Дискова херния - 22

• 83 671
  • 730
  •   2
Отговори
# 165
Обикновено от първото хапче се проявяват. Аз на Паратамол проявих, както и на Енетра (от това ми се поду езика) и съответно последващо второ хапче няма.

# 166
Момичетата,  влошаваме се.
Не може да стои прав, 55 годишен човек, говори се за операция.
Някой с лапароскопска?
За какво да се внимава?

# 167
Разкажи повече.
Как е базата, процедури, има ли плаж в близост?

Базата е хубава, намира се в гора - тихо и спокойно, плаж, съвсем близо, процедури с кални бани на пешеходно разстояние, имаше маршрутка до близките места. Бях на свободен прием в стая с две легла, баня и климатик и пълен храноден, три процедури дневно, бях с жена по КП, която си беше доплатила за хранене, но трябва сами да се уверите... това, което не ми допада е тинята и скалите във водата.

# 168
  • В най - голямото село
eee_8912 - да от първото хапче се появи. Тя го беше пила вечерта и на сутринта беше в лошо състояние.

dany_nik - мойта приятелка на 52 г. се оперира при д-р Фердинандов. Още през нощта станала. Не се притеснявайте от операцията. С болката не се живее.

# 169
  • Другата България
Разкажи повече.
Как е базата, процедури, има ли плаж в близост?

Базата е хубава, намира се в гора - тихо и спокойно, плаж, съвсем близо, процедури с кални бани на пешеходно разстояние, имаше маршрутка до близките места. Бях на свободен прием в стая с две легла, баня и климатик и пълен храноден, три процедури дневно, бях с жена по КП, която си беше доплатила за хранене, но трябва сами да се уверите... това, което не ми допада е тинята и скалите във водата.
Благодаря ти.
Какво имаш предвид под тинята? Калта ли?

# 170
Момичетата,  влошаваме се.
Не може да стои прав, 55 годишен човек, говори се за операция.
Някой с лапароскопска?
За какво да се внимава?
Каква лапароскопска??

# 171
Има херния на L4-L5 , засяга нерва към десния крак. Изобщо не може да стои прав.
Вчера в спешното казаха, че за 6 седмици ще се прибере от само себе си и го пратиха в къщи с обезболяващи.
Личния лекар каза, че лапароскопска операция обикновено е следващата стъпка. Обаче незнам каква...

# 172
Забрави личния лекар, е моят съвет. Беж на неврохирург с диска с ямр, да види колко е голяма хернията. Например, д-р Фердинандов, да.

Това, което е довело до това състояние, гарантирам, че няма да се прибере за 6 седмици. Ама нека д-р Фердинандов да погледне какво е положението с хернията, а не докчета от СПО и личен лекар. Няма нужда да разкарваш мъжа, отивай направо ти с диска.

# 173
Някой има ли положителни впечатления от озонотерапия пакет при Л. Димитров Пловдив - Лазерен Център

40г. протрузия на L4 / L5  и протрузия на L5/S1
Симптоми - остра болка в дясно при обичайни движения (S1) наподобяващя ток/убождане. Постоянна болка и слабост при нормални натоварвания (без тежко)...навеждания, осуквания...

Лекарства тип диклофенак и тн - никакъв ефект. Масажни гелове също.

Минах процедурата в Лазарния Център (лазер, озон, текар и тн) + 3 бр блокади с флостерон - никакъв ефект...
Имаше и 3 инжекции с Discus Compositum в рамките на курса

Правя ЛФК , плувам...от въпросния център ми казаха, че "чудото" (свиването на протрузията) ставало от 3-6 месец и преди това да не си правя ново ЯМР...минаха 4 месеца вече...нищо не се е променило...тотално ми се промени начина на живот от миналото лято Sad

# 174
Здравейте, Бременност с дисковите хернии в кръста, как е минало при вас. Аз си знам че си ги имам  отпреди бременноста, на 28 год сьм и сега сьм в трети месец от бременноста.Имам 2 хернии,преди 2 годиги ги получих като едната на L4L5 е кьм 8мм...и на L5S1 по малка.Първата година беше ад близо 8 9 месеца нон стоп обезболяващи,системи, но впоследствие  се беше стигнало  до стабилизиране на положението и кризите с лекарства,инжекции, упражнения и дълго време бяха много по на рядко кризите.Когато планувах забременяване се консултирах с лекарите казаха че ще трябва да лежа повече като стане голям корема, много пациентки имало раждали с хернии... Един вид не е невъзможно. Но сега с смяната на времето пак се обажда кръста. За раждането е ясно че ще е секцио. Лекарите казаха само парацетамол при болки и мазане с агласан и това е.Взе да си ме е страх доста обаче да не се влоша повече с бременноста и бебето как ще е... После и самата мисъл че ще е трудно гледане на дете при това че сьм непьлноценна и с болки е плашещо. Казват да не се вдига повече от 3 кг, че то детето ще стане кьм 10 15 като порастне, как процедирахте с тези неща?

# 175
И аз не го виждам как ще стане с бебе, не смея да се натискам за още една бременност. Ако ти споделиш как си след 6 месеца, ще съм ти благодарна.

Иначе, по логика би трябвало мускулите да укрепват прогресивно с растежа на новороденото. Ако е секцио, обаче мускулите на корема загиват. Оставаш без половин корсет и ти трябват много здрави кръстни мускули, иначе гръбнака ще го отнесе. Консултирай се с физиотерапевт предварително, според мен.

# 176
Здравей, от личен опит мога да каже, че бях точно като теб. Не знам дали пиеш някакви хапчета,  но аз пих прегабалин и там имаше страничен ефект "болки в мускулите", е оцелих го и бях адски зле. Погледни какво пиеш и дали има този страничен ефект. Лично се мажа с арника в областа на кръста и смея да твърдя че помага. Не очаквай чудеса,.но има доста добър ефект при възпаление.

Напиши какво са ти видяли на ямр.

И не, болката намалява от долу нагоре, т.е., ако говорим за ишиас (притиснат ишиасен нерв), от петата нагоре трябва да изчезва. Колкото по-нагоре е съсредоточена болката, толкова по-добър признак. Т.е., ако те боли само в кръста значи си по-добре от колкото ако те боли до пръстите на краката.

Кръвни не ти трябват, в случая.

Заключение от ЕМГ данни за релативно по ниска амплитуда на моторния отговор от н.фибуларис синитра спрямо действа. Липсват аксонни неяропатии и тунелна патология. Вторична предно коренчева увреда на ПДН по Л5 С1 двустранно

ЯМР

Спрях физиотерапията защото болката се засилва, в момента съм с адски болки в кръста но повече ирадира към коляното като иглички е
В понеделник вечерта,попаднах в пирогов в спешното където по спешност викнаха невролог ,събудих се ор болки в крака и сулно изтръпване, прегледа всичко и ми каза че много време е минало от началото възпаление и е хронифицирало, и че болката си е невропатична. Единствено което ми изписа е бриека зкоято не ми понася добре и не знам защо изобщо изписват неща който не са за това. Поисах някакви инжекции нещо, разпитвах зно той заключи че вече нищо няма да помогне и да си пия бриеката да мине кризата пък после във времето балнеолечение. Доктора беше млад,ако това има значение. Не му се занимаваше, но аз наистина ще откача от болката

Във вторник посетих отново ортопед защото се притесних, че са стави и сухожилия, заради коляното.
Той казва че е трохантер и невропатична включително но в момента ми забрани категорично физиотерапия

# 177
Изпила съм с шепи диклопрам, волтарен,  паратрамол, и бриека пих 2 3 дни но от него нещо ми се вие свят спи ки се и го спрях .пила съм артикокс, мелбек, мидокалм мажа се с арника и волтарен. Нямам идея къде да ида вече ьа да се спре това мъчение.  Забелязвам че като приемам б12 по високи дози ме отпуска но...почна ли движение и пак. Не мога вече да лежа мускулите ме болят. Какво ще да е чудото че да не се открие и щом като уж няма херния защо боли тоя кръст. Всъщност възможно ли е да имам херния някъде нагоре по гърба и оттам да е дошла болката ,но ако е така защо в началото болката започна в кръста и отиде в крака .не знам,не знам какво да предприема

# 178
Рокси, аз наскоро родих...не е точно по твоя въпрос, защото миналата година ме оперираха от ДХ на ниво Л5-С1, но имам и протрузия на горния прешлен. Към 6ти месец започна първо едно стягане в кръста, после болка в кръста и след това болката слезе по десния крак до коляното (това ми е здравия крак, преди операцията ми беше засегнат левия). Накрая наистина ми беше тегаво да правя дълги разходки, заради парещата болка в крака. Родих секцио преди 10 дни и болката в крака значително намаля, остана едно леко изтръпване на, което се надявам да отшуми също. След месец мисля да се консултирам с кинезитерапевт за подходящи упражнения, с които да започна. Моя съвет е, ако се чувстваш добре още сега намери читав кинезитерапевт и започнете с упражненията. В началото на бременността ходих няколко пъти, но заради поредица от вируси и други болести, които ми се струпаха се отказах. Успех! Simple Smile

# 179
Някой с дискова херния на шийни прешлени?
Имам три дискови хернии на шийни прешлени. Слава на Бога, на този етап нямам болки. НО имам друг симптом - изтръпването на ръцете. Случва се  най-често по време на сън, но и през деня.  Мога да спя единствено по гръб. Всяко действие с ръцете ми ги натоварва, особено дясната и след това се получава това тръпнене. Към момента обичайното състояние на ръцете ми е все едно през тях минава слаб електрически ток............ Започвам да се чувствам изморена от това вечно неразположение на ръцете ми...............

Общи условия

Активация на акаунт