Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 11

• 64 031
  • 755
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Срещу лятото ретинол въобще не е добра идея особено в случай,че нямате пълна изградена рутина,а от поста ви така ми се струва. Ретинол вечер вит С. сутрин,но...ретинола вечер изисква сериозна последваща хидратация и задължителна слънцезащита сутрин.
 Изградете си стабилна рутина почистване,хидратация,слънцезащита и тогава посягайте към активни съставки.
Сухата, белеща се кожа се реанимира с тонери и някой и друг серум. Е това ако ми го беше казал някой преди 20 години Grinning щях много да го обичам.

# 451
  • тук-там
Къде е това лято Wink Аз смело си мажа, но на мен ми е вече 7-ми месец с ретинал. В началото препоръчвам да започнете с 2 пъти в седмицата. Другото принцеса е обяснила мн добре.

# 452
Подкрепям принцесата. Първо си оправете кожата с хидратация. Явно само крем не стига, нужен е тонер, серум, хидратиращ крем. Също така е задължителна стриктна слънцезащита и съответно - двойно почистване вечер. Има доста продукти - западни и корейски. После въвеждате единия актив бавно. Като свикне кожата, въвеждате втория актив бавно и ги ползвате в различни рутини. Иначе може да нарушите кожната бариера, да си докарате пигментации - все неща, които се оправят доста по-трудно.

# 453
  • Mostly in my mind
И аз не съм спряла още ретинола.

Преди няколко дни започнах и с вит С на Ла рош. Засега добре ми се отразява.

# 454
И аз мисля, че първо трябва да си изградите рутина и да намерите подходящи хидратиращи продукти и да започнете използване на слънцезащита. После да вкарате вит. Ц, което е по-добре сутрин като първа стъпка на напълно суха кожа. И началото на есента, когато кожата вече ще е здрава и свикнала с другото да вкарате ретинола. Сега освен, че кожата ви явно не е в много добро състояние ще я стресирате и ще стане по-зле.

# 455
Благодаря на всички ви! Ще ви послушам, започнах със слънчезащитата, а сега ще се сдобия и с тонер и серум - чета из темите, че има много варианти, предполагам всеки хидратиращ ще ми свърши работа. Усмихнат ден!

# 456
  • Хасково

Момичета, помня,че се коментираше,  но съм забравила. Колко % беше ретиналът на този Авен нощен пилинг. Мисля него да почна от есента, че с G&G нещо не се харесахме.

0.1% ретинал

# 457
Ще спирате ли ретинола през лятото или поне за ваканцията? Аз ползвам от скоро 2 пъти седмично, мислих да зачестя употребата, но ще изкарам така лятото и наесен вече.

# 458
  • София
Ще спирате ли ретинола през лятото или поне за ваканцията? Аз ползвам от скоро 2 пъти седмично, мислих да зачестя употребата, но ще изкарам така лятото и наесен вече.

Най-много да разредя и да използвам само Авен и Dr. Different - Vitalift A Forte.
На есен, пак ще подновя Испанския трет.

# 459
  • пустинята Гоби
Хора, през ред се пита ще спирате ли ретинола. Ок, няма проблем да се дъвче цяло лято темата, ама грам да не четете..

Няма нищо да спирам, докато не пекне слънце. То няма лято, ще мажа. От третиноина ми се изчистиха гадните пъпки, които получих от ретинАла или витамин С-то. Останаха само 2 зловещи под лицето, което е нищо на фона на обринатия ми врат. Заключението за мен е че ще се придържам към трет, никакви експерименти повече. Ще пробвам друг витамин С, може би корейски, но вероятно наесен.

# 460
Хубаво е да се чете поне настоящата тема.
Нищо не спирам аз, никога не съм спирала.

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 16:08 от ДХ3

# 461
РетинАл го въведох даже лятото.
Имам следното питане, че до сега не съм имала продукт и да не съм го свършила за макс 4 месеца.
Веднъж отворен третиноин колко време му е срока на годност? Много бавно го харча.

# 462
  • пустинята Гоби
Моят опит е че след 1 даже 2 години му няма нищо. Сега мажа отворен преди повече от година и половина Аирол, съвсем си е добре на вид, консистенция, мирис и най-вече действие. Последното го казвам заради проблема, който ми реши и който описах в горния пост. Срокът на годност не е изтекъл.

Последна редакция: пт, 19 май 2023, 14:53 от 🌹 Mimi Rose 🌹

# 463
Здравейте,
може ли да припомните как използвате Ретинол продукти през лятото?
Намаляте чистота например на веднъж седмично, правите ли почивка изцяло?
За слънцезащитата ясно Simple Smile

Аз лично ретинол Ordinary хвърлям стриктно на всеки 3 месеца от отваряне, записала съм на опаковката.
Не е от това, че е развален, а за по-слабо действие след това, а и не ми пречи като график, следя ги.

# 464
  • пустинята Гоби
Аз лично друг продукт не знам дали бих мазала година след отварянето. Говорех конкретно за третиноина, който по принцип не е серум и не е козметичен крем. По принцип нещо не измажа ли, значи не ми харесва и директно заминава в кофата.

Общи условия

Активация на акаунт