Дискова херния - 22

• 83 633
  • 730
  •   0
Отговори
# 300
Здравейте 🙂
Има ли някой, при който дисковата херния да е от едната страна, в същото време да има болки в другия крак?
Защото при мен е така, хернията е от лявата страна, а ме боли десния крак. Според неврохирурга, който посетих, това на теория е невъзможно, каза, че от която страна е хернията, боли и същия крак, обаче на практика при мен се получава обратно.
Правих рентгенова снимка на десния крак и е абсолютно здрав и според мен болката в крака е от хернията.
Аз бях така в началото. Болки в кръста от дясно, изтръпнал десен крак и токове по десен крак. След като посетих кинезитерапевт, който ми щракна ставата на Л4-5 болката от десния крак изчезна и се прехвърли изцяло на левия, който до тогава не даваше никакви признаци. ЕМГ също показваше лява задколянна ямка, нищо от дясно.
После направих и ЯМР. Проблемът от ляво. Фораминална. Но... От дясно се вижда също някаква малка протрузия.
Заключение: проблемът е комплексен.

Имаш ли остеохондроза? Стеноза? Или някаква минимална протрузия от дясно?

# 301
Имам протрузии на шийния отдел. Правих последно ямр ноември 2022, тъй като имах болки в горната част на ръката, които бяха диагностицирани като възпалено сухожилие, но не минаваха. Ямр-то показа долу-горе в същото положение като преди години. Преди месец работих в градината наведена, също така скубах малко трева, но внимателно, без да прилагам много сила. Оттогава ми се появи една болка в задната част на главата, като натисна точки на мускулите по главата, болят доста. Усещам и болки към раменете. Нося яка, пия Нубит, но не минава. Дали може да съм направила херния? Чудя се да ходя ли пак на ямр, при положение че съм правила преди осем месеца?

# 302
  • София
Някой чел ли е нещо на Сергей Бубновски и какво е мнението ви.
Чудя се за тази:
https://www.ozone.bg/product/kod-na-zdraveto-na-sartseto-i-stavite/

# 303
Аз имам 3 книги, но още не съм ги прочела. Главно заради упражненията ги взех, но като имам възпаление сега и не смея да правя нещо.
Мога да снимам нещо, ако искате. Моите са за хернии, главоболие и остеохондроза.

# 304
Здравейте 🙂
Има ли някой, при който дисковата херния да е от едната страна, в същото време да има болки в другия крак?
Защото при мен е така, хернията е от лявата страна, а ме боли десния крак. Според неврохирурга, който посетих, това на теория е невъзможно, каза, че от която страна е хернията, боли и същия крак, обаче на практика при мен се получава обратно.
Правих рентгенова снимка на десния крак и е абсолютно здрав и според мен болката в крака е от хернията.
Аз бях така в началото. Болки в кръста от дясно, изтръпнал десен крак и токове по десен крак. След като посетих кинезитерапевт, който ми щракна ставата на Л4-5 болката от десния крак изчезна и се прехвърли изцяло на левия, който до тогава не даваше никакви признаци. ЕМГ също показваше лява задколянна ямка, нищо от дясно.
После направих и ЯМР. Проблемът от ляво. Фораминална. Но... От дясно се вижда също някаква малка протрузия.
Заключение: проблемът е комплексен.

Имаш ли остеохондроза? Стеноза? Или някаква минимална протрузия от дясно?
Вдясно имам спина бефида

# 305
Ами, комплексен е проблемът... Възможно е спина бифидата да упражнява допълнителна компресия върху Л5-С1. Не знам това дали се оперира въобще. Защо не си направиш ЕМГ?

# 306
Някой чел ли е нещо на Сергей Бубновски и какво е мнението ви.
Чудя се за тази:
https://www.ozone.bg/product/kod-na-zdraveto-na-sartseto-i-stavite/
Взех от библиотеката книгата му  "Хернията не е присъда" ...в началото съм, за момента не прочеох кой знае какво освен да не слушаме неврохирурзите, как нищо не разбирали. Нямало пулпозно ядро при възрастни, то било дехидратирано и нямало как да оказва натиск върху нервите. Фагоцитите щели да разградят хернията. Има и някои интересни моменти, на 63 стр. съм от 170, надявам се нататък да срещна нещо по-полезно.

# 307
Босвелия е на now food,а папаята и цисус са отделени продукти

Папаята - имате в предвид papain на now foods ли (дъвчащи таблетки) ? другото го намерих пак в iherb от няколко производителя..

иначе и руското "чудо" Карапаин съдържа точно това
Вие използвали сте го?
Нищо не пречи да се прилага допълнително предполагам 😜

# 308
Здравейте! При евентуален проблем с кръста, ако рефлектира върху краката, болките как се усещат в долни крайници -само като изтръпване или е възможно да бъде и стягане, тежест?

# 309
Изтръпване, мравучкане, парещи стрелкащи болки.
Тежестта може и да е от вените.

# 310
Абсолютно може и тежест и стягане, както и усещането за нож, забит в крака, може да предизвика и крампи отвреме-навреме, или пък усещане за изгаряне, ледени тръпки, може и повишена чувствителност на кожата на крайника, все едно е ожулена. Въобще, пълен спектър от усещания, които могат да достигнат до крайника по нерва. За съжаление.

# 311
Благодаря ви. Доплер ми правиха, няма проблем с вените. Но ми остана съмнение да не са два отделни проблема.

# 312
Босвелия е на now food,а папаята и цисус са отделени продукти

Папаята - имате в предвид papain на now foods ли (дъвчащи таблетки) ? другото го намерих пак в iherb от няколко производителя..

иначе и руското "чудо" Карапаин съдържа точно това
Вие използвали сте го?
Нищо не пречи да се прилага допълнително предполагам 😜

Вече е доста трудно да се сдобие човек с него. Само едни измамници го предлагат на 3-4 цени. Поръчка от Русия е невъзможна Sad

# 313
Благодаря ви. Доплер ми правиха, няма проблем с вените. Но ми остана съмнение да не са два отделни проблема.
Писах ви на лично

# 314
Здравейте ,
Можете ли да ми препоръчате неврохирург/невролог в София за лечение на дискова херния.
Прочетох темите,  но препоръките за лекари са стари, а доста от тях, за жалост са покойници.
Майка ми не може да се движи сама от м.юни насам и се е сгънала наполовина. Първо получи схващане в кръста , ходеше си, но с болка и  отиде при д-р Неделчева,  която се оказа, че повече се вълнува  да  пълни леглата в отделението - още преди да я прати скенер й назначи инжекции Милгама, от които само стана по-зле и напълно се обездвижи. При изписването не й дадоха резултатите от скенера  ,това много ме усъмни и бих искала да отидем при специалист,  който я излекува , а не да гледа пътеките.

Общи условия

Активация на акаунт