Дискова херния - 22

• 83 581
  • 730
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте отново! Искам да Ви попитам за мнение за инжекциите Дискус, дали са ефектни, някой има ли опит с тях?
Благодаря Ви предварително!

# 451
Здравейте отново! Искам да Ви попитам за мнение за инжекциите Дискус, дали са ефектни, някой има ли опит с тях?
Благодаря Ви предварително!

Здравейте, това, което бях прочела досега е, че са ефективни при голяма част от пациентите и затова се зарадвах, когато невролога ми ги изписа наскоро. Преди няколко коментара и аз питах за съвет, тъй като за съжаление се влоших изключително много след първата ампула, болките, които имах преди това се умножиха многократно, получих и нови симптоми в другите дялове, които имам като проблем в лумбалната част, раменете, врата. В последствие вдигнах и температура и получих оток на лицето и очите.  Осъзнавам, че моето явно е било индивидуална реакция (вероятно към специфичните съставки от животински произход в самия препарат, друго обяснение нямам нито аз, нито лекарите. Никога не съм правила реакция към друг хомеопатичен препарат досега, използвала съм и някои от съставките в ампулата индивидуално като моно препарати за други проблеми и не съм имала реакция. С витамините вътре също нямам история като алергии. Но за информация имам като придружаващи заболявания автоимунни плюс хистаминова непоносимост. При други пациенти невролога ми не е виждал такъв страничен ефект.

За сравнение - близък човек също прави първи курс  в момента със същите ампули. Неговото състояние беше много тежко и е с придружаващо заболяване на храносмилателната система, не може да приема почти нищо от традиционните лекарства и инжекции. Нямаше ефект до 4-5 инжекция, но след това някак изведнъж го отпусна и от човек на легло, ходене с патерици, много трудно, буквално се раздвижи и в момента може да ходи без болки.

Затова според мен е индивидуално. Става дума за Дискус, който се разпространява на нашия пазар. В момента умувам за Дискуса, който се поръчва от Германия, тъй като той е само с три съставки и се различават от тези в “нашия” Дискус.

# 452
Аз пък да ви питам чувал ли е някой за "синдрома на скования човек" и ако да, какво лечение е предприел?
Селин Дион е с такъв, а моите симптоми са подобни...имам чувството, че нашите лекари пренебрегват това състояние и едва ли не се подиграват на този синдром, без да дават обяснение и адекватно лечение за неговите симптоми обаче, което е доста странно.

# 453
Селин Дион беше пуснала видео, че е с неврологичен проблем, който прогресира.

# 454
Селин Дион беше пуснала видео, че е с неврологичен проблем, който прогресира.

Да, наричат го "синдром на скования човек", доста коварно заболяване. Аз като спя нощем или седя през деня, после едва ставам и трябва да се раздвижвам известно време преди да тръгна да ходя...освен това усещам, че позата ми напоследък е все наведена напред и като се опитам да се изправя добре от кръста нагоре, не мога.  Имам и тиреоидит. Има ли други с подобни оплаквания?
Ето какво намерих за този синдром на Селин Дион:
https://medpedia.framar.bg/%D0%B6%D1%83%D1%80%D0%BD%D0%B0%D0%BB/ … FKrqrju8es9U9WfKk

# 455
Janelle, ти сама ли си я постави тази диагноза?

Може би трябва да намериш читав невролог, някой от по-младото поколение, който да се занимава с изследователска дейност.

На първо време се сещам, че трябва да овладееш автоимунното, да видиш дали имаш ИР и да приемаш магнезий и б-комплекс... Да се пазиш от емоциален стрес. Всичко, което би релаксирало нервната система и мускулите като добавки, би могла да пробваш. Може би и йогата ще е добър вариант за отпускане.

# 456
Бих искала да споделя моя опит с дисковата херния. От скенера се видяха 3 хернии в лумбалната област, една протрузия и множество остеофити. На обикновен език означава - на 5 те прешлена в лумбалната област имам 3 дискови хернии, една почти готова херния и много шипове. Болката беше ужасна. Ходих на 3 невролога, а те вместо да ме пратят на операция  ми изписваха лекарства, които не помагаха. Освен лекарствата от групата на НСПВС, които, обаче, не трябва да се пият непрестанно. Невролозите трябва да знаят, че дискова херния не се прибира с лекарства!
Последният невролог, като видя скенера ми каза, че съм за операция. Но той лично не ми го препоръчвал, защото била скъпа, болезнена, трудно се възстановяваш и с неясен изход. Какво да си помислиш, като ти го представят така.
Реалността се оказа съвсем различна. Нито е чак толкова скъпа, нито е болезнена /заспиваш преди операцията и се събуждаш, когато всичко е свършило/, прохождаш още на другия ден и резултатът е, че болката изчезна.
Съжалявам, че се престраших толкова късно, след месеци силни болки.
Но има значение в коя болница ще ви оперират. Аз се оперирах в Свети Иван Рилски. На случаен принцип си записах час при д-р Каракашев - млад лекар, но се оказа много успешен избор. Разгледа внимателно ядрено-магнитния резонанс, показа ми точно къде е проблема, обясни ми как ще се процедира. Аз без колебание го избрах за опериращ лекар, и не съжалих. Когато се събудих след операцията, той стоеше до главата ми и ми разказа как е протекла операцията, какво е направил, успокои ме, че всичко е наред.
А за тези, които се страхуват от самата операция, мога само да кажа - просто заспивате дълбоко, не усещате нищо и се събуждате в добро настроение и най-важното - без болка.
Прохождате още на следващия ден - без болка и никакво усилие.
Съжалявам, че чаках толкова време...
Но и д-р Каракашев се оказа много добър неврохирург!

# 457
И аз имам "синдром на скования човек" Simple Smile
Само че се опитвам да го боря напук с много движение. Снимах си врата и положението е оле мале, отделно работата ми е в наведена позиция
. Като стана от лаптопа, съм дърво. Сутрин също. Но упорито ходя, че и даже тичам. Понякога краката ме болят, имам крампи и други сковавания, но продължавам. С Хашимото съм, но съм с нормални хормони, само антителата са завишени.
Пия витамини, колаген, магнезий.

# 458
И аз имам "синдром на скования човек" Simple Smile
А кой ти постави диагнозата?

# 459
Невролозите трябва да знаят, че дискова херния не се прибира с лекарства!
Те това го знаят.
Цитат
показа ми точно къде е проблема, обясни ми как ще се процедира.
И къде е бил точно проблема?
Как процедира с 3 хернии на всички нива и протрузия доктора?

# 460
Нищо против младият лекар Каракашев нямам, но за да се регистрираш, за да пуснеш пет еднакви поста, ми идва като реклама:

# 461
Open Mouth може да е много доволна жената... Дано да ми отговори.

# 462
Janelle, ти сама ли си я постави тази диагноза?

Може би трябва да намериш читав невролог, някой от по-младото поколение, който да се занимава с изследователска дейност.

На първо време се сещам, че трябва да овладееш автоимунното, да видиш дали имаш ИР и да приемаш магнезий и б-комплекс... Да се пазиш от емоциален стрес. Всичко, което би релаксирало нервната система и мускулите като добавки, би могла да пробваш. Може би и йогата ще е добър вариант за отпускане.

Ами търся какво ми е, след като докторите не ми казват...То лечение е ясно, че няма, освен НСПВ и упражнения, витамини и магнезий, миорелаксанти, обичайните неща. Но не съм за операция, поне така ми казаха, а оплакванията ми си стоят и лекарите се чудят какво ми е...За това като чух за този синдром на Селин Дион и реших, че и аз го имам. Но май не съм с него, защото при него има хиперлордоза, а при мен е кифозно изкривяването. Не знам вече какво да правя, приятелките ми все ми казват "изправи се", а аз не мога. Бехтерев нямам, изследвах се, отрицателен резултат, въпреки, че може да имам и с отр. резултат. Мисля да отида на ревматолог, но изчаквам малко да мине време от кръвните изследвания, които сега ми бяха много добри, защото сигурно пак ще иска да давам кръв....Знам, че темата е за дискова херния, но някой от невролог ако се е прехвърлил по неволя на ревматолог, ще се радвам да ми даде контакти. Благодаря!

П.С. Йога не мога, скована съм и само разтягания мога да правя и леко натоварващи упражнения. Аз си ги правя всеки ден, но нямам подобрение.

Последна редакция: нд, 15 окт 2023, 17:51 от Janelle

# 463
......
Как процедира с 3 хернии на всички нива и протрузия доктора?
Имах стара ДХ на  /L4-L5/ с протрузии под и над нея .
Като ми се отвори втората херния през пролетта  /L3-L4/ и ходих  при неврохирург от  " Свети Иван Рилски" /д-р Динев/  , той каза - операция .
Като го попитах дали при операцията  ще  работят и по трите  засегнати нива - двете хернии и протрузията , той каза - не само  по  новата херния . 
Това  ме отказа от операция засега . Не виждам защо  при две хернии трябва  да отварят някого  само за едната , а  ако направя операцията , протрузията веднага ще  цъфне в херния .

# 464
Ох, хора, много ме боли
Три г. и половина с мойта хернийка си се разбирахме, днес какво се случи ...
Седалищния нерв, явно нещо го притисна, и както си шофирам - стъпалото и крайните пръсти, такава болка, чак пот ми изби.
После започна да пъпли към глезена, коляното, по бедрото, просто се мести , ужас, едва се прибрах. Сега се е съсредоточило в коляното и табана с последните два пръста . Мазах, сега ще пия нещо....аман вече, уж беше ок всичко, физиотерапия ще правя в началото на ноември. Болеше ме кръста последната седмица и нещо, но си мислех че е от цикъла.
Много ме е страх да не се върне голямата болка и сковаване. Уж упражнения правя редовно, а сега пак на дивана.....

Общи условия

Активация на акаунт