Дискова херния - 22

• 83 488
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
........
Аз бих се притеснила от камъчето в бъбрека. 7 мм не ми изглежда малко.

Ели, да минава бързо! (Търпение му е майката)
Hands Plus1 , благодаря , днес ме боднаха за втори път . Снощи пих  гадното лекарство ЛИНЕФОР  с приготвени антиалергични до главата , но сутринта  не бях с по-големи бузи от обикновено Joy  Тези  куртизонови лекарства ми разказват играта - заприличвам на пухкава китайка Confused .

За камъчета в бъбреците  моята баба  препоръчваше  една  билка  "петопръстник" - расте като тревичка  в много дворове и има формата на ягодово листенце . Прави се като чайче и се пие  като  водичка  /по повечко/ , няма силен аромат . Моя  роднина  беше много доволна . Споделяше ,че даже зъбният камък и се изчистил .

# 91
Ели-Тал,
И на мен ми изписаха линефор от 50 мг по едно вечер. Още не съм започнала да го пия. Обясниха ми, че е за продължителна невропатна болка.
Бихте ли споделили доволни ли сте от този медикамент. Повлиява ли болката.
Аз няколко дни правих магнит и ултразвук, но сякаш болките се засилваха или от студено време. Имам направление и за санаториум. Но не знам къде е подходящо за дискова херния и радикулит. Може би по-важно е процедурите, които ще изпишат.
И ток тени пробвах преди няколко месеца, но от него страшни болки имах.
В София от коя физиотерапия сте доволни?

# 92
ilenna ,
Аз само  снощи  пих такова хапче . Нямаше проблем . Днес ми е второто и ще видя утре как съм .
Притеснено ми е , защото тук доста хора споделят ,че са получили неприятни  реакции .
След първото хапче направо нямаше никакъв ефект . Сутринта едва станах  и не посмях да взема по-силно обезболяващо , освен 1 парацетамол .
Направо  умирам като се качвам в кола Frowning1 Не мога да седна на стол . Мисля ,че от инжекциите  има ефект , но тези кортикостероиди са нож с две остриета .
Другата седмица ще правя скенер , за да сравним с предишните снимки и ЯМР-то . После ще видя какво ще ми назначат . Допуснах грешка като се самолекувах по стари рецепти , до сега се справях , но този път продължи много дълго .

Не съм правила процедури в София , освен иглотерапия миналата година .
Освен това имах ограничение да правя физиотерапия и СПА процедури 5 години заради операция .
Преди това  2 пъти годишно правех обичайните - ток, магнит , лазер с доплащане . Май процедурите с лазер ми се отразяваха добре . Освен това веднъж седмично ходя на  масаж - без  силови изпълнения и посуквания , много внимателно разнасяне на разни възелчета   с вендузи /направо съм пристрастена към вендузите Grinning /

Ходили сме в Павел баня , там е за нашите  заболявания . И двата пъти с м.м. не бяхме очаровани , при нас нямаше ефект "вълшебната вода" . Той даже втория път се върна със силни болки , понеже някакъв "специалист" на гимнастиката го беше посукал лошо .
Също така за нас е подходящо и Поморие . Калните бани били особено полезни , но аз се върнах болна , защото ни повиваха  голи във ваните с калните парцали и отваряха  вратите и прозорците , защото доста лошо мирише . Аз не издържам на течение .
Сега много ми похвалиха с. Баня .Няколко познати  са ходили и са много доволни .
В Кюстендил водата не е за неврологични заболявания , а за ставни , кожни , стерилитет и др.
Май  от най-важните неща е да си играем у дома подходяща гимнастика , но понякога мързелът е  непреодолим....

# 93
Видях, че една потребителка е ходила при Овчаров в Плевен. Аз също ходих преди 5 месеца, имах скенер и рентген, той поиска да си направя ямр в Авис Медика. Направих два на лумбални прешлени и шийни. Каза ми, че уж не ме боли от херниите, нищо ми нямало. Скоро направих отново два ямр, но в Иван Рилски. Ами отговорът е, че от там ме боли.
В една група във фейсбук се коментират санаториумите. Гледах за Димина във Вонеща вода, но явно си е до проба. То и записването става трудно.

# 94
  • София
Някой пробвал ли е да се разтяга с това чудо?

# 95
Не бих го пробвала никога. Противопоказано е за моя приятел г-н Стеноза. Wink

# 96
Здравейте, аз съм с ДХ от година и половина Л5С1. Днес минах отново ЯМР и имам един въпрос ако някой е запознат какво е пост латерална херния, миналата година хернията ми беше парамедианна дясна а сега латерална, с две думи кое е по-малкото зло? 😀

# 97
Добър въпрос. Grinning Хернията ти се е изместила. Зависи дали има компресия и кое нервно коренче притиска. На Л5-С1 според мен по-добре латерална, от колкото парамедианна, защото няма да се притиска снопчето нерви към S2 (което всъщност крие по-голяма опасност да бъде засегнат нерв пудендо, който отговаря за изхождането), от колкото коренчетата на Л5, които биха ти засегнали краката (до малкото пръстче на крака).

Имаш ли твоя аксиална снимка?

# 98
И аз ще следя, благодаря за новата тема.
помощ за мнения има ли надежда

# 99
  • Другата България
На първо време си скрий личните данни. За всеки случай.
После, кажи за каква “надежда“ питаш, лаишкото ми мнение е, че изследването ти не е нещо УАУ, в смисъл - поне по документи от видяното не следва да си в тежко състояние. Какви са ти оплакванията, какво казват лекарите, гледам ЯМР е от преди 4 месеца, консултация с лекар минал ли си?
Неприятното е, че си много млад за такъв ЯМР, но вероятно знаеш кое ти е докарало проблемите.

# 100
На първо време си скрий личните данни. За всеки случай.
После, кажи за каква “надежда“ питаш, лаишкото ми мнение е, че изследването ти не е нещо УАУ, в смисъл - поне по документи от видяното не следва да си в тежко състояние. Какви са ти оплакванията, какво казват лекарите, гледам ЯМР е от преди 4 месеца, консултация с лекар минал ли си?
Неприятното е, че си много млад за такъв ЯМР, но вероятно знаеш кое ти е докарало проблемите.
здравейте, болките който имам са ниско в дясно на корема. Тези болки ги имах и преди да получа травмите в прешлените. В деня на травмата се пренатоварих от физическа работа, навеждам се и получих една режеща болка все едно някой ме прониза с нож. От първия ден до сега ме боли на това място имам ужасен запек. С това се справям някак си, но от няколко дни имам болка в десния тестис. Това ми дойде много лошо. Правих терапии с колаген и това ми помогна, но до време. Сега мисля да пробвам с озонотерапия, на 12 ти този месец съм на гастероетеролог, ще направя и колоноскопия. Бях на уролог за десния тестис защото ме боли, той го гледа на ехограф и каза че проблеми в тестиса няма. Трябва да пробвам нещо което помага, правя гимнастика. Преди помагаше Sad

# 101
  • Другата България
Странни оплаквания, аз лично не мога да взема отношение, но гледам, че си задвижил нещата с лечението. Успех.

# 102
Добър въпрос. Grinning Хернията ти се е изместила. Зависи дали има компресия и кое нервно коренче притиска. На Л5-С1 според мен по-добре латерална, от колкото парамедианна, защото няма да се притиска снопчето нерви към S2 (което всъщност крие по-голяма опасност да бъде засегнат нерв пудендо, който отговаря за изхождането), от колкото коренчетата на Л5, които биха ти засегнали краката (до малкото пръстче на крака).

Имаш ли твоя аксиална снимка?

Да, имам снимка.

# 103
Някой оперирал ли е дискова херния успешно?

# 104
  • ...на безопасно
А каква е разликата между медианна и парамедианна?

Общи условия

Активация на акаунт