Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 11

• 63 954
  • 755
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте! Имам вопрос към знаещи)..
Купил си витами С на Theramid, намаз лицето преди лягане всичко беше наред, сутрин пак намазах но кожата по лицето ми стана червена...Тая реакция на кожата може ли да мине или все така ще почервенява? Благодаря

# 511
Благодаря,ДХЗ Simple Smile
Чета в интернет,захванала съм и темата тук във форума, прочетох първа и втора и съм решила, че ще се мажа. Ще продължа да се информирам и вероятно няма да задавам повече въпроси.
Питай, питай, но адмирирам,че четеш, защото така ще събереш инфо за много неща,които да следиш.Трет си е сериозно начинание.Аз самата постъпих като теб и в крайна сметка оставих трет след години Simple Smile
 ползване Сега ретиноиди.
Здравейте! Имам вопрос към знаещи)..
Купил си витами С на Theramid, намаз лицето преди лягане всичко беше наред, сутрин пак намазах но кожата по лицето ми стана червена...Тая реакция на кожата може ли да мине или все така ще почервенява? Благодаря
При мен се зачервява,но минава за минутка.Колко % е съставката?

# 512
ДХЗ, правилно ли съм те разбрала - ползвала си трет години наред, а сега ретиноиди?Ако е така, какво те накара да постъпиш така?

# 513
Четене му е майката. Аз започнах с ретиноид, достраша ме за трет. След 2 години минах чак, но преди това си бях нарушила кожната бариера с ретинол на The Ordinary. Та не са шега работа ретиноидите. От трета пък успях няколко пъти да си пресуша  кожата (нацепени ъгълчета край устата, белене), имах сухота в очите. Та си трябва внимание и преценка кога да разредиш или спреш. Аз също обмислях да даунгрейдна на ретиноиди, защото ефектът е сходен, но дразненето по-малко, но пък в жегата кожата ми сякаш се омазни леко плюс дълбока хидратация с бета глюкан и в момента няма никакви проблеми с мазането. Аз установих, че най-раздразнена е в преходни атмосферни условия (топло-студено и обратното) . Иначе бръчките край очите се редуцираха като дължина и дълбочина и си харесвам кожата без тониран продукт, а преди не излизах без такъв.

# 514
Кати, от колко време си на трет и кога забеляза подобрение - от трета или още по времето на ретиноиди?Аз от една година ползвам ретинАл и се замислям/ чета за трет.

# 515
Година и половина на трет, но ефект видях още от Гранактив ретиноид 2% емулсия на ТО. Междувременно кожата ми се влоши след изкаран КОВИД (плюс, че бях зарязала грижата за някакъв период)и беше доста зле положението. Подобрение имаше още първите месеци, но възстановяване на еластичност, намаляване на бръчките (особено в спокойно положение) се видяха чак след година. Но смятам, че и добрата рутина оказва влияние.

# 516
Много ми се белеше кожата и то започна година след трет.Накрая се предадох, защото ме дразнеше ужасно, не можех да се гримирам-ужас.Отделно му се засушиха очите, като преди известно време разбрах, че е следствие на трет. и ретиноди, затова ги намалих сериозно.
Понеже си чета по темата и се ограмотявам постоянно, то прецених, че с тези продукти ще сме в допир по-рядко.

# 517
ДХЗ, пробвала ли си този кръгов вариант на употреба на трет - вечер пилинг, следващата вечер трет и две поредни вечери хидратация?Тази схема ми се вижда работеща и смятам да я пробвам.Лигиката е че пилинга подготвя кожата за трета, а следващите вечери се предоставя нужната хидратация и почивка от активи.

# 518
ДХЗ, 20%витамин С.

# 519
Нищо, че е висок процент, това вит С е дериват и обикновено лесно се понася от кожата.Ползвам второ шишенце.
Да не би да комбинирате с нещо неправилно?

# 520
Нищо, че е висок процент, това вит С е дериват и обикновено лесно се понася от кожата.Ползвам второ шишенце.
Да не би да комбинирате с нещо неправилно?

Не...просто измих лицето с Сеrave гел и сложих витамина...Ами ще пробвам пак..

# 521
  • Mostly in my mind
Как разбирате, че вит. С се е окислил?

# 522
Когато е бил в контакт с въздуха и е променил цвета си

# 523
На Юсерин витамин С-то си пише на опаковката - срок на годност 21 дни след отваряне. След това е окислен и не става.

# 524
  • Mostly in my mind
Хм. Е, той нали всеки ден е в контакт с въздух. Иначе как ще се нанесе...като е с капкомер. Искам да си взема на Ла рош, понеже пробвах 10 мл и ми хареса, обаче бързо промени цвета си. Стана ръждиво оранжево. А 30 мл, колкото е опаковката, абсурд да ги изхабя за 20 дни. Два месеца може би, ама 20 дни...

Общи условия

Активация на акаунт