От скоро имам връзка с мъж, към когото изпитвам вече чувства, но усещам отношенията ни много странно и различно, и досега не съм попадала в подобни ситуации.
Първо да отбележа, че аз съм на 29, а той на 36, има дете на 7 години и е разделен с бившата си от 4 години.
Познаваме се от две години, но аз не му обръщах особено внимание, въпреки че го харесвах. Той беше настоятелен, до момента, в който ясно не му показах, че на този етап няма как да се получи, първо, защото живеем в различни градове, той има много сериозна професия, аз също и нямам възможност да напусна града, в който съм, не бих го карала и той да го прави.
Но.. животът ни събра отново. Той дойде по работа за един месец в моя град, срещнахме се и реших, че няма да бързам с обвързване, чувства и тн, но защо пък да не дам шанс нещата да се случат сами.
Той никога не е настоявал да правим секс сега и веднага, винаги си е личало, че го иска, но не е единствената му цел.
Иска постоянно да прекарваме време заедно. Той има повече свободно време, тъй като има регламентирани почивки, а при мен ситуацията е различна и съм почти постоянно на работа.
Отделям му колкото свободно време имам, чуваме се почти постоянно, но той има изключително странни навици, които аз не мога да приема за нормални и се чудя в мен ли е проблема, издребнявам ли, или са си лампички.
Ще дам няколко примера за да добиете представа.
1. Излезнали сме и получава известие на телефона и аз на шега му казвам: кажи на фенките си, че през този половин час няма да им обръщаш внимание. Не влагам нито ревност, нито си мисля, че може да е наистина някаква жена. При което той си поглежда телефона и ми казва: една луда бивша ми е видяла стори и ме пита защо съм писал коментар за рожден ден на някаква колежка, обща тяхна позната…… и сменя темата. Нищо повече не му казах, но започна да ме човърка и след няколко дни го попитах: защо бивше твое гадже ще ти държи сметка на кой и какво пишеш, отговорът му беше: защото е луда, прати ми скрийншот на част от чата им, как й е обяснил, че е нормално да пише коментар на колежката, защото има празник. И пак сменихме темата.
След още няколко дни обаче му казах директно: може ли да ми покажеш това момиче дали все още ти пише и да приключим темата, защото ме човърка и не ми е приятно. Той каза да, сега ще ти покажа, извади телефона и думите му бяха: а, май съм изтрил чата…. Защо?!? Защо ще триеш нещо, ако някаква бивша е решила да ти пише и уж си ми показал всичко..както и да е, спрях да питам.
След още няколко дни, в които ми говори колко съм му важна, как не може без мен, как ще се премести при мен, независимо колко ще е трудно, имайки предвид професията му, стигаме до момент, в който съм затрупана от задачи и му казвам, че същата вечер няма да успеем да се видим. Той ми написа, че ми е сърдит, че се чувства като бреме и тн и изчезна… спря да ми отговаря, четеше си съобщенията през 30 минути, не ми вдигаше телефона, когато го попитах къде е ми каза, че си е в квартирата и пак изчезна за около час.
После като започна да ми пише пак го попитах дали си е бил вкъщи, защото имам съмнение, че не е и думите му бяха: аз знам, че си минала да провериш дали съм си в нас, отговорът беше малко по-надолу вляво. Тоест, че е бил до магазина ама с колата 😀. Аз не съм минавала да го проверявам, не ми беше и минало през акъла, но според мен нарочно ме изпробва дали знам нещо или просто предполагам.
Звучи дребнаво, сигурна съм, но има много такива ситуации, в които просто изчезва, няма никакъв навик да пише добро утро и лека нощ, а мисля че това са елементарни неща.
От друга гледна точка ми обръща внимание, внимателен е, постоянно иска да сме заедно, дори като е на работа намира време, но имам някакво вътрешно усещане, че нещо не е наред. Имам чувството, че си има някоя резерва, в случай че аз съм заета и ако знае, че няма да се виждаме, просто изчезва.. аз си казах съмненията при последния случай и той започна да ми обяснява колко обиден се чувства и преиграва жестоко как го боли, защото мисля неща, които той не би си помислил. Да де, ама аз гледам фактите.
Наистина, никога не съм си мислела, че мога да водя такива разговори с мъж и то толкова в началото, но искам да си изясня нещата, предвид факта, че ми говори за сериозно обвързване и тн.
Какво ви е мнението?