Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 155
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
Във връзка с разговора днес-е сега една регистраторка в Алекдандровска ми вдигна децибелите.Тея хора нямат грам професионална етика от най-ниско ниво.Абсолютно скандално!

# 91
Ох, да се оплача от супер наглото отношение на д-р Тончева (диетолог). Два часа преди записания час ми звънна да ми каже, че е болна от вчера (?!?) и няма да се видим днес, но ако искам мога да си запиша нов час и да проверявам идните дни дали вече ще е здрава. На въпроса ми дали не е могла да се обади по-рано, защото сега е едва ли не последния момент, последваха крясъци…
Явно няма да е моят диетолог тя, отношението е покъртително

Изводът е, че не може да разчиташ на други в тоя живот, само на себе си Stuck Out Tongue Winking Eye
Сега дали дали е добър диетолог и лекар, не знам, но се вижда, че е изключително проста жена.

# 92
Предполагам неконтролиран диабет води до такива усложнения..
Да.
Днес вечерята беше семпла🙃- свински гърди, луканкова наденица и салата от червено зеле.😉

# 93
Случайно ми попадна тази статия за еритритол.
https://btvnovinite.bg/svetut/prouchvane-podsladitel-vodi-do-inf … rkt-i-insult.html

# 94
Дами, коя марка препоръчвате за добре усвояеми витамини и елементи? С голямо разочарование установявам, че колкото и да правя курсове добавки и да се храня уж качествено, явно имам доста дефицити, ако съдя по кожата - чупливи нокти, раздърпани кожички, напукани белещи се устни... явно този магнезий и цинк и геритамин не стават. Мисля си за магнезиев глюконат заради мускулните крампи и спазми, той също влияе добре за ИР, без слабителен ефект; фолуева киселина прочетох, че трябвало, за цинка също съм чела освен за кожа и нокти, за имунитет... много неща ми трябват, но коя марка...

# 95
Според мен проблема ти е в усвояването при проблемите ти със стомаха,а не толкова до формите и марката на добавката.В случая не мисля и че храната се усвоява добре.

# 96
Уф Sad ами работя по въпроса... междувременно все пак скоро не съм приемала витамини и друг минерал освен магнезий, покрай лекарствата за стомаха и пробиотиците... то стана аптека мога да отворя... все пак бих пробвала някои качествени витамини и магнезиев глюконат, студените месеци съм най-зле, на топло време се позакърпват някак нещата, това поне винаги е било така при мен с лющенето на кожички и устни...

# 97
Здравейте, наскоро бях диагностицирана с тези два здравословни проблема. Ако има и други като мен с тази диагноза, ще съм благодарна да споделите какъв е хранителният ви режим. На какви храни наблягате и кои сте отказали? Имам 3 месеца до следващото изследване и трябва да променя изцяло храната си, а това за мен е проблем, тъй като съм доста проклета, ставайки дума за храна. Сладко много обичам, а ще трябва доста да го намаля. Като цяло ще ми трябват доста идеи за рецепти.

# 98

https://www.cnn.com/2023/02/27/health/zero-calorie-sweetener-hea … llness/index.html

Това наистина е притеснително.

“There appears to be a clotting risk from using erythritol,” Freeman said. “Obviously, more research is needed, but in an abundance of caution, it might make sense to limit erythritol in your diet for now.”

# 99
Уф Sad ами работя по въпроса... междувременно все пак скоро не съм приемала витамини и друг минерал освен магнезий, покрай лекарствата за стомаха и пробиотиците... то стана аптека мога да отворя... все пак бих пробвала някои качествени витамини и магнезиев глюконат, студените месеци съм най-зле, на топло време се позакърпват някак нещата, това поне винаги е било така при мен с лющенето на кожички и устни...
По-добре си пусни железен панел,вит Д3,витамините от Б групата всичко за щитовидната.Така на сляпо някакви сборни добавки  няма да ти решат проблема.

# 100
Шарпи, много неприятно заключение в тази статия. Доста съм ползвала еритритол. Ако е вярно то дамите с тромбофилия трябва да внимават с него. Другия вариант е да е от онези платени проучвания. Подриват доверието към подсладителя защото измества захарта и намалява продажбата й.

Пролетен цвят, на natural factors са добри повечето добавки. През бременноста с тяхното вит Д + К2 И вигантол нивата ми бяха стигнали 144. Вит Б12 също им е много добро. Подезично метил кобалмин, а имат и комбинирани Б в метилирана форма. Пак от тях цинков цитрат. За фолиева ти препоръчвам неофолик мета. А магнезий за сега съм най-доволна от магнерот. Уж има малко милиграми, но веднага ми спря крампите в краката, а преди това с на хаялабс 200 мг магнезиев цитрат никакъв ефект.  
За стомахът ти препоръчвам сутрин на гладно да пиеш нестабилизират оцет или чорба от сурово ферментирала туршия.

Като ви чета с тия велоергометри ми иде да изровя моя и да го поставя на видно място. За сега съм извадила само пътеката за да ходя, но и за това не намирам време все още. От 2 - 3 дни сутрин ми е много гладно и хапвам кашкавал, салам (грешно е знам) и маслини. Явно ми е малко мазното вечер, но аз доста стабилно  оливам салата и то с 2 вида мазнина. А вчера на обяд ядох пръжки и после имах рефлукс и ми беше лошо от тях.  Напоследък забравям да си пия оцета сутрин. ММ направи прекрасен домашен оцет от ябълки и круши. Когато го пия не усещам чак такъв глад.

Ето и малко от менюто тези дни:
Печени пилешки  крилца

Пържен шаран

Телешки кюфтета

# 101
Дами, коя марка препоръчвате за добре усвояеми витамини и елементи? С голямо разочарование установявам, че колкото и да правя курсове добавки и да се храня уж качествено, явно имам доста дефицити, ако съдя по кожата - чупливи нокти, раздърпани кожички, напукани белещи се устни... явно този магнезий и цинк и геритамин не стават. Мисля си за магнезиев глюконат заради мускулните крампи и спазми, той също влияе добре за ИР, без слабителен ефект; фолуева киселина прочетох, че трябвало, за цинка също съм чела освен за кожа и нокти, за имунитет... много неща ми трябват, но коя марка...
Аз имам всички твои симптоми, пък цинк и магнезий са ми ок, мед също, селен ще тествам сега, останалите са в норми,
Та- тествай ги, да видиш те ли са дефицитни.

# 102
Минах при първата ендокриноложка, днес съм при втората. За желязото каза да не приемам нищо, защото още не е паднало под границата (моето е 11 при минимална граница 6,6). Аз ще видя и днес какво ще ми кажат, ама желязо ще си приемам по малко, защото все пак бебето си източва и не искам последния месец да съм в дефицит. Спрейчето на betteryou е с дневна доза 5 mg, как ви се струва? Иначе за Б12 каза, че според нея съм за инжекция, но първо да го консултирам с гинеколог. Д-то каза поне по 2000 на ден и след месец пак контрола. Казах й, че ползвам спрейчетата на BetterYou и каза, че са ок. За КЗ ме похвали, каза да продължавам с режима без да се отпускам, че идват най-тежките месеци. Каза да хапвам от време на време бобови, самостоятелно, без месо и хляб, може със салатка. Щитовидната ми била добре и каза да не я изследвам повече до края на бременността.

Spring Blossom, щом имаш проблеми със стомаха пробвала ли си с подезична форма на добавките или спрейчета? Може да имаш по-добър резултат без да дразниш стомаха. Аз очевидно не съм пример за човек, който е с добри нива на минерали и витамини, но при мен по-скоро е от безхаберие, че спрях всичко (без магнезия) по съвет на гинеколога.

За синята светлина от телефоните има една функция да си я изключиш и всичко става червено. Малко е стряскащо в началото, но се свиква. Понякога прибягвам до това ако вечер много седя пред телефона.

# 103

Пробвай с NOW  или Solgar .  Поне пише, че са без захар, глутен и лактоза. Max изчистени. Имат различни грамажи и форми на таблетката. Аз съм им голям фен. Имат всичко, каквото ти потрябва.

# 104
fillme, прекрасни снимки на трапезата ви. Blue Heart
Магнерот и аз пия за сърдечните бодежи, когато получа, но си ми е предписан от кардиолог. Преди го пиех ежедневно може би половин година и после го спрях /щото невролога пък каза, че много време съм го пиела/. Сега го пия само, когато получа такива бодежи и ме оправя до 30 минути.
Да се оплача, че пак съм се подула, гледам че и по календар се падам в овулация, веднага кантара е кило отгоре. Мразя го тоз кантар! Не можах и да тоалетна да ида качествено. Unamused

Spring Blossom, що не опиташ и ти Магнерот? Аз понякога съм давала на баща ми, когато има крампи и казва, че после спират.
За Б витамини препоръчвам това https://remedium.bg/biocoenzymated-aktiv-v-kompleks-h60-kapsuli- … -factors-154950/p
За витамин Д това https://apteka.framar.bg/30070247/%D0%B1%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%80 … u-15-%D0%BC%D0%BB
На Бетър Ю и желязото препоръчвам.

Общи условия

Активация на акаунт