Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 11

• 64 028
  • 755
  •   1
Отговори
# 465
Аз ползвам третиноин 0,1%, всяка вечер, не го спирам никога, дори и на почивки. Със слънцезащитата не съм много стриктна, освен на плажа, но не съм склонна към образуване на петна. Нищо не хвърлям, дори и да е след срока на годност си ги използвам. Аз предпочитам един индийски гел, който вече не намирам. Абсурд да изхвърля и една капка.

# 466
Здравейте,
може ли да припомните как използвате Ретинол продукти през лятото?
Намаляте чистота например на веднъж седмично, правите ли почивка изцяло?
За слънцезащитата ясно Simple Smile

Два поста над Вашия се пита същото и се отговаря.

Не изхвърлям продукти 6м след срока им на годност.Имам близка, работеща е козметичната индустрия и ми каза това- да ги ползвам без проблем още 6м. Това с уговорката, че няма промяна в консистенцията, мирис, цвят и тн.

# 467
Момичета извинявам се за спама, но нямам подходяща тема, а и тази е най-активна напоследък. Та ще си задам въпроса и после ако искате ще го изтрия. Някоя прави ли бръснене на цяло лице или иначе казано “дермапланинг” и какви са + и - .

# 468
Не съм правила.Плюсове- гримът се нанася много по-добре, ексфолиация на кожата.Но не смея сама.

# 469
Притесняваме само мъхчетата да не станат черни и дебели. Облъчват ме в тик ток, кожата изглежда много добре и без грим.

# 470
Няма да станат, космите са хормонално обусловени.Мен повече ме тревожи,че постоянно трябва да се махат.Като поникват…кофти си го представям.

# 471
  • София
От третиноина ми се изчистиха гадните пъпки, които получих от ретинАла или витамин С-то.

Абе, май и аз се опъпчих от ретинала, който взех уж да имам нещо по-лекичко за лятото. Това беше преди месец и половина. Сега карам само на трет и няма драма. От витамин С никога не са ми излизали, но и това е индивидуално.

# 472
  • пустинята Гоби
Да и аз подозирам, че незаслужено набедих витамин С-то, но понеже него мажех по-редовно от ретинАла, не мога да съм съвсем сигурна.

# 473
Здравейте! Нещо не разбирам, защо дерматоложката, при която ходих, ми каза, че ретинола е за възраст от 55г.нагоре? 😮

# 474
  • София
Знам, че много е питано, но тук сте компетентни и бих искала да си кажете мнението за моя казус. Мога ли да вкарам ретинОл сега? Имам изградена рутина от повече от шест месеца, ползвам слънцезащита всеки ден, от активите ползвам пептиди почти всеки ден и BHA един път седмично. Не ползвам чист вит Ц, а само маската yuja niacin, където има малък процент в състава.
Зимата опитах да въведа ретинАла на GG , но неуспешно, излязоха ми големи болезнени подкожни пъпки. Може би сгреших т.к тогава ползвах висок процент вит Ц в рутината си.
Сега съм се спряла на ретинола на The potions 0.03%.
https://my-k.bg/product/the-potions-retinol-serum-30ml

# 475
  • София
Краткия отговор си го знаете, по-добре септември, но всеки си познава кожата и ако смятате, че може да я натоварите с ретинол+слънце, без да и навредите, действайте.
Аз лично не бих вкарала ретинол в началото на лятото, но кожата си е ваша Mr. Green

# 476
Здравейте, момичета! Чета ви от известно време, а отдавна искам да включа ретинола в рутината, но бях бременна, кърмих до преди месец и нямаше как. Реших да пробвам, въпреки, че е лято. Исках да взема Airol от Гърция, но ми дадоха това

Казаха, че Airol няма вече и това е алтернативата. Някой ползвал ли го е? Мисля да започна веднъж седмично и да видя как ще ми се отрази. На 39 г. съм, имам леки мимически бръчици само около очите. Кожата ми е чувствителна, склонна да се зачервява. От 2-3 месеца съм с някакви пъпки. Ще ползвам кремчето и като лечение, и като анти ейдж. Какво ще кажете? Добър старт ли е? Имам изградена рутина, вечер почиствам с пяна, после мицеларна вода, крем и/Шипково масло. Сутрин мия с вода, слагам мицеларна вода, серум с хиалуронова киселина, хидратиращ дневен крем и слънцезащита 50+. Приемам съвети и препоръки, благодаря предварително Flowers Hibiscus

# 477
Аирол няма от 1-2 години, писано е назад в темата.
Вие търсите ретинол? Защото нито Аирол, нито Третин от снимката са ретинол. Аирол е третиноин, Третин е изотретиноин.
И двете са за лечение на акне.
  Изотретиноин (Третин от снимката) не бих препоръчала като антиейдж. Има много нежелани реакции при перорален прием (роакутан в България - депресия, кървене от носа, повишаване на чернодробните ензими). Под формата на гел е необходимо лекар дерматолог да проследява лицето - кожната бариера се уврежда, трябва да я укрепвате междувременно. Възможно е устните да се пукнат и да кървят.
Много слънцезащита, хидратация, емолиенти. Цикапласт на ларош е добре да се ползва.
Никакви скрабове за лице и киселини. Лицето може да се мие с измивния гел на биодерма от серията сенсибио (розовия).

# 478
  • Бургас/Пз
Сладкодъвка, да скочите направо на 0,05% и то в началото на лятото не ми се вижда добра идея.
Първо пишете , че искате ретинол,  а слагате снимка на Третин. Прочетете повече за различните форми и започнете наистина с ретинол или ретинАл, особено сега лятото да посвикне кожата , а после вече опитайте по силно като третиноин, на пак е добре да започнете с нисък процент.

# 479
  • София
Освен всичко казано по-горе, направи ми впечатление, че май използвате мицеларната вода като тонер, а тя не е. Най-добре я отмивайте с вода, след като почистите лицето с нея.

Общи условия

Активация на акаунт