Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 11

• 64 109
  • 755
  •   1
Отговори
# 285
Поне 10 дни преди лазер трябва да се спрат продукти с вит. А. Не бих рискувала дори и със заобикаляне на зоната.

# 286
Мигрират продуктите. По-добре да го спира, за да не станат петна, че после много трудно се махат. Също нека се консултира с лицето, което прави лазера, особено ако е с медицинско образование - би трябвало най-точно да я насочат.

# 287
Започнах да използвам нощният пилинг на Авен и се чудя дали от него се изпъпчих. Имам три страхотни пъпки на брадичката, обичайно там не ми излизат. До преди това ползвах серума на Лореал. Сега се чудя дали е прословутото чистене или да взема да го спра

# 288
Здравейте,
от половин година използвам трет, като го въведох плавно. Последните два месеца го нанасям през вечер и за цялото време не съм имала раздразнения, зачервяване или други негативни ефекти. Използвам слънцезащита 50 фактор и съответно я подновявам.
Наскоро забелязах, че при излагане на слънце лицето ми се зачервява и то доста. След няколко часа зачервяването отшумява, а кожата изглежда сякаш нищо не е имало.
Някой друг наблюдавал ли е същата реакция и защо би могло да се получава това? Колебая се дали да не мина на нещо по-слабо като ретинол.

# 289
Започнах да използвам нощният пилинг на Авен и се чудя дали от него се изпъпчих. Имам три страхотни пъпки на брадичката, обичайно там не ми излизат. До преди това ползвах серума на Лореал. Сега се чудя дали е прословутото чистене или да взема да го спра

Аз откакто го използвам, не веднъж след като съм се мазала с него вечерта на следващата ми излизат пъпки. Особено при последното мазане имах три кратера на следващата вечер. Ама си се мажа и чакам да мине Grinning не всеки път ми излизат, а със сигурност е от него, защото чак такива големи неща преди не са ми излизали

# 290
Здравейте,
от половин година използвам трет, като го въведох плавно. Последните два месеца го нанасям през вечер и за цялото време не съм имала раздразнения, зачервяване или други негативни ефекти. Използвам слънцезащита 50 фактор и съответно я подновявам.
Наскоро забелязах, че при излагане на слънце лицето ми се зачервява и то доста. След няколко часа зачервяването отшумява, а кожата изглежда сякаш нищо не е имало.
Някой друг наблюдавал ли е същата реакция и защо би могло да се получава това? Колебая се дали да не мина на нещо по-слабо като ретинол.

На мен ми ставаше така и преди да ползвам трет. И все си мислех, че съм изгоряла, и вечер като се измият, нищо му няма, явно слънцезащитата си пази. Но това ми се случва на море като съм или някъде, където изкарвам повече на силно слънце. Май основно лятото

# 291
  • Варна
Мазах го близо месец нощния пилинг и проблем с него не съм имала.
    Виж преди него с G&G си накъсах нервичките. Сума пъпки ми излязоха. Сигурно за последните 10 години не са ми избивали толкова и добре,че бързо свърши.
    В момента съм с AOS и при него такива ексцесии няма,но той си е комплексно мазило.

# 292
  • пустинята Гоби
И аз май няма да купувам повече G&G. От всички проби с кремове, най-добре се чувствам с третиноин 0,05%, мажа последни остатъци Аирол. После ще пробвам да купя испанския, за който се говори в темата пак същия процент. Нещо 0,1% ми идва силен и няма за сега да се пробвам с него.

Последна редакция: ср, 26 апр 2023, 22:25 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 293
  • Amsterdam
Здравейте, момичета! Малко по-назад писах и някои от вас реагираха остро на това, че съм на 26 и използвам ретинол. Както обясних още тогава, според мен, както и според дерматолозите, които посещавам и всичко, което съм изчела (което е много) ретинол се стартира от 25-год. възраст. Току-що си направих снимка след баня, която ще изпратя на дерматоложката ми, но ще я постна и тук с цел да мотивирам младите момичета, ако случайно имат някакви колебания дали да започнат или не. На снимката нямам никакъв грим, няма филтри, преправки и т.н., единствено имам вит. Ц серум и балсам за устни Laughing

Последна редакция: сб, 19 авг 2023, 11:54 от bubanka

# 294
Всъщност ние нямахме против това, че се ползва ретинол от 25.Аз подкрепям.Спорът стана от моите думи, че повечето пъти кожа на 25 си е прекрасна все още и с малко грижа ще стои така и занапред.Моята кожа беше същата като Вашата на тази възраст и без ретинол, защото нямаше тогава.Но ако имаше съм сигурна, ще шийката щеше да е доволна.
Мажете шия и деколте също.Тези две зони често ги забравяме на младини.

# 295
Току-що си направих снимка след баня, която ще изпратя на дерматоложката ми, но ще я постна и тук с цел да мотивирам младите момичета, ако случайно имат някакви колебания дали да започнат или не.

Ето така единствено и убедително се демонстрират ползи.
Чрез реални резултати.
И не, нашите кожи на 26 не светеха като тази, ретинолът си се доказва и без красноречие.

# 296
А,  моята си светеше, че и дълго след 25 си светеше.

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 10:03 от ДХ3

# 297
  • Mostly in my mind
А,  моята си светеше, че и дълго след 25 си светеше.Тогава нямаше селфита и смартфони, единствената снимка от този период по-отблизо ми е тази, на 27г:
Нямаше и ретиноли сигурно. Чудесна си. Simple Smile

Последна редакция: чт, 27 апр 2023, 10:08 от bubanka

# 298
don’t, може ли да разкажеш (като човек, учил медицина) как и в каква рутина използваш ретиноидите, защото мисля че се допускат много грешки вкл. прекаляване.

# 299
Цитат на: ДХ3 link=topic=1528079.msg46344769#msg46344769
Мажете шия и деколте също.Тези две зони често ги забравяме на младини.

Ух, аз винаги съм била с кофти кожа, съответно трета само ми е помагал, независимо че в последствие започнах само с антиейдж цел да го използвам. На шията и деколтето ми прави проблем обаче, което при лицето го няма (леко болезнени зачервявания, като леко изгаряне) Neutral Face Вие правите ли нещо по-специално, за да понася по-добре? Чудя се дали да не взема някой ретинал за там вместо да продължавам да опитвам така...

Общи условия

Активация на акаунт