За осигуряването на МРЗ и заплатата в плик

• 24 148
  • 802
  •   1
Отговори
# 645
  • София /Абсурдистан
Като свободна професия са, извинете, сбърках.
Повече от половината частни кабинети не работят с касата. Някои зъболекари също.

# 646
А, дали ще ме гледа накриво, хич не ме притеснява. Важното е, че издават.

# 647
Като свободна професия са, извинете, сбърках.
Повече от половината частни кабинети не работят с касата. Някои зъболекари също.

Касата , и касов бон ,  нямат общо.

# 648
  • Пловдив
Е, как да нямат. Има каса (направление) - няма касов бон, и обратно, няма каса - има касов бон. Wink

# 649
Е, как да нямат. Има каса (направление) - няма касов бон, и обратно, няма каса - има касов бон. Wink

Лекар, с договор с касата, също трябва да издава касов бон!. Напр.за прегледа и потр.такса.
Така че касов бон всички трябва да издават, независимо имат ли договор, или не, с НЗОК.
https://www.actualno.com/healthy/za-da-sledjat-lekarite-dali-izd … -news_729247.html

https://www.google.com/amp/s/novini.bg/amp/zdrave/nzok/29342

И т.н.и т.н....

# 650
Като ходиш при специалист на регистратурата не ти ли издават? Ако е в частен кабинет - ако си поискаш.

# 651
  • София /Абсурдистан
Като ходиш при специалист на регистратурата не ти ли издават? Ако е в частен кабинет - ако си поискаш.
Някъде издават, някъде не. В Сити клиник на мен винаги са ми издавали, често с него дават и фактура, но в други болници не винаги. Просто ти вкарват данните в системата и ти казват в кой кабинет да отидеш. Явно си имат свои начини на отчетност.

# 652
А как си отчитат доходите тогава, като не издават касов бон - например зъболекар? Или чостен кабинет на лекар....Аз в закона не знам да пише при поискване да издава само?

# 653
Някъде и през регистратура не минаваш, направо при специалиста и плащането там.

# 654
Нямам представа, Тет. На мен зъболекар не ми дава касов бон. Ако поискам да, даже и фактура може, но по принцип не. А е може би най-голямата клиника в Пловдив.

# 655
Скоро бях на зъболекар - издадоха ми касов бон за едната услуга /евтината/, а за скъпата - забравиха сякаш.
Щом няма касов бон,  значи са непроследими , съответно - необлагаеми Thinking..според мен.

# 656
Не може да бъде, всички плащат данък на всяка стотинка.

# 657
Е, непроследими? И без касови апарати може да декларираш доходи. Аз не издавам касов бон на моя наемател, но си декларирам дохода.

# 658
Ти имаш договор с наемателя.

# 659
  • Mediterraneo
Баш си е укриване на доход това с неиздаването на касов бон от лекар/ зъболекар. Ето, хора с престижни професии, не са шивачки. Ама д-р Иванова днес е прегледала 20 човека( не знам колко е потребителската такса), чукнала два касови бона, колкото да не е без хич, останалото- джобни. Така се работи добре, и аз бих го правила. Сигурна съм, всички останали тук- също, колкото и друга да я пеем и да се бием в гърдите, че спазваме всяка буква на всеки закон.

Общи условия

Активация на акаунт