Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 160
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
Ами уж магнерот и на мен ми е изписан, но крампите на прасците пак ги има, дозата ми е по едно, аз пия по две, вечер преди лягане, това от януари, значи повече от месец... Затова седнах да прочета за видовете магнезиеви препарати, магнеротът е магнезиев оротат дихидрат, който го дават основно за сърцето, а глюконат, за мускулите дават. Това всяка зима с магнезия...
Записвам си препоръките ви.

Последна редакция: вт, 28 фев 2023, 16:16 от Анонимен

# 106
Това е твърде ниска доза. Максималната е да се пият по 6 на ден. Аз взимам минимум 2 вечер, понякога и 2 сутрин.
Шарппи, за това подуване и предния път щях да ти пиша, че може да е от висок прогестерон. В такива моменти не се наказвай с качване на кантар. Даже ти препоръчвам да го скриеш  под леглото и да го вадиш веднъж на 2 седмици.

# 107
Това е твърде ниска доза. Максималната е да се пият по 6 на ден. Аз взимам минимум 2 вечер, понякога и 2 сутрин.
Шарппи, за това подуване и предния път щях да ти пиша, че може да е от висок прогестерон. В такива моменти не се наказвай с качване на кантар. Даже ти препоръчвам да го скриеш  под леглото и да го вадиш веднъж на 2 седмици.
Той стои до леглото ми и имам навик от години всяка сутрин да се тегля. Така ми е ориентир като съм +1/2 кила и минавам на по-малко плюскане за 2-3 дни, за да ги махна. Че ако се натрупат + 5 и свалянето ще е доста зорно.

# 108
Погледнах го този магнерот, който се пие много при вас. Като се махнат примесите и боклуците, остават около 32 мгр. чист магнезии, в таблетка . (това е смешно малко, дори и при доза от 6 таблетки дневно, както писа някой по-горе , което е просто абсурдно ). Купувайте си чисти и качествени форми на добавки.
Четете състава.
За сравнение този на Now, който ползвам аз е 400 мгр, в капсула, чист от примеси, веган, без захар, без лактоза, без глутен.....
Магнезия работи при натрупване в организма  и почти всяка жена, над определена възраст,  е с дефицит.

# 109
И аз съм така с кантара, че и записвам всяка сутрин. Кръвно, кз, кг.
Така следя нещата изкъсо.
А, и пх, когато препикавам, дет вика Нати 😀
Днес правих на Таня ябълковото с трите вида ядково брашно и много кокосова мазнина. На вкус е идеално, но не е за показване, в кексова форма пекох, ям го с лъжица. Мерих на първи час кз, 6,2, май не е много добре, м ? 🤔
Сега ходих бързо поне 1 час, прибрах се потна, ама няма да меря пак, за да не се разочаровам 🤣

# 110
Погледнах го този магнерот, който се пие много при вас. Като се махнат примесите и боклуците, остават около 32 мгр. чист магнезии, в таблетка . (това е смешно малко, дори и при доза от 6 таблетки дневно, както писа някой по-горе , което е просто абсурдно ). Купувайте си чисти и качествени форми на добавки.
Четете състава.
За сравнение този на Now, който ползвам аз е 400 мгр, в капсула, чист от примеси, веган, без захар, без лактоза, без глутен.....
Магнезия работи при натрупване в организма  и почти всяка жена, над определена възраст,  е с дефицит.
Чакай малко сега... без да се заяждам, ама ти ни изкара еб@си неграмотните. Много добре знаем какво да пием, по колко милиграма и по колко капсули на ден. Магнерот го пия за СЪРЦЕ, не за ИР. За ИР магнезия, който приемам е този https://366.bg/product/natural-factors-magneziev-citrat-250-mg-9 … -dozi-250-g-pudra
Хубаво е да се чете с разбиране.

# 111
Четете състава.
Чакай малко сега... без да се заяждам, ама ти ни изкара еб@си неграмотните. Много добре знаем какво да пием, по колко милиграма и по колко капсули на ден. Магнерот го пия за СЪРЦЕ, не за ИР. За ИР магнезия, който приемам е този https://366.bg/product/natural-factors-magneziev-citrat-250-mg-9 … -dozi-250-g-pudra
Хубаво е да се чете с разбиране.

ти пък, как си го помисли, "неграмотни", вие в групата сте доста по-знаещи и четящи от доста лекари с диплома, по света. И от доста диетолози с или без сертификат .... -:).
Аз споделих моя опит, натрупан в годините. Който иска запаметява в главата, който не иска не.

# 112
Магнерот не че е "боклуци" с малко магнезий, а е органична форма, съединение дето е много голямо и малка част от него е магнезият. Не че е лоша форма, даже напротив, има си предимства... обаче 1-2 от тия хапченца е някаква хомеопатична доза. А достатъчно магнезий да вземеш пък от него излиза соленичко, че то трябва сигурно по една шепа за човек в дефицит.
Повечето като че ли предпочитаме магнезиев цитрат, освен ако няма някакво изрично основание за друга форма. Или както тя прави, да допълва с цитрат.
Цитрат (магнезиев, калиев) поначало на нас с ИР рядко ще ни е излишен, ако някога. Та с магнезиевият цитрат за нас си е малко две гарги с един камък да уцелиш.

Здравейте, наскоро бях диагностицирана с тези два здравословни проблема. Ако има и други като мен с тази диагноза, ще съм благодарна да споделите какъв е хранителният ви режим. На какви храни наблягате и кои сте отказали? Имам 3 месеца до следващото изследване и трябва да променя изцяло храната си, а това за мен е проблем, тъй като съм доста проклета, ставайки дума за храна. Сладко много обичам, а ще трябва доста да го намаля. Като цяло ще ми трябват доста идеи за рецепти.
А какви са "тези два здравословни проблема" и "тази диагноза", че така написано никак не става ясно?
Мога само да предполагам че е пусната тема и са я сляли с тази, а там е било пояснено в заглавието какви са, но в този вид тук трудно можем да помогнем. А тук пък още в заглавието пише на какво хранене сме повечето, освен и тоновете информация в първия пост, че има даже и няколко линка към сайтове с рецепти.
А в случай че си със същата диагноза като нас тук, сладкото трябва не да го намалиш а да го спреш. Проклета... в това и мен са ме набеждавали Grinning Не боли. Насочваш си проклетията в правилната посока и действаш, помага.

# 113
ти пък, как си го помисли, "неграмотни", вие в групата сте доста по-знаещи и четящи от доста лекари с диплома, по света. И от доста диетолози с или без сертификат .... -:).
Аз споделих моя опит, натрупан в годините. Който иска запаметява в главата, който не иска не.
Иронията ти е излишна. И да, мога веднага да посоча името на Невена като доста повече знаещ човек от много "лекари с диплома"

# 114
Като заговорихме, че тук има по-знаещи и четящи от лекари с дипломи - бързам да ви споделя скандалния си преглед с ендокринолог, от който излязох преди малко. Първо като чу, че съм била с ИР преди да забременея, каза: “Оо ама то това с ир се преекспонира последните години. Дали инсулина ти е 10,20 или 50 няма никакво значение, това не значи, че ще развиеш диабет особено ако нямаш фамилна обремененост”. Тук ми светна лампата, че не съм на правилното място ама викам си айде ще продължа да видим какво още има да каже. Казах й, че съм на нв-вмх и че преди съм пила метфогама. Погледна ми изследванията и каза, че добрите ми резултати може би НЕ се дължат на режима, та може спокойно да си хапвам. Освен сладките неща друго не пречело. Каза да повторя обременяването (!!!!!) в 28 седмица (т.е след 7 седмици) и тогава ако е зле ще ми изпише метфогама (!!!!!). Цитирам: “Тя метфогамата преди беше забранена за бременни ама ние си я изписвахме, защото беше ясно, че ще я одобрят, ама сега вече си е одобрена и няма никакъв проблем да си я пиеш ако имаш лоши резултати” ……. После прехвърли разговора върху щитовидната като ме пита “а ти щитовидната защо си я изследваш?” (Чудно защо бременна жена може да си изследва щитовидната) След като обясних, че майка ми има Хашимото ми каза “е щом тя има, ти също ще го имаш, не се притеснявай” ….. И те така…. Събрах си партакешите набързо и си тръгнах. За пореден път оценявам темата и хората, пишещи в нея, тук съм научила много повече за ИР и КЗ отколкото където и да е другаде. И все пак, за да завърша позитивно, да препоръчам за пореден път д-р Гериловска на всички, които си търсят свестен ендокринолог. Да, строга е, беше ме понаплашила (заради което потърсих второ мнение при гореописаната докторка), но е много в час и по-добре да те стреснат малко и да влезеш в правия път отколкото да си влачиш ИР защото тя “не е проблем”.

# 115
Цитат
А какви са "тези два здравословни проблема" и "тази диагноза", че така написано никак не става ясно?
Мога само да предполагам че е пусната тема и са я сляли с тази, а там е било пояснено в заглавието какви са, но в този вид тук трудно можем да помогнем. А тук пък още в заглавието пише на какво хранене сме повечето, освен и тоновете информация в първия пост, че има даже и няколко линка към сайтове с рецепти.
А в случай че си със същата диагноза като нас тук, сладкото трябва не да го намалиш а да го спреш. Проклета... в това и мен са ме набеждавали Grinning Не боли. Насочваш си проклетията в правилната посока и действаш, помага.

Да, точно така. Създадох нова тема, но се сля тук. Иначе инсулинова резистетност+субклиничен хипотиреоидизъм. На диагнозата пише
-други уточнени видове хипотиреоидизъм
-разстройства на ендокринната секреция на панкреаса

За сладкото не знам дали мога да спра наистина изцяло, тъй като съм и с ниско кръвно. И от време на време ми е нужно, ако не сладко, то поне малко кола. Ама ще видим с какво ще замествам.

# 116
Кръвното ще си го вдигаш със сол и/или кафе и достатъчно течности, а не със захар. То от друго сладко не знам какво се очаква да ти повлияе, ако е сладко ама наужким заместител там. Повтарям се, но ще го кажа отново - не боли, живи и здрави сме и без да се вдигаме на крака със захар.
Това ако искаш, де. Ако много държиш на оправдания че много ти трябва сладко, това си е твоя работа.
Според мен се хвани и изчети информацията в началото на темата, ама си дай време да я осмислиш, изгледай там из линковете, ако трябва повтаряй, пък питай ако нещо от там не ти стане ясно. ИР не си я развила за няколко дни, така че освен ако не ти е опасно висока КЗ също, не е чаааак пък спешно че да се хвърляш неинформирана и шашната и да се измъчиш докато/ако влезеш в друг коловоз на хранене. Мъките не са задължителни, това пак от теб зависи най-вече. Предимно нито сме гладни, нито сме нещастни от това хранене, нито приритваме щото нали не ядем захар.
То и системно недохранване при теб с хипотиреоидизъм пък съвсем не се препоръчва, та със сигурност нямам предвид да ядеш колкото врабче, тук не сме такива.
Междувременно ако водиш застоял начин на живот, виж да поработиш и в тази насока. Там също не е нужно да почваш с подвизи и мъки, ама поне ходене и/или клекове и от сорта да имаш. Важно е.

# 117
здравейте Simple Smile
докато сте на тема витамини да ви задам въпрос...
във връзка с лоши изследвани на щитовидната жлеза започнах да пия вечерна иглика, витВ7 (биотин) и витВ12
другите добавки си ги пия отпреди - вит Д, магнезий, селен и хром

но..... много огладнявам, ама много
може ли причината да са витамините В, друга промяна в диетата и начина на живот нямам

# 118
Благодаря за информацията. Тепърва ще започвам да чета и да се информирам. Иначе лекарката ми каза, да си имам три хранения на ден. Та и това ще трябва да променя, че досега винаги съм се хранела само два пъти на ден. Никога не закусвам, защото поне до обяд не усещам нуждата от закусване. А за кафето ми е интересно, тъй като на едно място прочетох, че и то трябва да се ограничи. Предполагам за алкохола също. Не че съм се убила да пия. Но и наистина в последната година алкохола усещах как ми се отразява ужасно на организма и от месеци вече не съм пила нищо. Смятам и така да продължа.

# 119
Филме, неслучайно тук сме писали много за еритритола, оплюхме си го и в първия пост има линк към дискусията. Аз вече не коментирам това, че ми е писнало.
Пък всеки си решава.
И колежка имам си въобразява, че той е супер храна и си прави често с него сладки, само защото видяла статийки. Които всъщност са платена реклама. И тук цъфна един господин, който май се оказа собственика на сайт за добавки и там един тон хвалебствия за еритритола. Точно май с него е дискусията с Невена и там съм сложила линк в първия пост. Който иска да чете и да си решава кой прав и кой крив.
Аз предпочитам даже захар или поне кафява, даже мед, даже кокосова, но не и еритритол или друг подсладител.
Не бих си купила да готвя с него. Че и рядко правя.

Таис, какво точно си готвила? Я дай рецепта.

Шарпи, защо магнерот да е за сърце? Той има ли нещо друго в него, че да помага?

Зухта, какво да ти кажа. 98% от лекарати са на това ниво.
Затова я има и темата. Ако не беше така, нямаше да се налага на почти никой да се самообразова.

Херзи, ама ти си на нашия режим знам. Може пък наистина нещо да предизвиква инсулиноотделяне, знам ли.
Или нещо с лептин, грелин. Какви са ти тези лоши изследвания на щж? Какви диагнози имаш за щж?
За селена сигурна ли си, че имаш  недостиг? Както и за останалите.

Spring Blossom, с витамините се внимава. Трябва наистина да си сигуран, че имаш нужда.Това първо.
Второ лично аз си залагам на по-скъпи марки. По-качествени са.
Марка чак не мога да ти кажа. Има си доста и аз следя промоции.
Магнезия каква марка ти е? Магнерота се обсъждаше, ми той е боклук.
Много малко има вътре. Невена за геритамина също нямаше добри отзиви, даже една от съставките май писа, че може да причини ракови заболявания.
Магнезиев цитрат, хелат. На Хая лабс щях да взема, но изпусна промоцията. Иначе съм взимала на Солгар, Натурал Факторс. Абе по-читави, като набарам промоция.
Понякога крампите може да са свързани с липса на В 12, но и други също от В. И за тях сме писали за форми, марки.
С щитовидната имаш ли драми? Аз имам и си има и чупливи нокти и цепещи и кожички и с лицето проблем. Просто няма оправия това. Не е като ир проблемите с щж. По-тегаво е там.
Обичам да се лакирам, ама ето сега спрях пак, защото се цепят и чакам да се оправят.
За устните слагам вазелин. От кутийка. Не от обикновен балсам. Ако те интересува мога да потърся снимка или линк да те ориентирам.
При В витамините ако наистина няма липси и се предозира, може да има проблем. Аз имам В, но ги избягвам често да ги пия.
Цинка взимам само на булвит, защото само те го съчетават с мед. Защото съм чела, че ако се приема цинк, той дърпа медта от тялото и се получава дефицит пък на мед. Затова взимам от него.
Вит. С взимаш ли? Хубаво е.
Абе направи списък на витамините пък като имам време днес или утре ще ти кажа аз кое мисля, че трябва, пък ако някой иска да ме коригира сега.
То си е цяла наука това. На един оная форма е смотана, на друг друга.

Оф, пак ме хвана словесната логорея, спирам засега Joy

Общи условия

Активация на акаунт