Вместо Коледно звънче да зазвънка ЯНУАРСКО бебешко гласче !!!

• 12 993
  • 298
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна
 Здравейте майчета- бъдещи и настоящи!!!

Моето коремче си е на място, а и според докторите по празниците би трябвало да си остане там. Специални поздрави на ДаВинчи и Веси 17!!!  bouquet

Мъките на Ивонска и мен ме постреснаха- но пожелавам от сърце кураж и съм сигурна, че ще си по-упорита от мъника и ще успееш да го закърмиш!!! Пожелавам и на всички подили или все още не кураж, упоритост и постоянство!!! (това прозвуча като пожелание към армията, ама карай).

Успех в приготовления за Новогодишните празненства!!! По-късно ще ви навестя, за да проверя за нови придобивки  Kissing Heart

# 211
  • У дома... някъде
Добре дошла,ИВОНСКА!!  bouquet  bouquet  bouquet
Да се отчета все още съм 2 в 1 preggo.Желая на всички весело посрещане на Новата година и първото бебче за годината да е наше smile3521.Като се върнем през ноша от гостито ще проверя как е положението!

# 212
Я, да проверя аз за нови попълнения  Mr. Green  и да пожелая на всички мамчета 2 в 1 или вече с бебче на ръце щур купон и една много,много щастлива и спорна година!
Хайде до догодина!  Hug

# 213
  • София
Ивонска, стискам много палци и морално съм с теб да се справите двамата с юнака и да намерите ритъма. Съвети не мога да дам, освен едно - потърси помощ в Кърмаческия форум, както и пряка връзка с родили и кърмили мами (ето - Стилияна вече предложи помощ). Хем за подкрепа, хем за успокоение, хем за показно - да го видиш на живо как става номерът е много по-полезно от 10 изчетени книги! Дано се справите двамата! Целувам те!  Heart Eyes

Ние с татито сме се размързеливили тотално. Ще си бъдем у дома самички и ще се наслаждаваме на последните мигове тишина и спокойствие! Доколкото знам, sasha gbg ще пусне следващата тема. Ако обаче заражда или не се справи, а аз съм се размазала пред ТВ-то, пуснете ми 1 смс да вляза аз да пусна темата, че да не си останем без място за писане!

ДаВинчи, мноооого е готина малката беба! Да сте живи и здрави и тримата с татито!

На всички желая весело посрещане на Новата година и живи и здрави бебета, мами и татковци.   bouquet Другото ще си го изработим!

# 214
  • София
Добре дошла на Ивонска! Ще се справиш, ако имаш желание, аз съм сигурна.
Ние ще сме си вкъщи, няма как, догодина ще сме навън.  Mr. Green Бебо снощи ни държа цяла нощ будни /спали сме между 2:30 и 5 часа...и толкова стига/, не е плакал, но беше буден и има колики.

# 215
Мили мамчета,

много, много весело посрещане на Новата година! Не си давайте зор с шетане и готвене, все ще се намери кой да свърши всичко!  Wink

# 216
  • Варна
Здравейте момичета!
Честито на декемврийските мами, а на тръпнещите в очакване бремелинки желая леко раждане и бързо възстановяване!
Нашето ангелче расте - на консултацията преди 10-тина дни бяхме 2.5кг и бяхме  пораснали с 5см. Вече си имаме бузки. Simple Smile

Ивонска, не се отчайвай. И аз минах през подобни изпитания. В началото имах твърде много кърма, но трудно ми се "отвориха" каналите, а и бебчето не беше при мен (нали беше в кувьоз). Та в началото спасението ми беше помпата. Както и да е, дадоха ми Виктор, когато беше на 21 дни. През това време го бяха хранили със сонда, а по-късно и с биберон. И понеже тогава беше около 2кг и нямаше много силичка да суче, докторите препоръчаха да изцеждам кърма малко преди хранене, да му давам да суче мах 10мин и после да му дам с биберон изцеденото. По този начин хем детето се учи да сучи от гърда, хем не се измаря прекалено много, че да заспи гладно (или пък ако е по-силничко, не освирепява от глад, ако не успява да засуче правилно).
И аз като теб бях изпаднала в "депресия" - все ме избиваше на рев. Мъчно ми ставаше, че бях неадекватна на моменти - права заспивах и понякога не успявах да се събудя навреме да се изцедя и се налагаше да давам адаптирано мляко и през деня (през нощта рядко имам кърма - това е следствие от факта, че се цедях само денем докато бебчо беше в болницата). А освен това не ми оставаше време нито да хапна, нито да отида до WC (а мъжа ми се грижеше да имам сготвено винаги - само претоплям и ям, но... и за това понякога не стига времето).
Вече бебока е по-силен. Храненето отнема доста по-малко време и душевното ми равновесие се "завърна".
А, да не забравя - пробвай преди да се цедиш да затоплиш гърдите си с горещ компрес - по този начин се "отварят" каналите.
Извинете ме ако съм била многословна.
На всички желая весело посрещане на новата 2007-ма година.

# 217
  • София
Viki_76, благодаря за споделения опит!   bouquet За сега нямам намерение да се отказвам, Шош ще позакрепне и тогава...  smile3508

А, и нещо друго: аз много исках мъжът ми да присъства на раждането, но сега смело Ви казвам - много филми съм гледала! Всеки, който ни обича не заслужава да види това. Ако нещата не са напудрени, както беше при мен - сурова действителност и без упойка, моят любим по-скоро би получил удар и би страдал ужасно... Но пък сега ми е добре и не съжалявам, че така решихме с докторките - знаете, че нямам разкъсвания и шевове. Успех желая на всички, надявам се споделеният ми опит само да ви помогне, а не да ви шокира. Все пак вие си знаете горе-долу за какво идва реч...  Hug

Целувам ви и очаквам да ме развълнувате, както - видя се- аз развълнувах вас с раждането на моя малък Шош...  Heart Eyes

Прекрасно е, да знаете, въпреки страничните ефекти....

# 218
  • София
Привет и от мен днес! Аз още съм 2в1 - ама съм с такива болки - и то долу, най-отдолу ....Не мога дори да ви опиша къде ме боли  Embarassed. Ама нейсе! Ще се изтърпи....Много искам да се гушкам с бебо вече, ама то не бърза. Кумата ми каза след празниците, с чантичката и в МД.  Peace. Сега отново пререждаме в детската стая мебелите, че на татито му дойде нова идея ....и така.
Пожелавам ви весело изкарване, празнувайте и се веселете! Нека новата година ни донесе много радости и щастливи мигове.  bouquet
Мила Ивонска, не се предавай! Ако си упорита, ще се справиш - ВЯРВАЙ!!! Истината е, че само с упоритост и много желание ще се справиш, защото това е единствения верен отговор. Обаждай се или питай оттук, както прецениш! Насреща сме.
Новата тема ще подготвя за довечера, като изпишем тази, местим се  Wink.
Поздрави  Hug

# 219
Проверка за нови попълнения newsm78
Някой няма ли да ни зарадва тази вечер?  ylinfant
ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА НОВАТА ГОДИНА! newsm44 newsm51[/b]

# 220
  • София
Хайде и от мен: ВЕСЕЛО ПОСРЕЩАНЕ НА 2007 И ИСКАМЕ ИЗНЕНАДИ!!!

Стискам палци на мамите, които ще раждат евробебета, на другите - леко и безаварийно празнуване!

Наздраве (с чайчето за кърмачки  Mr. Green)!

Аз ще се суетя покрай коледния ми подарък....  santa2

# 221
Ivionska, не можах да намерч постинга , в който описваш какъв точно е проблема с кърменето, видях ,че free soul  ти е казала основните неща. Да ти кажа за мен първите 40 дни кърмене бяха истински кошмар. Имах адски много кърмаи денят ми преминаваше в денонощно цедене и кърмене.И въпреки това се запуши- една седмица с 40 градуса температура последвана от ходене до болницата и по съвет на една акушерка там - една нощ(от22.00 до 6.00) цедене на ръка в банята докато изкарам всичко. Около 40тия ден малката сама се отказа от две нощни кърмения в резултата на което кърмата ми рязко намаля- започна пиене на какви ли не работи за засилване на кърмата- от чайове, през безалкохолни бири, сминдух , хомеопатия и какво ли още не.В крайна сметка успях да кърмя до 6.5 месеца. Между другото минахме и през една кърмаческа стачка , в която малката няколко дни отказваше да суче като се извиваше на дъга и пищеше все едно се опитвам да я отровя. Надявам се този път да се справя по-добре, но основния извод , който си направих е - по -кротко, нещата трябва да вървят  от самосебе си.Например аз по съвет на педиатърката се опитвах да будя малката на 3 часа да я храня, ри положения,че тя се будеше сама на 4 часа- голям гърч беше.А моя приятелка роди малко по-късно-дъщеричката и от самото начало се хранеше по 4 пъти на ден.От раждането. Кърми я до годинка. Така че май е най-добре да се доверим на човечетата- те си знаят колко и кога искат.
ПОздрави на всички.
Стискам ти палци и ти пожелавам много търпение и спокойстви да преминеш през този период.Аз лично мога да кажа ,че за мен това беше най-стресовия и тежък период в живота ми.

# 222

Весела и Щастлива Нова 2007 година !
                                    Много здраве,успехи и послушни бебешоци и татковци !

# 223
Една седмица не съм влизала и колко много бебчета си имаме вече  #Crazy
Честито на всички мами   bouquet Дано да ви слушат много мъниците и много да ви радват!  Hug
Аз още съм си 2 в 1 и май скоро няма да се раждаме. Като гледам на беба си и е добре на топло.
Весело посрещане на Новата година!
После пак ще ви проверя за новогодишни изненади  Wink

# 224
Щастлива Нова 2007 година на всички майчета-настоящи и бъдещи !!!

Общи условия

Активация на акаунт