Дискова херния - 22

• 83 671
  • 730
  •   2
Отговори
# 240
Здравейте на всички е групата. Искам да попитам някой бил ли е с продължително мравучкане и изтръпване в долната част на крака, причинено от седалищния нерв, поне така ми казват. Дали има друго решение, освн операция? От 4 месеца пия милгама, но не ми помага. Чакам си резултата от резонанса, преди 4 години имах протрузия на ниво L4L5, но сега си мисля, че вече е дискова херния. От април месец минах през трамадол, аркоксия, габапентин, инжекция с кортико, хапчета кортико, поовладяхме болката, но щом се изправя започва това мравучкане и чак ми блокирва ходенето. Ходя на физио, сега се чудя и на остеопат ли да отида, малко ме е страх да не стане по-зле. И след като проблема е от лявата страна, дали може да предизвика мравучкане и в десния крак? На всичкото отгоре не мога да стъпвам хубаво на лявата пета, но с много упражнения с една ластична лента имам малък напредък. Голяма мъка са тия болки и възстановяването, направо се чувствам изцедена.

# 241
Четири години бях с мравучкане и последваща остра болка в десния крак. От февруари не са се проявявали горните усещания. Никакви НПВС не съм приемала последната година. Значи от ежедневните упражнения ми е минало. Евентуално от по-редовения прием на вит. Д. последните месеци.

# 242
Всъщност до скоро бях в майчински (никакви проблеми не съм имала нито по време на бременността нито през майчинския). Слаба болка естествено в най-интензивните дни, но кой я няма.?! Отскоро се върнах на работа, седнала е да, но имам възможност да работя от вкъщи и съответно да се раздвижвам когато пожелая. Не съм от хората които могат да седят повече от 2 часа без да мръднат. Откакто съм в това състояние правя упражнения за плъзгане на нерва на всеки час. Отделно си домакинствам, както споменах права ми е най-добре. Просто ми е трудно основно да се грижа за детето и да спя. Добре че мъжа ми е поел изцяло частта с детето, така че мога да си позволя да почивам и да не го натоварвам допълнително. Работя полу легнала както ти си описала в горния пост. А това с краката на 90 градуса ми помага да се отпусне напрежението. Усещам много приятно оросяване след като полежа известно време така. За кушетката и екстензията малко ме е страх още, дали ще мога да го направя без да ме пререже.но ще го пробвам със сигурност, надявам се скоро
Не се имам за супер обездвижена, нито пък и за супер активна, нещо средно, не знам как се докарах до тука...всъщност знам де, просто не мога да го проумея. А за орто коланите какво ви е мнението? За облекчаване в моментите на криза ли се ползват или някак моделират стойката и се носят и след това? Някой ако е ползвал и има впечатления нека сподели
Fearful аз си мислех, че моята е средна към голяма (7 мм) и се мъча с нея вече втора година, но тази твоята ми изглежда наистина голяма (гледайки сагиталния разрез), пристискаща канала. Понеже си с изгладена лордоза (сакрумът ти е извит почти в хоризонтално положение) нормално е да те боли седнала (целия товар го поема гръбнака до извивката на S1), дискът направо е поддал и се е сплескал като кюфте. Седнала ли си работила до сега? Би трябвало в легнало по гръб положение със свити крака или с вдигнати на стол или възглавница на 90 градуса свити крака да ти се успокоява болката малко. С въздушни екстензии също можеш да пробваш да декомпресираш. Колкото повече се натиска вертикално кюфтето, толкова повече стеснява пространството отзад и пристиска нервите.
Според мен това не са 4.3 мм. Но по-добре неврохирург да види снимките ти (сагитално и аксиално). Вижда се голямо издуване, но хернията фораминално трябва да се види на аксиален разрез.

То винаги почва всичко с един невинен масаж. И при мен така почна... Сестра ми е масажистка и ми направи масаж, да ми се отпуснат контрактурите, прибрах се пеша, вместо да си почина след масажа и на следващия ден не можах да стана от леглото...

Сега ще си почиваш и ще пиеш противовъзпалителните. Бавно и славно ще спадне локалното възпаление, но до тогава не бива да се зориш. Дай си почивка.

Последна редакция: нд, 11 юни 2023, 09:01 от m.a.velinova

# 243
Здравейте!
Искам да попитам дали някой има с актуална информация за процедурате в Павел Баня и по-специално за супер екстензиите.
Също търся и мнение за д-р Гечеви.

# 244
  • София
Знаете ли каква е дозата за една вана с Английска сол на прах x30 грама , да знам дали да търся по голяма разфасовка?

# 245
Здравейте, за пръв път пиша тук. От скоро имам мускулни потрепвания в краката. Ходих на невролог, направих скенер и ЕМГ. Установиха се 2 протрузии в кръста. Въпросът ми е има ли и други с подобни оплаквания и какво лечение предприехте.
Благодаря на всички,които имат време да отговорят! Бъдете здрави!

# 246
Някой има ли положителни впечатления от озонотерапия пакет при Л. Димитров Пловдив - Лазерен Център

40г. протрузия на L4 / L5  и протрузия на L5/S1
Симптоми - остра болка в дясно при обичайни движения (S1) наподобяващя ток/убождане. Постоянна болка и слабост при нормални натоварвания (без тежко)...навеждания, осуквания...

Лекарства тип диклофенак и тн - никакъв ефект. Масажни гелове също.

Минах процедурата в Лазарния Център (лазер, озон, текар и тн) + 3 бр блокади с флостерон - никакъв ефект...
Имаше и 3 инжекции с Discus Compositum в рамките на курса

Правя ЛФК , плувам...от въпросния център ми казаха, че "чудото" (свиването на протрузията) ставало от 3-6 месец и преди това да не си правя ново ЯМР...минаха 4 месеца вече...нищо не се е променило...тотално ми се промени начина на живот от миналото лято Sad

Здравейте ,влезнах в темата за да питам същото,но освен вашия пост не попаднах на друг.
В момента извършвам лечение по пакетния  курс за дискова херния.
Точно в средата съм на курса,като всичко се прави по протокола,без блокадата (не я поисках).
Имам Л3-4,Л4-5-хипертрифия на фиброзния пръстен на дисковете и умерена дорзална протузия.Те стесняват предно епидурално п-во и неврофорамените двустранно.
Л5-ЕС1-на широка основа,с големи размери парамедианна -десностранна дискова херния-стенозира предно текално п-во и коренчевите канали двустранно.
Започнах лечението в неговия лазерен медицински център с уверението ,че прилагането от него лечение има успеваемост 60-70%от пациентите.
Незнам доколко са сериозни нещата при мен,как от активен спортуващ човек ще продължа напред и как ще се развият събитията,но определено ще трябва да подредя приоритети в моя полза.
Споделете ви моля как се развиват нещата при вас след проведените процедури и имате ли домашно лечение назначено от него.

Няма грам разлика...2К на вятъра...плувам си правя си упражнения и се чувствам добре след тях...но малко стоене в неправилна позна или натоварване веднага води до горните болежки.

Сега мисля да си направя курс с Дискус + Траумил 10 дни, после да опитам с пролитичните ензими...
Издирвам начин да си доставя карапаин, но удрям на камък...някой ??

Имате ли болки при кихане/кашляне - особенно сутрин ? Аз вече полудявам и клякам превантивно преди да кашлям, за да не ме удря яко

# 247
" Цитат на: BuBitoo в нд, 07 май 2023, 17:00
Някой има ли положителни впечатления от озонотерапия пакет при Л. Димитров Пловдив - Лазерен Център
..........
Правя ЛФК , плувам...от въпросния център ми казаха, че "чудото" (свиването на протрузията) ставало от 3-6 месец и преди това да не си правя ново ЯМР...минаха 4 месеца вече...нищо не се е променило...тотално ми се промени начина на живот от миналото лято Sad......."

Ще Ви кажа само нещо от моя  опит с ДХ - от около 16 г.  ми установиха ДХ на L4-L5  с  протрузии над и под нея .
Приключих с активния спорт , научих се да живея  като се  съобразявам  как да се навеждам , клякам и ставам...
След  консултации при двама неврохирурзи ми казаха ,че не съм за операция .
Имах периодично кризи , които минаваха  за 7-10 дни  с прием на НПВС .
Миналата година правих курс иглотерапия /заради шип в  ставата/ , не помогна  за ставата , но  хернията се поприбра . Правя периодично скенер за сравняване с първоначалното положение . Протрузиите си стоят.
За съжаление  в началото на тази година ме удари втора ДХ- едната протрузия   се беше превърнала в гадна херния /L3-L4/ с голям излив , получих и пареза на  крака /точно оперирания с новата става/.
При първоначалните консултации ми бяха казали ,че  няма смисъл да се оперирам с тези две протрузии , защото  веднага някоя от тях ще  цъфне в херния .
Сега  неврохирургът  погледна  скенера и каза - операция , защото  имало и пареза .
Аз обаче  правих физиотерапия ,  защипаният нерв се освободи , сега не пия НПВС /преди това ме отровиха от  куртизон ,  лирика и цялата тежка артилерия без никакъв ефект / . 
За съжаление  още не мога да преодолея куцането . Имам чувството ,че ме е страх да стъпвам на оперирания крак .
Като се поотпусна още малко , може би ще направя пак иглотерапия , въпреки ,че ми е свързано с пътуване до София .

# 248
И моят начин на живот много се промени. Не смея да ида на командировка, защото не знам на какво гадно легло ще попадна в хотела, дефакто как ще се прецакам... На море като ходихме миналото лято голям зор, докато си намеря легло. Ако не бях успяла да си намеря подходящо твърдо легло, щяхме да се върнем обратно, без море. Frowning1
Хотелите са ми мъка. Останах една вечер в 4-звезден в София, близо до летището и ревах от умора и мъки... Накрая разтегнахме един пружинен диван с тип от старите твърди дюшеци и не знам как издържах няколко часа да поспя на него, че на сутринта трябваше да пътувам още 4 часа в самолет...
Не смея да мръдна от къщи от страх къде ще спя...

Последна редакция: пн, 19 юни 2023, 21:34 от amy_nka

# 249
Какъв матрак е подходящ за проблемен гръб, херния на диск ниско на кръста?

# 250
Твърд. Водят ги ортопедични каквото и да значи това. Скромното ми мнение е - да не е пружина, колкото и да е хубава е с по-кратък живот, и не може да запази добра твърдост и форма за дълго време (години имам предвид). Пяна, с висока плътност и голяма височина - над 26-30см. Да няма много мемори пяна, ако може и да е без още по-добре, ама трудно се намират. Тя придава онзи обгръщаш ефект,който според мен е и потъващ, което пък не е ок за болките в кръста. Важно е и все пак какво предпочитат хората, които ще го ползват - ние сме фенове на твърдите матраци, така че се припокриват нуждите ни с препоръката за херния. Но ако пък обичате меките потъващи матраци, може да не ви хареса и да не свикнете. Казват също, че не е добре да се сменя матрак по време на криза, за да не се влоши положението. Аз го направих, просто защото вече не издържах на старото легло. Отпуска ме малко когато си легна на новото - както когато легнеш на земя.

Какъв матрак е подходящ за проблемен гръб, херния на диск ниско на кръста?

# 251
Много благодаря 🌺

# 252
Здравейте,имам въпрос към тези, които приемат протеолитичните ензими .Кога след започването им се усеща въздействието и  какво се изразява то.Колко дълго могадат се вземат и дали някой след техния прием си правил изследвания зада се види дали дисковата херния или протузия се е повлияла от техния прием.
Аз също си набавих от тях и смятам да си направя след 6 месеца ЯМР,но се чудех колко време да ги приемам.
Моля ви за повече подробности и детайли.Прочетох миналите теми и всичко което е писано за ензимите,но все пак няма много подробности от потребителите,може би и аз да съм ги пропуснала.Благодаря ви.Бъдете здрави и информирани.
Макар в началната страница да я има схемата за прием,имам нужда от малко разяснение
-serraptase 120 000 SPU се пие 3 по 2 капсули ?
-натокеназата и тя ли 3 по 2 капсули?
-bromelain -3 по 1капсула

Последна редакция: вт, 20 юни 2023, 10:42 от doroti1

# 253
Здравейте,имам въпрос към тези, които приемат протеолитичните ензими .Кога след започването им се усеща въздействието и  какво се изразява то.Колко дълго могадат се вземат и дали някой след техния прием си правил изследвания зада се види дали дисковата херния или протузия се е повлияла от техния прием.
Аз също си набавих от тях и смятам да си направя след 6 месеца ЯМР,но се чудех колко време да ги приемам.
Моля ви за повече подробности и детайли.Прочетох миналите теми и всичко което е писано за ензимите,но все пак няма много подробности от потребителите,може би и аз да съм ги пропуснала.Благодаря ви.Бъдете здрави и информирани.
Макар в началната страница да я има схемата за прием,имам нужда от малко разяснение
-serraptase 120 000 SPU се пие 3 по 2 капсули ?
-натокеназата и тя ли 3 по 2 капсули?
-bromelain -3 по 1капсула
От къде купихте serraptase 120 000 SPU?

# 254
Серапептаза на д-р Бест от 120 продават в Ремедиум. Цената е  104лв. Натокиназа също се продава в Ремедиум ( има на д-р Бест)
Аз приемам ензимите от повече от 1 месец и със сигурност мога да кажа, че тъпите болки в кръсти почти изчезнаха. Усещам тялото си доста по-подвижно. Сутрин се изправям много бързо и без проблем.
Схемата, по която ги пия е:
3 пъти по 1 таблетка Серапептаза (от 120)
3 пъти по 1 таблетка Натокиназа
3 пъти по 2 таблетки Бромелаин

Общи условия

Активация на акаунт