Частни училища - информативно-дискусионна тема - 58

• 67 529
  • 787
  •   1
Отговори
# 270
Училища в гр. София е групата.

Мен също не ме изненадва, но очаквах поне един-двама да се появят и да кажат, че са доволни, а то десетки, които не са. Схемата с депозитите е просто скандална.

# 271

Мен също не ме изненадва, но очаквах поне един-двама да се появят и да кажат, че са доволни, а то десетки, които не са. Схемата с депозитите е просто скандална.

И аз прочетох коментарите но изощо не схванах каква е схемата с депозитите.
Дават депозит за записване и после детето не го записват ли?

# 272
  • София
Явно вземат някакъв депозит при записване /извън таксата/, който трябва да ти върнат при напускане на детето по една или друга причина, но не го правят.

# 273

И аз прочетох коментарите но изощо не схванах каква е схемата с депозитите.
Дават депозит за записване и после детето не го записват ли?

Вземат депозит (доколкото разбрах - 2000) и после прекратяват договора едностранно, без особена причина, без да връщат депозита. Пишеше, че така са направили с 10+ деца само от ПУК тази година.

# 274
Сега прочетох. Въпреки, че съм наясно от ден първи що безпардонен и арогантен човек е собственик на Изи, и аз се изненадах на толкова много, много негативни отзиви и изключени деца без ясна мотивация и причини.

Последна редакция: ср, 29 мар 2023, 16:16 от Fancy

# 275
Да, в последните месеци активно следя различни образователни и родителски групи. Единствено за Иззи публикациите са толкова коментирани и то крайно негативно. Без да имам контакт с училището освен добра позната, която е доволна, съм склонна да се доверя, че толкова сходни мнения, от толкова много хора едва ли са неоснователни. Ако в действителност управата си позволява такива порочни практики като нарочване на деца и злоупотреба с депозити, силно се надявам да претърпят големи репутационни щети. Жалко, защото училището можеше да бъде още една алтернатива на шепата добри училища в София.

# 276
Винаги има както доволни, така и недоволни. Няма идеално перфектни училища. Когато има повтаряемост в конкретиката на оплаквания, при това многократно, то това показва, че е стил, начин на управление и комуникация. А това са неща, които никога няма да бъдат коригирани към по-добро. Освен, ако не бъде сменен човекът, което в конкретния случай няма как да бъде направено. Медалите нямат никакво значение в такива условия.

Много е важно правилата да са ясни и прозрачни. В нашите договори, няма опция да бъде прекратен едностранно от училището без причина, както твърдят за Изи.

И сега погледнах. Клаузата ни за успех е, че договорът няма да бъде подновен за следваща година, ако ученик има 4 по два от трите основни предмети за годината, или 3 за който и да било друг предмет. Доста базови (меко казано) изисквания. А не се подновява за дисциплина, като директно е препратено към ЗПОУ и Правилника за вътрешния ред( груби, сериозни и системни нарушения).

Последна редакция: чт, 30 мар 2023, 10:52 от Fancy

# 277
  • София
аз също бях изненадана колко много са негативните отзиви. Това с депозитите  е много некоректно. Аз имам и недоволни познати оттам, но те имаха несъгласия със собственичката. И смятах, че в крайна сметка не може всички да се харесват, но написаното от толкова родители си е притеснително.

# 278
Точно това пишат, ако си недоволен, детето попада в някаква група за тормоз. Чак нереално.. как някои работят с деца, а не ги харесват дори.

# 279
  • София
За съжаление и аз чух подобен отзив от познати, на които препоръчах училището когато трябваше спешно да местят детето си преди може би 2 години. Изведнъж от нищото и по никое време подхванат разговор за прекратяване на договора, който в крайна сметка не е прекратен, но на цената на стрес и напрежение. Покрай това ми споделиха и още детайли, които ми се сториха абсурдни, но се вписват в прочетеното в групата.
Изначално добрият замисъл се спъва в гигантското его и спорната етика на овластения човек, а от това по-лоша комбинация няма. Лошото е, че не става въпрос за директор, а за собственик, което не ме оставя особено оптимистична как ще се развива училището по-нататък.

# 280
  • София
В групата някой е качил сканирана част от договора на Иззи. Оказва се, че договорът може да бъде прекратен от училището едностранно с едномесечно предизвестие. Като договор за наем. Joy

# 281
В същата група преди година е имало абсолютно същата дискусия.

# 282
  • София
За прекратяването има предистория, беше поискано в началото, за да може, ако се случи нещо да местим децата бързо. Така се оказа двустранно разбира се, никога не съм мислила, че ще се използва, камо ли пък масово.
Прочетох дискусията, ако се включи някой доволен ще го "изядат". Аз все едно съм в някаква паралелна вселена, честно... имам пряк поглед върху 6 на брой класа в училището- всеки ден съм с родителите и естествено абсолютно пълен върху класа на детето ми. Знам за един единствен неподновен договор от класа на детето ми, но другото наистина не се справяше. От друг родител знам за това, че трудно са си взели капарото, но са го взели. Такова масово неподновяване на договори ме изненада много, че чак неудобни родителите?! Не знам какво са правили, но съдейки колко съм мрънкала аз, бих се квалифицирала, като повече от неудобна. Нямам никакво обяснение на разразилата се дискусия.
Гледам в анкетата, че има много родители на деца в Иззи, да споделят и те. Определено ние сме супер доволни от отношение, качество на обучение и т.н. Детето е много щастливо и ходи с голямо удоволствие на училище.

# 283
А какъв е този депозит и за какво се иска?
Това не е капаро за запазване на мястото при прием, доколкото разбирам.

# 284
  • София
За прекратяването има предистория, беше поискано в началото, за да може, ако се случи нещо да местим децата бързо. Така се оказа двустранно разбира се,
Ами, не е "разбира се". Насрещните престации на страните по един договор са най-често от много различно естество, съответно преркратяването на договора е с много различни последици за всяка от тях, така че често не е уместно да се търси реципрочност в клаузите, както е и в конкретния случай.

Депозита - за гарантиране на всякакви финансови задължения на родителите, които съответно могат да се прихванат от него. Абе точно като при договора за наем. Joy

Общи условия

Активация на акаунт