Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 60

• 26 172
  • 746
  •   1
Отговори
# 120
Херзи, ама ти си на нашия режим знам. Може пък наистина нещо да предизвиква инсулиноотделяне, знам ли.
Или нещо с лептин, грелин. Какви са ти тези лоши изследвания на щж? Какви диагнози имаш за щж?
За селена сигурна ли си, че имаш  недостиг? Както и за останалите.

излезе TSH 12, след две седмици 5,66
селена и вит.В докторката го изписа
каза 3 месеца да ги пия и да изследвам пак, после ще видим как продължаваме

ама голям глад ме мъчи, не съм свикнала така Mr. Green
преди мн години съм пила бирена мая и май пак така огладнявах
ама да питам и при вас как е

# 121
здравейте Simple Smile
докато сте на тема витамини да ви задам въпрос...
във връзка с лоши изследвани на щитовидната жлеза започнах да пия вечерна иглика, витВ7 (биотин) и витВ12
другите добавки си ги пия отпреди - вит Д, магнезий, селен и хром
но..... много огладнявам, ама много
може ли причината да са витамините В, друга промяна в диетата и начина на живот нямам
За Б витамините някои действително казват че повишавали апетита, но и това явно си е различно. Бирена мая съм изпила във времето килограми сигурно, без да преувеличавам, а точно нея я набеждаваха че почваш едва ли не като змей да ядеш от нея. При мен не се отрази по никакъв начин. Тя и кожата не ми оправи тогава, ама това е друга тема.
Хромът дали не намаляваше даже апетита или той само за сладкото беше?
От колко време имаш тази промяна, дали може да е свързано и с щитовидната? За щастие не ми се налага да знам много там, но са ми казвали че сезоните влияят там на функцията, а времето беше доста променливо напоследък. Но пък ти това няма как да не си си го забелязала как и дали ти влияе на апетита до сега, не си от вчера на режими.
Ако си пред цикъл ясно че може от това да е, но вечерната иглика не влияеше ли и тя на половите хормони? Да не би пък и от нея нещо, знам ли.

fullofdreams12, а тая лекарка каза ли по-подробно за чий ти е да вкарваш закуска като дори и по принцип не изпитваш нужда от такава? Хората зорлем си ограничават времето и броя хранения заради ИР, за пръв път чувам за такъв подход...

# 122
аз съм на ВМ и фаст от почти 10години, глада съм го изследвала в детайли
ще го спирам тоя Б12, желязото ми е добре, четох, че там се отразявала липсата

за крампи много ми помогна тоя хипер-трипер отвратителен на вкус магнезий
пие се вечер преди лягане и нищо след него не се приема, след миенето на зъбите
пие се разреден с вода като шот, защото е много, много е гаден

# 123
Херзи, ама ти си на нашия режим знам. Може пък наистина нещо да предизвиква инсулиноотделяне, знам ли.
Или нещо с лептин, грелин. Какви са ти тези лоши изследвания на щж? Какви диагнози имаш за щж?
За селена сигурна ли си, че имаш  недостиг? Както и за останалите.

излезе TSH 12, след две седмици 5,66
селена и вит.В докторката го изписа
каза 3 месеца да ги пия и да изследвам пак, после ще видим как продължаваме

ама голям глад ме мъчи, не съм свикнала така Mr. Green
преди мн години съм пила бирена мая и май пак така огладнявах
ама да питам и при вас как е

Мда, сега правя връзката с бирената мая и апетита.
Май витамини В може да ти го увеличават.
Селена може да ти го и изписала, но изследвала ли го е?
Защото и на мен ми го изписа, но после го тествах и беше много висок, а го бях спряла за 20 дни даже.
А със селен да се предозира не е ок.
Въглехидрати какви ядеш? Знаеш, че при проблемна щж не може кето. Даже повече към зона трябва да го докарваме. Ама пак с по-бавни в, че мамата си трака.
Опитай друго. Магданоз. Много магданоз. По 2 връзки минимум на ден. Ако са тънки, три.
В салати. Дъвчи бавно. Разкарай витамините някои и тествай с магданоза.
Той е супер храна и едно е да се тъпчеш с витамини, друго е от това.
Имала съм силен глад на нввмх и той ме оправи за 3 дни и после регулярно си ям. А на  моменти повече магданоз за профилактика.

# 124
fullofdreams12, а тая лекарка каза ли по-подробно за чий ти е да вкарваш закуска като дори и по принцип не изпитваш нужда от такава? Хората зорлем си ограничават времето и броя хранения заради ИР, за пръв път чувам за такъв подход...
[/quote]

Изобщо не се стигна до там, за да имам време да й кажа, че нямам необходимост. Това бяха най-бързите два прегледа които съм правила в живота ми. И общо взето всичко беше толкова набързо, че почти не разбрах какво трябва да ям и какво не трябва.

# 125
Елора, устните и аз мажа, но то до кръв ми се бели. Ужас. И тези кожички дето стават като сламки покрай нокътя, дето хем боли да я има, хем като я отрежеш прокърви... а нокти аз цял живот имам като вестници та маникюристи са вдигнали ръце от мен, но това е ген, и косата ми е тънка, поне е гъста. За ЩЖ нямам проблем, проследявам едно доброкачествено възелче до 8мм, сега ще пускам пак хормони, но цитирам "да я следим, но няма вид на Хашимото". Иначе преди с една от тези комбинации витамин А+Е с един курс си оправях кожичките, но сега тцъ, миналата година ходих на кожен лекар заради един травмиран нокът на крака, мислих, че имам гъбички, тя каза тцъ, яко дефицит на цинк, та ми изписа, и сега се сетих и пак подхванах, но той е пак от обези "боклучавите", дето ги обичат лекарите, май е същата марка като магнерота. И крампите на прасците и на врата, изобщо където сбъркам да стегна малко повече мускул. Миналата седмица ходих на моя масажист/кинезитерапевт, да ми освободи мускулите на гърба и врата, че бях станала на камък, бая се озори с мен, това пак от магнезиевия дефицит така става - ще кажеш, че съм културистка с тия твърди мускули... и като ми извъртя и главата и ме изпука навсякъде, друго нещо. Но да не се отплесвам и аз. Йогата и разходките добре, но после сутринта като се протегна след сън и ох, прасеца, ох, на шията крампа имали ли сте, или на гръден мускул, лелей... Вата доша, да вметна малко аюрведа, е така, суха, скована, няма смазка в ставите, пукат кокали, изсушени сковани мускули, минерални дефицити. Чувствителна на студ. Затова зимата като се сетя, се омаслявам и със сусамово масло кожата, ама устните и да ги мажа, пак до живо се бели... Лятото от самосебе си се оправят тия неща. Не съм изследвала нищо още, пуснали са ми иначе витамин Д поне, и още разни неща

# 126
Шарпи, защо магнерот да е за сърце? Той има ли нещо друго в него, че да помага?
Магнерота се обсъждаше, ми той е боклук.
Много малко има вътре.
Това НЕ е вярно! Магнерот си е много качествен продукт, просто не е за наваксване на магнезий при дефицит.
Все едно да пиеш аспирин и да чакаш от него да ти мине подаграта примерно.
Магнезиевия оротат, каквото е Магнерот е за регулиране ритъма на сърцето, когато той е извън норма.
Затова и по-горе казах, че когато усетя бодежи и тръгне да отива на сърцебиене, взимам 1 капсула Магнерот и в рамките на 15 минути всичко се нормализира. Това с цитрат НЕ може да стане. Помага също и за високо кръвно.
Затова има различни форми на магнезий и всяка една от тях регулира различни здравни проблеми.
Аз лично съм си правила експеримент - когато започнах да приемам цитрат, пих около 1 месец и реших да спра Магнерота, щото си викам - ето пак пия магнезий. Точно 3 дни след спирането му, започна аритмията и бодежите се върнаха. Веднага пих един Магнерот и след 15 минути всичко се оправи, пулса ми падна на 75, прескачанията изчезнаха, бодежите също. Това с тея бодежи искам да ви кажа, че е толкова гадно, все едно някой ти хваща в юмрук сърцето и стиска силно, имаш чувството, че ще получиш инфаркт. Ужасно е.
Та не определяйте Магнерота като "боклук". Този препарат в тази му форма не е за ИР, а за съвсем други цели.

# 127
благодаря Hug
пия бира, оттам са ми вх Laughing
сестра ми е на зоната, много отслабна, яка агитация, но просто не мога.. пробвах и се отчаях от меренето
китка-китка магданоз... от утре и това ще опитам

да си похваля поне кръвната захар - 4.2
писала съм и преди, баща ми умря от диабет, вх в храната няма да вкарвам

# 128
Ясно Шарпи.
Не знаех, че някои видове помагали за сърце. Това е ново инфо за мен.
Тогава ми е чудно другите форми за какво помагат. Няма ли някъде инфо?

Спрингче, зимата и аз съм по-напукани устни и сухи, ама чак до кръв не. Лятото нямам такава драма. Явно тук нещо е от студа. Но за моето състояние е нормално.
Зимата използвам тези двата
https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010000131

https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000030008888

Особено втория е уникат. В Софарма ги намирам.

И аз имам проблем с кожичките. Появяват се, но не като при теб. Аз съм идиот. Аз чопля и правя рани. От скука, от ей така просто, тъп навик, не нещо нерви. Е, може понякога и от нерви Joy
Обаче когато се лакирам са ми перфектни. Не пипам нищо и изчезват и рани и кожички. Сега не съм и ако се появи, почвам да чопля. Много пъти се въздържам. Наскоро цяла седмица кротувах и после не издържах.
Просто си ги закачам със зъбките и дърпам или с нокътя дращя. И даже си хапвам кожичката  Rolling Eyes
Малко автоканибализъм, не знам. После се дразня на себе си, защото си правя рани, понякога и до кръв, че и боли. Садо мазо съм малко аз.
Купи си качествен магнезий и пий. Даже в началото по две от 200. Не купувай от целите хапове по 0,400 защото в повечето случаи са грамадански и няма да можеш да гълташ. Газ ще пикаеш от яд, че си дала пари.
Ще трябва да четеш Спринг. Аз така почнах да правя. Имам драма с нещо - ходя и чета в гуглето. Какво ли не. После почвам да мисля какво да правя.
Та ще трябва и ти да четеш. Може и нашата енциклопедия Невена да питаш на лс.
Кажи, че си от темата и аз те пращам Joy
Макар че едва ли би ти отказала да ти отговори. Тя е голяма работа.
Иначе за ръцете ако са ти сухи си купувай колд крем.  На юсерин е много мазен. Но на Биодерма пак е скъп, но много по-голямо количество и не е така мазен, но е хубав. Аз и за лицето го ползвам зимата.
Та иначе за витамините. Просто питай като решиш да купиш нещо.
Ето, я да те изпитам!!! За В 12 знаеш ли каква форма да купуваш?
Но като цяло - Солгар, на фирма Булвит, Натурале фактора, Хая лабс, Ноу фудс. Може и други да има, не се сещам.
Но да предупредя. На Хелти стор магазините там витамините са изключителни боклуци и не припарвам повече.
Да, те продават и на известни марки. Но си купих един цитрат от тях. Уж ги проучих. Американска фирма, уж известна, уж добра.
Оказа се, че някъде в Ихтиман в някое мазе се правят. Какво има не е сигурно.
Не са американски, просто името е такова. Имаше и в ввтийма тема и ги разконспирираха. Говоря за марката им PURE NUTRITION. Боклук.
И даже като ги пиех имах по-често крампи. Метнах ги у кофата, купих на Хая или нещо друго и се оправих.

# 129
Ето тук за различните форми на магнезий и коя за какво помага
https://swansonvitamins.bg/blog/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D … %BE%D1%82-%D1%82/

# 130
Има статии доста за различните съединения на магнезия, на прима виста тези които са на български са все тип комерсиални, та не ми се слага линк тук. Ама има, пиши в гугъл просто "форми на магнезий" или нещо от сорта, като прегледаш няколко от първите резултати ще се ориентираш.
Бях мяркала някъде и по-подробна статия, но не помня нито къде, нито пък дали е била на български или на английски...
Но наистина не е само до количеството, тук сме дискутирали че е малко в Магнерот по повод на това че лекари го предписват и те гьотере, колкото да си вземат комисионните, а за попълване на дефицит е ниска дозата. Ама те и в аптеката само гледат че пише Магнерот 500 на кутията, има и от фармацевтите дето не знаят че това е 500мг оротат, а не 500мг магнезий.
Скрит текст:
Разправяла съм ви аз как си избирах докато работех в аптека - заставам пред рафта с всичките добавки с магнезий и почвам да гледам на коя какво пише. Които не си пишат изрично колко елементарен магнезий има - у лево. Които не пишат в какво съединение е - и те. Които са ми много скъпи - също Grinning И накрая ми останат в ръцете от 2-3 да си избера...

# 131
Елора,
В темата с рецептите за нв- вмх е, в последните страници. На нашата Таня е, че там публикува и някакво недоразумение с хубави картинки и вредности, но го търпят от сайта.
Та аз я правих по мой начин, разбира се, защото всичко е на око при мен. 5 обелени и настъргани ябълки, омешах ги с орехово брашно от Кауфланд, кокосово брашно от ДМ и бадемово от Лидл, по горе- долу равни части, и цейлонска канела. Кексовата форма я сложих във фурната с ок. 50 мл кокосово масло, да се разтопи, после излях смеската и оггоре още 50- 70 мл кокосово масло разпилях неравномерно, уж да е навсякъде. Пекох при затоплена предварително на ок 180 с вентилатор фурна, около половин час, отгоре се попрепече. Вадя и лууууп, това се разпадна в чинията 🤣.
Понагласих го.
Скрит текст:

Но не става да го режеш, ще покажа снимки, ич не са фотогенични, но показвам процес 😅.
Утре ще ги скрия, че ся от тел.  не ми се занимава.
Скрит текст:
Та реших сега как ще ги ядем- насипвам във формичка, отгоре йогурт от лидълския, малко боровинки. То и иначе е вкусно и много засища.
Докато го аранжирам , май ще го изядем 🤣.
Ето и снимки.

Скрит текст:

Последна редакция: ср, 01 мар 2023, 10:13 от tays

# 132
Оооо, Тайс, прияде ми се Yum
Много хубаво си изглежда дори, с удоволствие бих изяла 2 парчета поне, що не живееш 2 етажа под мен...

# 133
Оооо, Тайс, прияде ми се Yum
Много хубаво си изглежда дори, с удоволствие бих изяла 2 парчета поне, що не живееш 2 етажа под мен...
И аз си мечтая за такава съседка, да яде с апетит и по нашите рецепти 🥰. Моите тука пият и ядат всичко, не са ценители 🤣

# 134
Мерси Шарпи. Ще разгледам след малко.

Таис, ама това само брашно и ябълки. Не става ли много гъсто?
Няма ни яйца, ни мляко нещо, абе нищо.

Общи условия

Активация на акаунт