Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 11

• 65 419
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
Да не е спам да кажа какви ги свърших. Почнах испанския третиноин и май 3 пъти го ползвах, веднъж на седмица. А в останалото време Авен A Oxitive.
Имах сутрешна рутина, която беше в десятката за моята кожа. Вит. С, азелаинова киселина, крем и СПФ.
Да ме засърбят ръцете да вкарам и пептиден крем. Почна да пари, сърби и се зачерви кожата.
Не е от третиноина, защото не бях го ползвала от 10 дни.
Сега съм на базисни неща да оправя кожата и си се връщам на изградената си рутина. 😅

Последна редакция: вт, 04 апр 2023, 20:25 от cloè

# 211
  • тук-там
Аз в момента ползвам пептиден крем на Бабор след авен a-oxitive вечер. Не съм имала реакция.

# 212
Mtz, май си е до кожа. Супер, че нямаш реакции. 🤗Аз и преди съм споделяла, че кожата ми е чувствителна с розацея, която е под контрол.
Явно при мен многото активни съставки вит.С и азелаинова киселина и като сложих пептида ѝ дойдоха в повече.
Няма да го хвърлям ще маже шия и деколте с него. 😂

# 213
  • София
The Rose A-Oxiteve на Aven е ретинал 0.05%, което е по-силно от ретинол. Ако изберете някой от посочените продукти ще направите крачка назад, не че не може ащо сте решила. Ако искате да надграждате следваща стъпка може да е ретинал 0.1% например Aven Phisiolift, Aven Cleanance и Aven Hyaluron Activ B3 от аптечната мрежа. Има и други извън дермокозметиката с такъв процент, но на мен не са ми познати.

# 214
A-Oxitive на Авен e 0.1%

# 215
  • София
Той е за по- млада кожа и от магистър фармацевт знам, че е 0.05%. Другите са за зряла влкожа и са 0.1%.

# 216
Здравейте, съвсем нова съм по темата с ретинола, но четох тук и реших да пробвам, че ми е време. Започнах с ретинол 0.25 на Лореал. Ползвам го 2 пъти седмично. Дали е много често се чудя? И трябва ли да го спра за лятото?

# 217
  • тук-там
Aven Phisiolift колко е?

# 218
  • София

В преден пост писах- 0.1%, като него го спират и наличностите по мрежата са до изчерпване, а на негово място застава Aven Hyaluron Activ B3.

# 219
Аз по диагонал четох, че дългите постове по дифолт ги пропускам.
За пръв път чувам, че за пилинг било задължително да се ползва витамин С и ретинол.
Аз от дерматолог знам обратното - че преди пилинг (40% ТХО например) не трябва поне седмица да е ползван третиноин, ретинол или други киселини.
За пилинг не знам, но точно вчера гледах една дерматоложка е Ютюб, която обясняваше, че протоколът преди микронидлинг са ретиноиди и вит. Ц и даже върнах на два пъти да се уверя, че съм я разбрала правилно. Те и протоколите се променят с времето, де.
Изгледах го точно защото вчера баш си направих микронидлинг без да почина от трета и се белех на люспи, а ми се успокои лицето за 30 Мин още преди да съм сложила крем. Аз го правя плитко по принцип, макс 0.3, но пак се учудих, че се успокои толкова бързо.

# 220
  • Deep in Clinicals
anita7, проверете си информацията.

Доста обсъждахме тоя процент на A-Oxitive в темата, за трети път поствам отговорите , които получих на въпроса какъв е процента и каква е разликата с Retrinal 0.1 :

От Авен България:
Скрит текст:

От Pierre Fabre:
Скрит текст:

PhysioLift Night Balm e 0.05%. PhysioLift Eyes - 0.015%

# 221
  • София
Catalano може и да сте права. Не твърдя на 100%, но това знам от близка фармацевтка. Blush

# 222
  • Deep in Clinicals
Аз нищо не твърдя, за да съм права или не.  Питах производителя и вносителя, получих отговор, споделих. Може би те са прави, а не фармацевтите.☺️

# 223
  • пустинята Гоби
Здравейте, съвсем нова съм по темата с ретинола, но четох тук и реших да пробвам, че ми е време. Започнах с ретинол 0.25 на Лореал. Ползвам го 2 пъти седмично. Дали е много често се чудя? И трябва ли да го спра за лятото?
Не е много 2 пъти седмично, ако кожата се чувства добре. Относно спирането през лятото, малко е въпрос на лична преценка. Зависи колко се излагате на слънце, дали кожата е склонна към образуване на пигментни петна, дали ползвате слънцезащита и подновявате през деня. Аз не ползвам такива продукти лятото, но пък други жени ползват.

# 224
  • София
Catalano може и да сте права. Не твърдя на 100%, но това знам от близка фармацевтка. Blush
Нещо ви е объркала фармацевтката. 0,1% А-oxitive, 0,05% е Физиолифта.

Общи условия

Активация на акаунт