Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 11

• 64 122
  • 755
  •   1
Отговори
# 330
Аз все си мисля, че за 5 месеца кожата трябва да е посвикнала с този тип продуки...
Аз ползвах 1 година ретиноид, 1 година ретинол и почнах с 0,025%. Изкарах една опаковка без проблем, реших, че кожата ми е толерантна, минах на 0,05% и почна беленето и раздразненията на кожата. Та не бих посъветвала никой да скача директно на 0,1%.
В момента от нормална кожа, която понасяше доста издевателства (пилинги, киселини, силен вит.С), съм със суха и реактивна кожа - дори промяната на времето ми предизвиква сухота и белене и е малко лотария дали ще си нацеля рутината така, че да го избегна. В интерес на истината ползвам и доста активи, но от ежедневно мазане на трет на почистена и суха кожа (една тубичка ми стигаше за два месеца), в момента съм на сандвич метод и не го слагам всеки ден, защото като усетя раздразнение, спирам активите за ден-два и карам само на ударна хидратация, докато се успокои. Обмислям да даунгрейдна на ретиноиди в един момент, защото ефектът е сходен, но без толкова дразнене.

# 331
Можеш да си изгориш кожата, например, да си съсипеш бариерата, и после със седмици да ти пари и щипе дори от вода.
Защо използваш такива продукти, без да се образоваш преди това? Трета не е козметика, а лекарство.

# 332
Потвърждавам казаното от момичетата по-горе. Аз преди време, понеже не знаех много и мислех че кожата ми е тренирана, си предизвиках ужасно изгаряне от един такъв продукт, дори не беше толкова силен. Една седмица бях червена и кожата ме болеше, след което започна белене на парцали. 2-3 седмици само розова вода и олио мажех. Кожата ми и до ден днешен е чувствителна към всякакви ретиноли, третиноини и т.н. Зимата ползвам на Ординари, който е лек, макар че пак ми изсушава кожата, а за лятото открих алтернативен ретинол - продукт с бакучиол. Така че бавно, но славно, на всички, които почват с тези продукти Simple Smile

# 333
Благодаря, момичета! Ще се опитам да го сменя с 0.025.

# 334
Във връзка с последните мнения да споделя, че ползвам в момента Ретинал 20 на Медик8. От Испания си купих третиноин 0.025 и се чудя колко по - “силен” ще усетя третиноина спрямо ретинала и кога, и как да то въвеждам. Много съм доволна от 20- ката на Медик8, но хич не ми се плаща тази цена ( 219 лева).

# 335
  • София
Аз друго се зачудих, ако трет 1% в момента на нанасяне се разбърка с добър овлажняващ крем в съотношение 1 към 4, няма ли да се получи 0,25 трет Mr. Green

# 336
Аз пък се чудя дали да спирам ретинолите за лятото или само преди морските почивки (колко време преди началото им?).

# 337
  • София
Аз пък се чудя дали да спирам ретинолите за лятото или само преди морските почивки (колко време преди началото им?).
И аз, ама още мажа ретинала на Авен,  зимата измазах 0,25 от испанския трет, основно на крака Simple Smile
На 47, кожата ми е по-хубава от всякога, но и е станала супер реактивна към слънце. До преди година, слънцезащита почти не използвах и никога не съм имала проблем, сега 10мин без защита ги усещам.

# 338
Nad_tab, и аз съм по същия начин и се опасявам да не си докарам някое тежко изгаряне на морето, въпреки пазенето.

# 339
Аз друго се зачудих, ако трет 1% в момента на нанасяне се разбърка с добър овлажняващ крем в съотношение 1 към 4, няма ли да се получи 0,25 трет Mr. Green
Не, рискувате да нанесете неравномерно продуктите.Това не се прави.

# 340
  • Варна
И аз в групата на чудещите се...разредих ретинала до през 2 вечери обаче днес в 12.30 докато карах по булеварда и слънцето ми печеше от ляво има няма 15мин. буквално усетих как се зачервявам Grinning. И това със слънцезащита нанесена сутринта.. Май ще ги наритвам в хладилника след някой ден всичките или ще търся някакъв стик да се понамазвам повторно по обед.

# 341
  • тук-там
Аз подновявам, нп пак ми се струва, че станах много чувствителна на слънце. От 6 месеца ползвам ретинала на Авен. Май ще го спра през летните месеци, макар да не ми се иска.

# 342
  • Бургас/Пз
Аз не можах да се разбера с третиноина 0,25% - беленето беше ужасно, въпреки каква ли не хидратация, която ползвах. Минах на ретинала на Терамид, който слагам през ден и вече няколко месеца всичко е наред. Не смятам да го спирам през лятото, ако не усетя, че имам проблем.

# 343
  • София
И аз в групата на чудещите се...разредих ретинала до през 2 вечери обаче днес в 12.30 докато карах по булеварда и слънцето ми печеше от ляво има няма 15мин. буквално усетих как се зачервявам Grinning. И това със слънцезащита нанесена сутринта.. Май ще ги наритвам в хладилника след някой ден всичките или ще търся някакъв стик да се понамазвам повторно по обед.
Пробвай Ultrasun, проверено държат цял ден без подновяване, пробвах ги на 35С в Испания.
https://www.sephora.co.uk/p/Ultrasun-Face-Anti-Ageing-Sun-Protec … y-High-SPF50-50ml

# 344
Не спирам да ползвам лятото. Ползвам 0.05, а през зимата - 1%. Почнах с ретинол преди 3 години, но каквото и да опитах се оказа слабо. Имам смесена, акнетична кожа. От трета определено виждам цялостно подобрение. Само да отбележа, че го слагам веднъж седмично, количество колкото грахово зърно и силна хидратация през цялото време. Слънцезащитата подновявам често.

Общи условия

Активация на акаунт