За осигуряването на МРЗ и заплатата в плик

• 24 147
  • 802
  •   1
Отговори
# 660
Ти имаш договор с наемателя.

С настоящия нямам договор. Но НАП не ми иска да представя договор, иска ми пари.
По същия начин и лекари декларират доходи. Това, което подадеш в ДД.

# 661
  • тук-там
Ти имаш договор с наемателя.

С настоящия нямам договор. Но НАП не ми иска да представя договор, иска ми пари.
По същия начин и лекари декларират доходи. Това, което подадеш в ДД.

А, на какво основание НАП иска пари? При липса на договор, каква сума декларираш от наема и защо?

# 662
Баш си е укриване на доход това с неиздаването на касов бон от лекар/ зъболекар. Ето, хора с престижни професии, не са шивачки. Ама д-р Иванова днес е прегледала 20 човека( не знам колко е потребителската такса), чукнала два касови бона, колкото да не е без хич, останалото- джобни. Така се работи добре, и аз бих го правила. Сигурна съм, всички останали тук- също, колкото и друга да я пеем и да се бием в гърдите, че спазваме всяка буква на всеки закон.

Някога много отдавна, по-отдавна от всички амнистии и давности, съм крила данъци. То май тогава всеки го правеше, ама и данъците бяха "до кръста", а не като сега. Още веднъж да покажа ползата от плоския данък 10%. Иначе и сега не обичам да плащам данъци и ако мога не го правя, но по правилата, стриктно спазвайки буквата на закона. Тоест с чиста съвест бих могла да се бия в гърдите.

# 663
В него връзка, защо румънците успешно и по-европейски се борят с неуредиците в държавата си и основно корупцията и вървят към европейски тип управление, а в България не е така?

# 664
Може би им е по-добър чипът на първо място. И са по-малко русофили, от там нямат силно руско лоби, от там по-малко корупция. Влиянието на руското лоби там намалява и защото май си имат нефт или газ беше като за себе си. И нямат руска рафинерия.

# 665
Путин виновен и за нашия чип ли...малииииии....

# 666
Путин виновен и за нашия чип ли...малииииии....

Не, разбира се. Чипът си е отделно, руското влияние е отделно. Като чипът спомага за влиянието, разбира се, но си е вроден, не е придобит. А руското влияние също така върви ръка за ръка в окопалата се комунистко - ченгеджийска мафия, защото те си имат връзките, каналите и отношенията с Москва от преди.

# 667
На добра воля декларирам, White rabit. Договор не иска НАП. Декларираш и носиш отговорност за неверни данни. Винаги може да се свери дали е така.

# 668
Не е виновен обикновения работник,че шефът му превежда, една част от заплатата по банка, а по-голямата в плик.Ако ако претендираш, веднага ти посочват вратата и какво правиш? Оставаш без доходи,с деца ипотека/наем???Къде е държавата? Знаете ли, колко бързо може да се напълни хазната? Само онзи ден, преброих в един парк за 1 час 17 кучкари в нарушение! Само за 1 час! Ако имаше реално действащи ,а не фективни по документи служители, правете си сметката, колко пари щяха да съберат само за 1 ден.Фасове, боклуци и изпражнения, да изброявам ли? Колко хора, могат да бъдат глобени, на момента ако има отговорни лица, които да следят по паркове,градинки,улици и тн?Силен Шум след 22? Защо в Германия, никой не смее да вдига шум в забранените за това часове? Защото, им късат главите от солени глоби! ЗАЩО ГАНЬО решава, че днес има РД и целия блок, е длъжен да му слуша пиянските стонове, на него и компанията му + силната музика до 3 сутринта?ЗАЩОТО НЯМА КОЙ ДА ГО ГЛОБИ!!! А НЕ КАКТО КАЗВАТ ПОЛИЦАЙТЕ, ПЪРВОНАЧАЛНА ЗАБЕЛЕЖКА ПОСЛЕ АКТ,НЕ! Директно глоба, ама глоба, та да му се заеие свят, и да размисли следващия път, дали сметката в кръчмата, няма да му излезе по-евтино.Та така, и тези работодатели с пликовете, защо не се проверяват? И от там доста пари ще паднат, за държавата от глоби!

# 669
Антонио, не ги проверяват и не ги глобяват, защото няма смисъл. Защо  ли? Защото много трудно се доказва това с пликовете и ако все пак успеят да го докажат, то глобата ще падне в съда. Знаем, всички каква ни е съдебната система - ако работеше ефективно, нямаше да има нито пари в пликове, нито такава корупция, нито толкова престъпления. Спомням си думите на един бивш министър на вътрешните работи: "Ние ги хващаме, те ги пускат."

# 670
Всичко е измислено в полза на работодателите, но не и за работниците.Както и "сумираното изчисление на работното време"Този цирей в кодекса на труда.Ужким се използва във предпрития които не могат да првкъснат производството си сиреч 24/7.А какво се случва реално?Масово хората в хр.вериги и други отрасли, работят на такъв график.Нищо, че магазина  вечер не работи.И от там, ако се падне да работиш както сега, на великден или който и да е официален празник.Никой не ти плаща двойно,тройно или четворно! Защото видиш ли, работиш по график и си зарязал семейството си на-най светлите празници. И накрая никакво обещетение за това.А да не говоря как се злоупотребява с тези графици! Маса народ работи 7 дена и на 8мия почива.Иначе си отразен че почиваш 1 път в седмицата.Да ама всеки почивен ден от следващата седмица е с 1 напред...

# 671
Парите не са за гражданите, защото срещу внесените данъци и осигуровки насреща имаме разбири улици, липсващи тротоари, платени медицински услуги, кошмарни градини и училища, инвалидизирани хора с по 200 лв. помощ от държавата, бездействащи институции и т.н и т.н, а накрая подигравката мизерна пенсия.  Всеки сам си решава, но да внасяш и да нямаш нищо насреща не е адекватност. Ще ми прибират осигуровки, за да ми подхвърлят две евтини пломби, едно възстановяване на зъб с  коронка е 550 лв. Не говоря за мизерните кабинети по апартаментите, където и инструментите даже не се стерилизират адекватно. Нищо няма срещу внесените пари, нищо. Сива икономика винаги ще има и тя от този аспект, в който пиша, е много справедлива. Не може само да се внасят пари, хората да живеят лошо през цялото време, защото те ги дават на държавата, не ги носят вкъщи, а насреща нищо. Човек работи, за да го усеща, за да има нормални пари за харчене, не да си плати на държавата, да си плати бензина до и от работа и да не може да се нахрани. Това не е нормално. Ако за някого е нормално - да се прегледа. Блъскал 45 години като пълен роб, по половин година изцяло за държавата работил, живял супер лошо, за да му подхвърлят накрая една пенсия от 400 лв. Нелепо е. Като се пречи на малкия и среден бизнес, като мръсните схеми са безброй, какво да направи работодателят. Естествено, че ще са в пликче паричките. Не ми трябват и касови бележки. Скапана фризьорката от цял ден работа, ръце, крака, всичко я боли, за да успее да си нахрани семейството, а аз ще и търся касова бележка.

Последна редакция: нд, 16 апр 2023, 10:39 от Rumi11111

# 672
Защото на нищо не се гледа систематично и цялостно. Колкото и да мрънкаш за липсите, на запад много от гореизброеното е още по свито. Няма безплатни зъболекари, въпреки доста значителните данъци, достигащи хиляди евро на месец, трябва допълнително да се осигуряваш на частно, ако искаш някой да ти обърне внимание здравословно. А данъци отиват и по изграждане на инфраструктура и по поддръжката й. Как ще я изградиш и поддържаш ако всички пращат в плик? И естествено е - като нищо не получавам, няма и да давам. Ма тя и държавата така - като нищо не получавам, няма и да давам. И така, омагьосан кръг.

# 673
Съдебните решения в България са публични и се публикуват в интернет. Посочи ми едно, където някой е подал жалба срещу работодател, с истински твърдения и е осъден. Едно.
Иначе ти и феи и еднорози може да познаваш... и пак ще си останат фантасмагории нещата дето пишеш.

Много интересно, благодаря! За всички дела ли? Къде мога да намеря информация с име и Егн на човек, за когото знам, че е осъждан, но не знам присъдата.

# 674
  • Пловдив
Публикуват се без имена и егенета, разбира се. С инициали и звездички.
Представяш ли си какъв вой ще се надигне иначе? Wink

Общи условия

Активация на акаунт