За осигуряването на МРЗ и заплатата в плик

• 24 279
  • 802
  •   1
Отговори
# 495
Че, кой чака на държавата да му осигурява изобщо нещо? Въпросът е в това, че хората работят, а все по- трудно се оправят със сметките. Че цял живот си се осигурявал на макс, и накрая ще мизерстваш...ей  това е жалкото.

# 496
Както и да го въртиш, все си е наемен работник и работиш за хората и трябва да се съобразява с нещо - работно време, изисквания на фирмата и др.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 21:53 от bubolina73

# 497
Ще мизерстваш защо с изработването от теб ще се плаща и на още 3ма, които нищо не са изработили. Щото така било честно...
Айде  пак как всичко се заработва....
Ами, не е точно така.
Не ви ли омръзна да се надувате какви сте се супер-дупер?
И как, е като не е така? Дядо Коледа ли ше дойде да ти подари добър живот?
Теб не ти ли омръзна да обясняваш, как някой ти е длъжен да ти даде на готово?
Значи да се работи било надуване, а твоето какво е?

# 498
Че, кой чака на държавата да му осигурява изобщо нещо? Въпросът е в това, че хората работят, а все по- трудно се оправят със сметките. Че цял живот си се осигурявал на макс, и накрая ще мизерстваш...ей  това е жалкото.

Не е възможно това.
По две причини.
Първо ще имаш много хубава пенсия.
Второ, ако имаш финансова култура, от тези големи заплати ще си спестиш доста пари и ще си подсигурен двойно.
Ако си прахосник, поне хубава пенсия ще имаш.

# 499
Колко ще е хубавата пенсия? Ориентировъчно.

# 500
Ще мизерстваш защо с изработването от теб ще се плаща и на още 3ма, които нищо не са изработили. Щото така било честно...
Айде  пак как всичко се заработва....
Ами, не е точно така.
Не ви ли омръзна да се надувате какви сте се супер-дупер?
И как, е като не е така? Дядо Коледа ли ше дойде да ти подари добър живот?
Теб не ти ли омръзна да обясняваш, как някой ти е длъжен да ти даде на готово?
Значи да се работи било надуване, а твоето какво е?

Моля, ти чуваш ли се какви ги приказваш? Имаш някакви заслуги, защото си се родил еди-къде-си.

# 501
Както и да го въртиш, все си е наемен работник и работиш за хората и трябва да се съобразява с нещо - работно време, изисквания на фирмата и др.

Щото работещият за себе си не се съобразява с нищо, нали? Или не работиш за клиентите си (и те са хора). А някои фирми осигуряват мнооого добри условия за работа и направо си глезят служителите.

# 502
Колкото и да те глезят, пак си наемен работник на заплата.

# 503
Моля, ти чуваш ли се какви ги приказваш? Имаш някакви заслуги, защото си се родил еди-къде-си.
Чувам се много добре - имам заслуги, защото съм ги постигнал с много работа.
Ти трети ден ми обясняваш, какво аз съм бил получил, какво съм дължал и какво съм правил, къде съм се бил родил, без никога да си ме виждала! Малко не ти ли става неудобно? Нещо за Господ ли се имаш, че да определяш заслугите и задължения на другите?
Ама перфектно покаваш безкрайната наглост заради която България ще затъва също безкрайно.

# 504
ОК, няма смисъл да спорим. Аз по принцип харесвам да съм наемник.

# 505
Зависи колко е максималният осигурителен праг. До юли 2022 г е била 1500 лв, от юли 2000 лв, сега е 3400 лв.
"B cpeдaтa нa oĸтoмвpи в. "24 чaca" пyблиĸyвa дaнни, cпopeд ĸoитo бpoят нa "нaй-бoгaтитe" пeнcиoнepи e бил 962, oт ĸoитo oĸoлo 1/3 (294 дyши) ca били вoeнни, пoлицaи и cъдeбни oxpaнитeли. A 294 - миньopи, вoдoлaзи, paбoтници в тeжĸaтa пpoмишлeнocт."

# 506
От тия 900 човека военните и полицаите са били генерали, от миньорите и тежката промишленост са директорите на мини и фирми.

# 507
Като кажат.."Голяма пенсия, та лошо ми става"
То 1300 лв,от които сигурно половината ще отиват за лекарства, страшна работа.
За мен това си е мизерно, след цял живот работа. И да, нямам финансова култура и не искам и да имам. Искам да живея спокойно и доволно, както сега, така и на стари години.

# 508
Зависи колко е максималният осигурителен праг. До юли 2022 г е била 1500 лв, от юли 2000 лв, сега е 3400 лв.
"B cpeдaтa нa oĸтoмвpи в. "24 чaca" пyблиĸyвa дaнни, cпopeд ĸoитo бpoят нa "нaй-бoгaтитe" пeнcиoнepи e бил 962, oт ĸoитo oĸoлo 1/3 (294 дyши) ca били вoeнни, пoлицaи и cъдeбни oxpaнитeли. A 294 - миньopи, вoдoлaзи, paбoтници в тeжĸaтa пpoмишлeнocт."
Недей да бъркаш максималната пенсия с максималния осигурителен праг. Това увеличение до 3400 засяга само политици и определени държавни служители, които се ползват със специални преференции. Обикновен гражданин никога не може да я стигне тая пенсия. Разбира се удобно пропуснаха да го споменат това като се хвалиха колко са я вдигнали.

Последна редакция: пн, 03 апр 2023, 23:30 от bboiko

# 509
Като кажат.."Голяма пенсия, та лошо ми става"
То 1300 лв,от които сигурно половината ще отиват за лекарства, страшна работа.
За мен това си е мизерно, след цял живот работа. И да, нямам финансова култура и не искам и да имам. Искам да живея спокойно и доволно, както сега, така и на стари години.

Нали знаеш приказката за спасението на давещите се? Важи и за пенсиите. От вноски - толкова. Ако искаш повече, грижиш се за спасението си. В края на краищата нещата опират до вноски/спестявания/инвестиции, а не до години работа.

Общи условия

Активация на акаунт