Дискова херния - 22

• 83 564
  • 730
  •   1
Отговори
# 465
Сега е момента да пиеш противовъзпалителни, да пресечеш евентуално развитие на локално възпаление. Последните пръсти на крака са към L5-S1. Вземи си ортопедична възглавница с отвор за когато си в седнало положение.

# 466
Точно там ми е хернията. Имам оклис и кетонал. Мазах с Диклак макс гел, че не е загряващо и ще го редувам с конски кестен и арника - охлаждащ гел. Пффф
А от тези възглавници с дупката за столовете съвсем ме боли кръста. Взехме си с колежките за офиса, но аз за два часа върху нея и веднага с болки. Тъпо и упорито пробвах няколко дни, но не става и не става, върнах я че не беше и евтина.

# 467
Възможно е проблемът да е в стола. Пробвай я на равен дървен стол.

# 468
На мен възглавницата за стол с дупка ми държи гърба изправен, единствено ако ползвам и опора за краката. Без опора, само с възглавница, не ми стои гърба изправен и кръста ме заболява. Така че при мен и опората за крака е важна.

# 469
Щастлива мама, при мен когато започват болките пия Аркоксия и то високи милиграми. Имам проблемен стомах и тя не ми дразни.

# 470
Точно там ми е хернията. Имам оклис и кетонал. Мазах с Диклак макс гел, че не е загряващо и ще го редувам с конски кестен и арника - охлаждащ гел. Пффф
А от тези възглавници с дупката за столовете съвсем ме боли кръста. Взехме си с колежките за офиса, но аз за два часа върху нея и веднага с болки. Тъпо и упорито пробвах няколко дни, но не става и не става, върнах я че не беше и евтина.

Щастлива мама, аз ползвам класическата комбинация за такива случаи:
Аркоксия 90 мг. един път дневно след хранене, като половин час преди храненето пия Нексиум 20 мг.
2x2 табл. Милгама Н - сутрин и вечер след хранене
1 табл. Мидокалм, когато си решиш, гледай да е отделно от другите лекарства, но също след хранене.
Всичките тези неща дразнят стомаха, за това след хранене и повечко вода.
Минава за 2-3 дена кризата. Като ти мине, спирай лекарствата, може да си продължиш известно време Милгамата.
Успех!

# 471
  • зад кестените
Приятели имам ли за какво да се притеснявам ,това са резултатите от днес

Последна редакция: ср, 18 окт 2023, 19:08 от цурето66

# 472

На колко години си?
Остеопорозата е притеснителна и трябва да вземеш мерки.
Не вдигай тежко, заради листезата.

# 473
Здравейте! След 10-11 дни прием на нестероидни противовъзпалителни как се справяте ако болката не отшумява? Освен покоя, има ли нещо, което помага на дисковата херния да се прибере?
Видях, в предишна тема, че имаше положителни отзиви от физиотерапевт в Кюстендил. Възможно ли е авторът да изпрати контакти на личен отговор?
Предварително благодаря!

# 474
  • зад кестените

На колко години си?

На 57 год. Аз така и не можах да разбера какво е точно листеза,ако може някой   да ми го обясни по достъпен начин.Днес ми беше много напрегнато и почти не разбрах за какво точно става дума.Това дис.херния ли е!

# 475
Скрит текст:

На колко години си?
На 57 год. Аз така и не можах да разбера какво е точно листеза,ако може някой   да ми го обясни по достъпен начин.Днес ми беше много напрегнато и почти не разбрах за какво точно става дума.Това дис.херния ли е!

Ето: https://www.spine-center.bg/about/diseases/%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0 … 0%B5%D0%B7%D0%B0/

# 476
Приплъзване на прешлен. В комбинация с остеопорозата и сколиозата, трябва много да се пазиш от падания и наранявания, защото гръбнакът ти е много нестабилен. Проблеми с дисковете не пише да имаш, но ти си направила ямр (ако въобще е ямр това КТ) само на торакалните. Другото е рентгенография на лумбални, а на рентген не могат да се видят хернии. Имаш и шипове и на торакални и на лумбални прешлени, което се свързва с болки. Препоръчително е да си направиш ямр.

# 477
КТ- компютърен томограф, това не е ли скенер?

# 478
  • зад кестените
КТ- компютърен томограф, това не е ли скенер?

Да, скенер е!

# 479
Здравейте,
Моите оплаквания започнаха от преди 2 седмици. Събудих се една сутрин с болка в ляво на врата и гърба,все едно съм спала на криво. Болката стана нетърпима след няколко дни, болка до сълзи, която мина за около 2 дена с магнезий и милгама. Обаче за съжаление от тогава не мога да седя повече от 15-30 минути на стол. Седна ли и започва да ме придърпва в ляво, да чувствам че все едно някой ми е сложил една торба с цимент на лявото рамо, напрежение в ляво в главата, ухото, гърлото, ръката. Ходих на невролог и той каза че има съмения за дискова херния на вратни прешлени Ц5-Ц6 или Ц7. Назначи ми ЯМР, което ще направя другата седмица, но просто исках да попитам хора препатили от това, възможно ли е когато лежите, или сте в полегнало положение или легнало, да нямата проблем, дори при ходене не е зле, но седнете ли на стол и да започват болките. В интерес на истината мен врата не ме боли, най-вече го чувствам в рамото и плешката в ляво, ръката по-слабо, предния ляв гръден мускул.
Най-интересното е че ако си лежа по цял ден проблем нямам, но както сами разбирате това не е варянт. Все ми се струваше че при такива неща като хернии, не би трябвало да се обостря само в седнало положение.

Благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт