Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 148
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
  • София
Sweat SmileSmileySmiley
Ами аз установих че се прекалява и че пише доста глупости в грпата на Узунов, като секта са... но аз блъсках много мазнини нарочно, защото така бях разбрала, че трябва. А то не трябвало... Ще опитам сега, дано се справя. Аз ушким от днес започнах, но изядох 2 шоколадови бонбона след пилешко бутче със зелвна салата. И ето сега съм гладна вече, а трябва да сготвя за детето, по-рано не можах, че бебето не спря да реве. Докато си направя нещо за мен, сигурно ще съм приритала.
Елора и аз имам проблем с щитовидната, пия еурирокс от 100 мг, скоро ще изследвам да видя как ще е  ТСХ, след като спрях кърменето. Каква е връзката с фастовете? Не съм гледала филми и да може би си права, че съм се фиксирала върху менюто. Трудно ми се вижда за това.

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 18:55 от Koralche

# 676
Купи си яйцеварка (ако нямаш) и си дръж винаги в хладилника сварени яйца. Или вари по друг начин. Поддържай наличности и на маслини, може и печено месо. Можеш да си държиш и измити подсушени чушки, пръчици селъри- можеш да ги пълниш с извара, яйца и др. Киселите краставички понякога също спасяват, докато сготвиш.
Ако си спазвала т.нар. режим на АУ, спазваше ли и два пъти седмично фастове 24 ч?😉 Защото, ако не се лъжа, имаше го и това като част от "режима" му.🙃 Не е само мазното кафе...Това неговото е екстремен вариант на кето+ фастове+ само мазно кафе до обяд. И това за зеленчуците, расли над земята го има и във файла на първа страница (май от DietDoctor го е заел).😃
Тези шоколадови бонбони не са имали място след бутчето.🙂 Салатата с нормално количество зехтин ли беше?
Днес до 18 ч изкарах без храна (само кафе с малко сметана и сол, което пих малко преди 13 ч и половината взех в термоса за навън и изпих към 16 ч). Вечерята беше суров суджук (доста солен беше), варено яйце, 100 гр извара с добавки и няколко парченца селъри. За разкош и малко слънчоглед (печен, безсолен, 2,3 гр вгх/100 грама). Слабост ми е, рядко си позволявам. Този безсолният е супер, няма никакви добавки, просто е изпечен.

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 20:33 от dolce miele

# 677
  • София

Ако си спазвала т.нар. режим на АУ, спазваше ли и два пъти седмично фастове 24 ч?😉
Не, не ги спазвах. Те според неговият режим са за напреднали, след 1 - 2 месеца на режима. На няколко пъти от вечерта, до 12 и веднъж до 14 часа на следващият ден успях. Това с неяденето ми е проблем. Като се замисля е по скоро психолохически, че ще седя гладна, че ще ми стане лошо. След секциото не ядох 24 часа, + още 12 от предишната вечер, станаха 36, изобщо не бях гладна. И при други обстоятелства ми се е случвало да не ям цял ден, явно мога. Но само като си помисля, дори в момента, да карам цял ден на вода и ми призлява.
Салатата беше нормално овкусена. Аз в момента съм определено с проблем със сладкото. Направих си 3 бъркани яйца със сирене с краставицаза гарнитура, не ги изядох дори. В момента не съм гладна, а ужасно ми се яде сладко. Стискам зъби. И се надявам след седмица да мога да се контролирам по лесно и да спре да ми се яде така.

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 20:22 от Koralche

# 678
Ама недей така да тръгваш с нагласата че ще ти призлява от глад и да се навиваш колко ще е лошо... Пак ти казваме че не е това целта. Оправи първо видовете храна тогава, просто се опитай да ядеш само ако си гладна, а не от страх да не огладнееш. Масово народът е с тая мисъл че ако не подхапва като бебетата през два часа и ще пририта, те не чакат да огладнеят, то се говори постоянно как трябвало да се яде на често и прочие. То и затова сигурно всеки втори е с ИР де.

# 679
Това, освен че може да е "проблем в главата", е и от инсулина. Можеш да си държиш за похапване пръчици селъри, краставица и подобни- ако не можеш съвсем без нищо, то поне можеш да ядеш нещо такова.
Пробвай и с чаша вода с лъжица ябълков оцет и/или сол.
Нагласата е важна. Вече казах, с малко бебе и недоспиване...няма смисъл човек да си поставя висока летва. По-добре малки и лесно изпълними крачки. И храна, която да те наяжда...

Последна редакция: сб, 18 мар 2023, 21:14 от dolce miele

# 680
Sweat SmileSmileySmiley
Ами аз установих че се прекалява и че пише доста глупости в грпата на Узунов, като секта са... но аз блъсках много мазнини нарочно, защото така бях разбрала, че трябва. А то не трябвало... Ще опитам сега, дано се справя. Аз ушким от днес започнах, но изядох 2 шоколадови бонбона след пилешко бутче със зелвна салата. И ето сега съм гладна вече, а трябва да сготвя за детето, по-рано не можах, че бебето не спря да реве. Докато си направя нещо за мен, сигурно ще съм приритала.
Елора и аз имам проблем с щитовидната, пия еурирокс от 100 мг, скоро ще изследвам да видя как ще е  ТСХ, след като спрях кърменето. Каква е връзката с фастовете? Не съм гледала филми и да може би си права, че съм се фиксирала върху менюто. Трудно ми се вижда за това.

Ами съжалявам, но невежеството води до такива неща. Не се обиждай. Невежа съм била и аз, и другите тук преди да започнем да четем. Всичко наготово да ни е. Ама не винаги минава номера.
И наистина да четем, а не да се врем в групи с откъслечно инфо и после да си патим от глупави режими. Много хора били на Узунов са го зарязали. Няма как цял живот на кето, вредно е.
И там ти е била грешката. Защото имаш проблем с щж, на нея и трябват въглехидрати, но имаш и ир, а тя страда от в.
Така че баланса ще трябва да си го намериш. С четене и мислене кой в е за теб и кой не. Аз съм проучвала всеки един плод и зеленчук. Ще трябва и ти да го направиш.
Съжалявам, но хора, които наистина са изчели всичко от първия пост, че и с книгите, нямат твоя проблем с лутането. И няма да ядат прекалено много от един вид храна, както ти си направила с мазнините.
За фастовете си е и психологически. И на мен ми трябваше време, настройка, четене, опити, а вярвай ми аз през годините съм гладувала. Ама плодово де. Глупаво, ама тогава си мислех, че е полезно.
Светът няма да свърши, ако си изпусна вечерята, нито ще се превърна в някой от Аушвиц.

Неслучайно и Зоната съм сложила.

# 681
никъде в групата на Узунов не пише да се блъскат мазнини
има и ограничение да не се яде месо всеки ден
някой е чел криво евангелието
аз съм от закусващите и не съм по него, но хайде да не хейтим наедро

Елора, по оня проблем зелевият сок зимата работи до течно състояние

Последна редакция: нд, 19 мар 2023, 08:13 от Herzen

# 682
Херзи, те там всички грешно го четат евангелието Grinning
То и тук е така.

А иначе зелев сок нямам. Но хич не го обичам, ама хич. И кисело зеле много недолюбвам. Но него по-мога да го ям.
И много пия вода после, ама много.

# 683
Добро утро/добър ден Simple Smile народът почива днес 🤗 връщам се от йога и пазар... за нищо и половина 15 лв, дреболийки - лук, две чушки, бурканче и семенца - 250 грама микс семенца за към 5 и кусур лв 🧐 сякаш като ги намерих отделни разфасовки по 200грама всяко, по на сметка излезе...
Влязох да попитам за чията - защо я мелите? Аз директно си я накисвам като навсякъде по интернет рецептите, тук в темата за първи път прочетох, че се мели, та ми стана интересно...

# 684
Четох го на няколко места. Усвоявали се нещата по.добре.
Онзи ден сутринта смляна пийнах и не ми подейства както лененото семе.

# 685
Нещо преди години се въртяха някакви градски легенди, че не било хубаво да се мели чиа... сега не мога да намеря такова нещо.

# 686
  • София
Здраейте, минавам да се отчета за днес - краставица, маслини, 30 гр кашкавал, супа топчета (лук, морков, чушка, целина топчета, застроена с 1 яйце), няколко хапки свинско месо на тиган. 2 кафета с мляко. Днес май ми е първият ден без сладко от много време насам. Изгледах "Ах тази захар" и стигнах до заключението, че съм болна и че сладкото ме разболява и тази мисъл днес ме крепи и някак ми е по лесно. Сурови тиквени семки, мога ли да хапвам?

# 687
Може. Но ги кисни във вода поне една нощ

# 688
Да, но внимавай за количествата (както с всички други ядки).

# 689
От много време чета и виждам ефекта при ме н и мм двамата минахме на режим нв ефекта след два месеца е уникален при нас мм почна от 146 кг и сега е 125 кг аз бях 80 и сега 67 кг не съм си правила изследвания  защото  при мен е малко сложно ,но ако успея да стигна до лл  ще е първото нещо за което ще попитам .инфо за мен 174 см в момента 67 кг на 37 г

Общи условия

Активация на акаунт