Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 25 368
  • 746
  •   1
Отговори
# 75
Чета търся и не мога да отсея правилният отговор.
Алфа липоева киселина можем ли да приемаме ние с инсулинова резистентност?
Пише, че има характеристика подобни на инсулин и подпомага правилното транспортиране на глюкоза и т.н. Това си го представям, че все едно да пия допълнителни инсулин или бъркам. Нали при нас целта е да успокоим този инсулин,а същевременно се препоръчва при инсулинова резистентност. Объркана съм 😁
И тук в някои теми четох, че има дами, която я приемат. Моля, ако има някой, който да ми разясни,ще съм благодарна, че от няколко ден се чудя с тази алфа липоева киселина.

# 76
Алфалипоевата киселина сваля кръвната захар, затова много внимателно. При хора, които нямат диабет може да доведе до хипогликемия.
Иначе, сваля инсулина, подпомага и свалянето на килограми.
Това е хубава добавка, но пак повтарям с почивки.
https://www.zoya.bg/%D0%9A%D0%BE%D0%BC%D0%BF%D0%BB%D0%B5%D0%BA%D … D0%BB%D0%B8.11259

Последна редакция: пн, 27 фев 2023, 08:20 от Mama_Nana

# 77
Ох, да се оплача от супер наглото отношение на д-р Тончева (диетолог). Два часа преди записания час ми звънна да ми каже, че е болна от вчера (?!?) и няма да се видим днес, но ако искам мога да си запиша нов час и да проверявам идните дни дали вече ще е здрава. На въпроса ми дали не е могла да се обади по-рано, защото сега е едва ли не последния момент, последваха крясъци…
Явно няма да е моят диетолог тя, отношението е покъртително

# 78
Според мен можеш да се справиш и без диетолог. Режимът си има прости правила, които ако се спазват дават резултат. Казвам го като човек, който е свалил 40 кг и е вкарал показателите си горе долу в норми.

# 79
Моята логика беше, че яко някой е учил за това сума години, че е и практика има, няма да е грях да ползвам неговите специализирани услуги. Обаче в реалността губя една седмица, губя един работен следобед, който съм си освободила и ме навикват по телефона… 😂😂😂
Очевидно бъркам в подхода си

# 80
Повече никога не бих й се обадила😁

# 81
Ма какъв подход, тази жена е просто невъзпитана.Аман от такива вече!

# 82
Наистина няма смисъл, аз единствени заради съмнение за хранителни непоносимости посетих диетоложка, нищо исобено не може да ми каже след толкова години хроничен стомах. Даже още ги умувам тези изследвания, че не са малко пари.
Ох много ми е тъжно, един комшия на баба ми, който много ме обичаше като бях малка, той с телк с биполярно освидетелстван, ама музикант човек, сърце болен, и диабет тип 2. Влязъл в болница за язвичка ба палеца на крака, отрязали му палеца, лежа там колко време, изписали го с ампутация до коляно Sad лежал вкъщи и идвал племенник да му сменя превръзки и сервира... то май има голяма смъртност за диабетици Sad баба ми много унила, не смее да му се обади, прави си гимнастиката вкъщи и куселото мляко с ленено семе жената... извинявам се, че се излях, но тези неща трябва да ги държим в главата си като риск, не е само до килограми и фигура...

# 83
  • here, there, everywhere
Пардон, момичета, случайно се зачетох в темата ви.
За велото - имам такова мини, въртиш педали седнал - лично аз удобно разположена на фотьойл, четейки. Това ми е трето. Ако се сложи малко по-напред работи корем.

Пепа, има ли степени на съпротивление? И аз ги гледам в Лидъл, например докато човек работи на бюрото или е в конферентен разговор, може да върти.

# 84
Доста съм скептична към "болни", които имат сили да крещят по телефона и да са груби...😅 А и не съм сигурна колко точно години учат, за да станат диетолози. Но подобно отношение е най-малкото непрофесионално.🙂
Гадни усложнения може да има диабетът...Един съсед диабетик (почина) беше на хемодоализа и с лилави крака, с доста излишно тегло. Ппстоянно идваше да го взима линейка, лежеше по болници. Накрая се оказа, че е на 65 г, а аз си мислех, че е най-малко на 75 г...Не ми се мисли какви други усложнения е имал, но явно е имал...
Вчера гледах предаването на д-Неделя Щонова. Гостът по едно време каза нещо в стил, че нямало значение какво точно ядем, ами порциите да били малки и да имало калориен дефицит...и няколко пъти повтори колко било важно да се приема медикамент за кръвно, за КЗ, за холестерол и т.н....Замислих се реално тези "своевременни" медикаменти дали са ориентирани към профилактика или към вече съществуващи проблеми...🤔

# 85
Предполагам неконтролиран диабет води до такива усложнения..

# 86
Влизам да споделя малко изследвания. Не знам дали помните аз трябваше да правя обременяване с глюкоза, но се отказах, защото тъкмо бях навлязла в режима след няколко-месечно прекъсване. Та изследванията са на гладно без обременяване. От 15 януари до 15 февруари бях на около 20 гр. въглехидрати, от 15 февруари до днес съм вдигнала на 50 гр въглехидратите. Иска ми се да ги задържа така по-дълго време. Свлените килограми за този период са 6,3кг.

Инсулин 5,18  при референтни 2,60-24,90
Глюкоза 5,15 3,00-6,00
HOMA - IR 1.18

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 10:00 от беба28

# 87
Ох, да се оплача от супер наглото отношение на д-р Тончева (диетолог). Два часа преди записания час ми звънна да ми каже, че е болна от вчера (?!?) и няма да се видим днес, но ако искам мога да си запиша нов час и да проверявам идните дни дали вече ще е здрава. На въпроса ми дали не е могла да се обади по-рано, защото сега е едва ли не последния момент, последваха крясъци…
Явно няма да е моят диетолог тя, отношението е покъртително
Това е знак от този отгоре, че НЕ трябва да ходиш при подобни индивиди! Да не кажа друга дума...

# 88
Мен единствено ме е яд, че не разбрахме какъв режим препоръчва препоръчан диетолог , за да го офулим тука Blush
Защото все си мисля, че е някакъв сговор между ендото и тази. Но аз съм споделяла и друг път, че съм подозрителна към доктори и има защо.

# 89
Има защо да си подозрителна, тая диетоложка очевидно не става да работи с хора,така че препоръката е ясно на какво е базирана... Ти на мене, аз на тебе, просто си препращат една на друга пациенти/клиенти явно.
Дори и да си разбира от специалността (евентуално) все пак работи с хора а не с неодушевени предмети. Това как общува с тях е част от работата, очаква се тя да им обяснява, да ги мотивира и прочие.

Общи условия

Активация на акаунт