Странна интуиция или друг проблем

• 7 711
  • 95
  •   1
Отговори
Здравейте!
От скоро имам връзка с мъж, към когото изпитвам вече чувства, но усещам отношенията ни много странно и различно, и досега не съм попадала в подобни ситуации.
Първо да отбележа, че аз съм на 29, а той на 36, има дете на 7 години и е разделен с бившата си от 4 години.
Познаваме се от две години, но аз не му обръщах особено внимание, въпреки че го харесвах. Той беше настоятелен, до момента, в който ясно не му показах, че на този етап няма как да се получи, първо, защото живеем в различни градове, той има много сериозна професия, аз също и нямам възможност да напусна града, в който съм, не бих го карала и той да го прави.
Но.. животът ни събра отново. Той дойде по работа за един месец в моя град, срещнахме се и реших, че няма да бързам с обвързване, чувства и тн, но защо пък да не дам шанс нещата да се случат сами.
Той никога не е настоявал да правим секс сега и веднага, винаги си е личало, че го иска, но не е единствената му цел.
Иска постоянно да прекарваме време заедно. Той има повече свободно време, тъй като има регламентирани почивки, а при мен ситуацията е различна и съм почти постоянно на работа.
Отделям му колкото свободно време имам, чуваме се почти постоянно, но той има изключително странни навици, които аз не мога да приема за нормални и се чудя в мен ли е проблема, издребнявам ли, или са си лампички.
Ще дам няколко примера за да добиете представа.
1. Излезнали сме и получава известие на телефона и аз на шега му казвам: кажи на фенките си, че през този половин час няма да им обръщаш внимание. Не влагам нито ревност, нито си мисля, че може да е наистина някаква жена. При което той си поглежда телефона и ми казва: една луда бивша ми е видяла стори и ме пита защо съм писал коментар за рожден ден на някаква колежка, обща тяхна позната…… и сменя темата. Нищо повече не му казах, но започна да ме човърка и след няколко дни го попитах: защо бивше твое гадже ще ти държи сметка на кой и какво пишеш, отговорът му беше: защото е луда, прати ми скрийншот на част от чата им, как й е обяснил, че е нормално да пише коментар на колежката, защото има празник. И пак сменихме темата.
След още няколко дни обаче му казах директно: може ли да ми покажеш това момиче дали все още ти пише и да приключим темата, защото ме човърка и не ми е приятно. Той каза да, сега ще ти покажа, извади телефона и думите му бяха: а, май съм изтрил чата…. Защо?!? Защо ще триеш нещо, ако някаква бивша е решила да ти пише и уж си ми показал всичко..както и да е, спрях да питам.
След още няколко дни, в които ми говори колко съм му важна, как не може без мен, как ще се премести при мен, независимо колко ще е трудно, имайки предвид професията му, стигаме до момент, в който съм затрупана от задачи и му казвам, че същата вечер няма да успеем да се видим. Той ми написа, че ми е сърдит, че се чувства като бреме и тн и изчезна… спря да ми отговаря, четеше си съобщенията през 30 минути, не ми вдигаше телефона, когато го попитах къде е ми каза, че си е в квартирата и пак изчезна за около час.
После като започна да ми пише пак го попитах дали си е бил вкъщи, защото имам съмнение, че не е и думите му бяха: аз знам, че си минала да провериш дали съм си в нас, отговорът беше малко по-надолу вляво. Тоест, че е бил до магазина ама с колата 😀. Аз не съм минавала да го проверявам, не ми беше и минало през акъла, но според мен нарочно ме изпробва дали знам нещо или просто предполагам.
Звучи дребнаво, сигурна съм, но има много такива ситуации, в които просто изчезва, няма никакъв навик да пише добро утро и лека нощ, а мисля че това са елементарни неща.
От друга гледна точка ми обръща внимание, внимателен е, постоянно иска да сме заедно, дори като е на работа намира време, но имам някакво вътрешно усещане, че нещо не е наред. Имам чувството, че си има някоя резерва, в случай че аз съм заета и ако знае, че няма да се виждаме, просто изчезва.. аз си казах съмненията при последния случай и той започна да ми обяснява колко обиден се чувства и преиграва жестоко как го боли, защото мисля неща, които той не би си помислил. Да де, ама аз гледам фактите.
Наистина, никога не съм си мислела, че мога да водя такива разговори с мъж и то толкова в началото, но искам да си изясня нещата, предвид факта, че ми говори за сериозно обвързване и тн.
Какво ви е мнението?

# 1
Тва грам не си струваше четенето. Добре, че чаках пералнята, та поне не съм изгубил кой знае кво. Мнението ми е, че за супер заети хора със "сериозни" професии, май имате бая свободно време да се занимавате с глупости.

# 2
  • Далечният изток
На колко години каза, че сте?!
Звучиш като да сте в 6 клас... Някви детски игрички.

# 3
Това че се опитва да ти вменява вина като казва че ти е сърдит, когато си била заета е голям червен флаг. Наистина нещо не е наред, но едва ли е това че има друга.

# 4
  • ☀️София / London🌂
Вие не сте във връзка, все още се опознавате. Не сте "Exclusive". От какъв зор въобще държиш сметка коя му пише, за какво му пише , бивша и не знам си какво, че чак и да ти покажел. Звучиш все едно го дебнеш, къде ще се издъни.
Наистина се държите и двамата като хлапаци, а не като зрели хора на по 30.
Мъж на 36, вече с дете , който се цупи че не му обръщаш достатъчно внимание не е нещо уау, даже си е червен флаг! Не се връзвай на разговорите и голите обещания за сериозно обвързване. Дела трябват, първо да направи сериозни крачки, после да говори!

# 5
А колко прости са били любовните отношения в "ерата" преди мобилните телефони - сега във връзката сме винаги трима - аз, ти и телефонът.

# 6
Вероятно държи или търси резервни варианти. В ерата на интернет това е повече от лесно.
Това че нарича бивше гадже луда е червен флаг. Червен флаг е, че при тази лудост не я е блокирал.
А с майката на детето си защо се е разделил? И тя ли е луда?

Обаче и ти си една... Уж не влагаш ревност, обаче след няколко дни го караш да ти показва телефона. Ясно е, че въпреки раздялата си пускат по някоя закачлива реплика, колкото за тонус и тестване на другата страна дали при евентуална нужда може да се озове.
Ти пък се кахъриш защо не ти е писал добро утро или лека нощ...
После ще се подразниш, когато се срещат с бившата по повод детето. С нея също може да си разменят някое изречение, което не е за пред тебе.
Ергенчета няма ли в обкръжението ти?

# 7
Вие още не се познавате добре, а той вече ти говори за сериозни неща и да се местел при теб - много червено светва тука. После ти се сърди!?? Ако нямаш време да се видите - още едно червено. После ти вменява вина за това - голямо червено! Ти пък го ревнуваш и искаш да четеш лична кореспонденция - тука и ти светваш червено.

# 8
Поредната пързалка.
То сериозни професии имали де..
Един месец на квартира в твоя град 🤔

Голяма мъка трябва да е, да не знае човек как да се забавлява, та да пуска пързалки в мамата.

# 9
В начало на връзка никой не е сигурен на къде ще отиде, както и не си е отрязал като с нож предишни отношения. Когато последните се изяснят, че отиват към сериозен ангажимент, може да се претендира кой какво му пише. Сега можеш да разсъждаваш върху неща, за които се съмняваш и постепенно да си съставяш мнение. Не виждам и тук ние кой знае какъв извод можем да направим.

# 10
На мен ми звучите обсебващи и двамата. По принцип съм човек, който като има връзка я приоритизира ама това вашето е тийн история. То човек няма възможност да си поеме въздух, той ти държи сметка, ти му държиш сметка, че то ако си нямате доверие на такъв етап, без конкретна причина, какво правите по-нататък? Или ти е приятно с този човек, или не. Да почвате с ходенето по мъките от ден 1…
Като толкова му нямаш доверие, оставяй го, щом според теб е играч, вероятно и такъв ще си остане. Не е нормално да мислиш постоянно с някоя ли е.

# 11
  • INFJ
Човекът явно си пада по луди, ето сега пак си е намерил една, която иска да му рови в телефона, и изпада в паранои и филми, ако нещата не се случват по точно опреленен начин. Не й казвал добро утро и лека нощ...

# 12
Той хубаво, че ти изглежда съмнителен, но и ти не падаш по-долу. Звучиш като много ревнив и несигурен в себе си човек, който предварително изисква гаранции, че всичко сто процента ще се случи по очаквания от теб начин. Ако този човек те кара да се чувстваш несигурна, не бъди с него. Но това следене, проверяване кой къде по кое време, е много затормозяващо и ти гарантирам, че ще вкара напрежение в отношенията, ако се развият.

Отпусни се, забавлявай се и остави нещата да се развият с нормален ход. Никой мъж няма да се радва на жена-инспектор.

# 13
С мъж, който нарича бившите си луди, не бих излизала. Ти ще си следващата луда. Успех.

# 14
  • София
Мъжът е несериозен, но ти си толкова прилепчива, че и най-сериозният ще бърза да се покрие.

Общи условия

Активация на акаунт