната машина се изключи автоматично (макс. 1 час).

P12 Зумер
- 00 = Зумерът е изключен.
- 01 = Зумерът е включен при нормална сила на звука.
- 02 = Зумерът се включва силно.
P. S. Мари-ана, обадете се на съпорта и искайте да ви изпратят актуализацията на ръководството от октомври 2022г.В него е описано. В по-старта версия - липсваше. Успех!

Последна редакция: нд, 08 окт 2023, 23:28 от niljaniljo

# 632
Здравейте, купихме си сушилня samsung dv80t5220ax/s7. Пуснах я на mixed load и ми изписа че цикъла е 3 часа . Може ли някакви препоръки за ползване на програмите. До сега не съм имала сушилня и не ми е много ясно .Мъжът ми я взе без да пита и не можах да проверя по интернет дали е добра Simple Smile

# 633
Здравейте, купихме си сушилня samsung dv80t5220ax/s7. Пуснах я на mixed load и ми изписа че цикъла е 3 часа . Може ли някакви препоръки за ползване на програмите. До сега не съм имала сушилня и не ми е много ясно .Мъжът ми я взе без да пита и не можах да проверя по интернет дали е добра Simple Smile

Здравей и аз ползвам самсунг само че друг модел така са да аз ползвам сентетик тя е 1.20 минути на кърпи ако са обемни пускаш на 2.50 ако не на кърпи 1.40 аз поне така суша и нямам проблем микса да сега не съм пускала🙂

# 634

Възложи му експлоатацията на уреда, респ. и последиците, ако си недоволна и следващия път ще пита😀 Програмите и продължителността са съобразени с материите, теглото им и възможностите  на уреда. Аз не суша на време, а на материи, според мен този критерий е определящ.

# 635
  • Pazardjik
Iana851 и аз съм със Самсунг, не гледайте какво пише като време, то е ориентировъчно. Сушилнята е със сензор за влага и ще спре ако ги изсуши по-рано.
[/quote]

# 636

Това е изписала, а колко беше реално? Питам, защото при натискането на бутона, уредът показва ориентировъчно време за пълния капацитет килограми за дадената програма. Близко да реалното време ще покаже малко след като започне програмата.

Здравей и аз ползвам самсунг само че друг модел така са да аз ползвам сентетик тя е 1.20 минути на кърпи ако са обемни пускаш на 2.50 ако не на кърпи 1.40 аз поне така суша и нямам проблем микса да сега не съм пускала🙂
Много грешно използвате уреда. Все едно да имате Мерцедес, а да го карате като Москвич.

# 637
Iana851 и аз съм със Самсунг, не гледайте какво пише като време, то е ориентировъчно. Сушилнята е със сензор за влага и ще спре ако ги изсуши по-рано.
[/quote]

Сушилнята не спира докато не изтече времето ползвам 2 години тази сушилня

# 638
  • Pazardjik
Migitoo  не знам кой модел е вашата, но всички сушилни със сензор за влага спират след като вече не се засича влага. Тази ми е от няколко месеца, но и предишната АЕГ, бяха така. В крайна сметка точно това е ролята на този сензор. Сега видях моята е точно същата. https://zora.bg/product/dv80t5220axs7-8-kg-a-inox

# 639
Моят Бош има сензор за влага, но не спира сам след като всичко е сухо.
Migitoo  не знам кой модел е вашата, но всички сушилни със сензор за влага спират след като вече не се засича влага. Тази ми е от няколко месеца, но и предишната АЕГ, бяха така. В крайна сметка точно това е ролята на този сензор. Сега видях моята е точно същата. https://zora.bg/product/dv80t5220axs7-8-kg-a-inox

# 640
Моят Бош има сензор за влага, но не спира сам след като всичко е сухо.
Това е абсурдно!
Няма да спира, само ако ти си му задала време.

# 641
Моята сушилня има режим на зададено време, има и автоматичен режим. В единия ако дам 60 минути точно толкова и суши. В другия режим първо дава някаква максимална стойност, а после реално суши по-малко.

# 642
Моята сушилня е тази.
Сушилня AEG LAVATHERM T65280AC

Може би е вече 8 годишна, но сега по повод последните коментари искам да разбера, може ли да се премахне тази функция която кара сушилнята да върти вече сухи дрехи, след като е свършил цикъла на сушене. Върви още поне час и сякаш преди това не я чувам, но след това почва да ме дразни. Благодаря!

# 643
Скрит текст:
Моята сушилня е тази.
Сушилня AEG LAVATHERM T65280AC

Може би е вече 8 годишна, но сега по повод последните коментари искам да разбера,
може ли да се премахне тази функция която кара сушилнята да върти вече сухи дрехи, след като е свършил цикъла на сушене. Върви още поне час и сякаш преди това не я чувам, но след това почва да ме дразни. Благодаря!
След като сушилнята приключи със сушенето и показва 0 на дисплея, можете да я спрете и да извадите дрехите. Anti-crease програмата се задейства, защото не сте спряли уреда и не сте му отворили вратата. Това се случва, защото препоръката е дрехите да се вадят след като програмата за сушене приключи, а тази програма има  цел да предотврати намачкването на забравени в уреда дрехи.
Имаш бутон "Anti-crease (Anti-kreuk)/Taste Knitterschutz (немски)"- изключи го, ако не искаш тази функция.
Без упътване ли я използваш толкова години? Как направи настройките на степените на изсушаване?

# 644
Здравейте! В търсене съм на сушилня,която искам да сложа на терасата. Може би някакъв компактен модел.Търся читав бюджетен модел Simple Smile Може ли да ме насочите,какво да гледам като параметри.800 лв някъде ми е бюджета.Благодаря

Общи условия

Активация на акаунт