СЕДМИ КЛАС - хайде на пробните изпити, народе, малко остана!

• 61 013
  • 736
  •   1
Отговори
# 600
  • Някъде там...
Сънчо, да, имат тази възможност. Но те са две различни деца, визуално, по характер, по заложби. Ще ги оставя да изберат всяка за себе си, ако и двете имат добър резултат. Но ми е болно, че ако едната е с ниски резултати, както се очаква, реално ще трябва да преглътне избора на сестра си. Който може да не й е по вкуса. Има да й връща жеста, защото в 4 клас беше обратното. Simple Smile
А за класиранията, със сигурност ще има напрежение и там, но в момента много ми тежи цялата логистика с двете. И особено много контрола - "Написа ли си домашното?", "Научи ли си урока?", "Реши ли нещо допълнително?" и т.н. Как да успея да запиша едната на пробен, към коя школа, на коя дата, така че да не съвпадне с лагер, със състезание, да не изпусне тренировка. Ето, за април не успях да сместя нито един пробен за нея. Та под "свирен мач" имах предвид, че каквото са направили, вече ще е факт, няма да може да се върне назад. Стресиращото събитие ще е минало и от друга страна, ще ми е олекнало откъм ангажименти и сметки. А и сега с пробните изпити съм като на влакче в лунапарк - надежда, разочарование, пак надежда, пак разочарование.

desive78, да не казвам голяма дума, ние математиката я закърпихме този срок, но българският е драма... Има 5 първия срок, а засега и този реди петици. Напълно те разбирам, да не си моята зодия? Sweat Smile

BoeL, знам я шегата, имаме доста познати и близки деца в СМГ.

# 601
Малее, много сте напрегнати всички. Разбираемо е за София. Но все пак да разкажа какво решихме преди 4 години с дъщерята. Въпреки че тогава изкара бал за 31-во.СУЧЕМ Стигаше за някоя паралелка на НТБГ, и т.н , няма да изброявам всички. Ние решихме да рискуваме и влезе с много висок бал в ПГД" Елисавета Вазова". Дори тогава още се казваше ПГТМД.
Тя влезе някъде с 418 или 420 бал.  Паралелката - интериорен дизайн с италиански. И тогава имаше приказки, че не било елитно, не знам си какво, но ето я днес 11 клас. Твърдо е решила да следва Интериорен дизайн и като висше. Другия месец тръгва на курсове за 3д програми и ауто кат. Вървим си по пътя. Училището става все по - приветливо място, благодарение на директорката. Децата повечето са нормални. И там пушат.....но това е положението.  Прекрасно малко училище, на прекрасно място.
  Дали трябваше да не хабим бал, не знам. Знам че тук е добре и това е най- важно.
Сега съм с момче седмокласник.

# 602
  • София
Elea Lea аз много си бях харесала това училище за едната близначка, даже може би те разпитвах за отзиви тогава, но за съжаление балът, който изкара беше много по-ниско от очакванията и не успя да влезе там.
Радвам се, че сте доволни и детето се чувства добре там.
Елена няма никакво желание в тази сфера да пише паралелки, тя си е навила на пръста или френски език или природни науки.

# 603
  • София
Partizanka, а на мен ми е интересно защо едни училища дават информация получените заявления с какъв бал са, а други не дават, в рамките на деня (май беше само един, в който се кандидатстваше за трето)?
Какво пречи това да не е тайна и децата да не губят сигурни места заради едната надежда.

Elea Lea, браво на щерка ти, нещо съм забравила, че и ти си със седмокласник (ставаме пет броя от отчетната на 11-ти клас със седмокласници). И на Патето сина му ако не се лъжа беше там и беше доволен.

# 604
  • Sofia
Hope for Two , много правилни думи си използвала, трябва да го приема такъв какъвто е. Но все пак смятам, че има потенциал и не бива да изпуска шансове, заради инертност и вероятно заради незрялост.
Аila, точно на последното контролно е с петица, и фактът, че е пълно с шестици на този тест в класа, ме отчая. Обаче по БЕЛ е с 6 в училище и първия, а вероятно и втория срок, което е пълна ирония. Това му е определено много слаб предмет, особено литературата. Там аз основно работя с него.

# 605
Да, Сънчо. Ставаме пак групичка със седмокласни терзания. Синът на Патето е там, понякога се засичаме на родителските срещи.
Ще издържим и тази година😂

# 606
  • София
И при моя хубавец се оказва, че математиката в училище е препъни камък... А все го мислехме за математик доскоро. Наредил е втория срок само 4 и 5 и аз съм в потрес! А не е като да не може да ги решава задачите, виждам го какво знае и може, но в училище нещо не върви... ( @desive78 нашите май бяха в едно училише? ) По БЕЛ явно му по-лесно, което за мен е неразбираемо, защото аз никога не съм обичала литературата като училищен предмет и ми е била голяма мъка

# 607
Hope for Two , много правилни думи си използвала, трябва да го приема такъв какъвто е. Но все пак смятам, че има потенциал и не бива да изпуска шансове, заради инертност и вероятно заради незрялост.

Съгласна съм с теб, но за съжаление живота си е техен и могат да си го пилетя както си искат а ние можем да се ядосваме само Simple Smile
След 10 дни ваканция в понеделник в 21.45 моя син ми заяви, че има да учи стихотворение на изуст! Това след 10 дни ваканция в 7 от които той организраше кой ли не да ходи с него на фитнес. И понеже най-бързо учи когато аз чета а той повтаря, така в 23,45 беше готов. Това му се случва за 3-ти път, пак казвам трети.
Еми, живота е негов и на мен колкото и да не ми харесва в този случай организацията просто вкарвам фалцет за 2 минути и просто започвам да помагам.

# 608
  • София
Това с приемането на детето, такова каквото е уж съм го разбрала, опитвам се да не го сравнявам с кака му, и да...различни деца са, но как да приема неотварянето на учебник. Каквото запомни в час и това е , скоро разбрах, че и домашните си пише в междучасието в училище. Явно има девойчета, които дават да се преписва. Учебниците не се носят изобщо вкъщи, стоят в шкафчето в училище.  До скоро се опитвах вечно да напомням "написа ли по това, написа ли по онова" , обаче смисъл няма... Каквото направи на матурата,  за него си е, иначе той си има план Б - харесал си е посредствено училище в пряка на Витошка, как ще изтърве центъра.

# 609
Някой може ли да удари едно рамо с тест върху " До Чикаго и назад" и " Бай Ганьо" , че утре имат контролно. Ако може и отговорите, ще съм много благодарна. От нашите помагала ги направихме.

# 610
  • София
Елеа леа, и теб, и на Веси патето ви четях внимателно, че моят младеж има интерес към "Елисавета Вазова" . Беше и на отворените врати и много му хареса. Лошото е, че не очаквам особено блестящи резултати на НВО при него.

Жабче, винаги има по- зле- моите освен че са двама, са и с различни интереси, та освен за НВО, ще треперя и за 3 или 4 изпита по рисуване. За логистиката даже няма да отварям дума. Wink

# 611
Здравейте,
дъщеря ми е 7 клас, а синът ми 11.
Оказва се, че не сме малко минаващи по същия път.
И с риск да разбуня кошера ще споделя коментара на действа щ учител по математика към авторския колектив на едно от издателства по който учебник учат децата ни от 5-7 клас. "Очаква се трудността на изпита да бъде съпоставима с изпита от 2019г"
та в този ред на мисли...към тази година бяха всички 11-класници в момента. Помня за страхотни пробни изпити на школи като Регалия, Междучасие, Веди, Образователни Технологии, Милениум,  Вектор-Варна, СМБ-Русе, СМБ-Бургас и Плевен разбира се. За съжаление тази година е изключително трудно да се намерят.
Ще помоля , които има възможност да ги сподели или качи в пощата.

# 612
А какво е било 2019 г.?

# 613
  • София
2020 беше първият набор по време на пандамията с ДО. Така че би трябвало да имат предвид, че на явилите се през 2019 е било преподавано изцяло присъствено. Нямам спомен обаче изпитът да е бил с нещо по-специфичен. 2018 май бяха дали една задача във втората част, в която едно от подусловията се решаваше с допълнително построение.

# 614
НВО тестовете бяха с по голяма сложност и съответно баловете бяха по ниски.

Общи условия

Активация на акаунт