Майки имат своята амбиция, а ОСМОКЛАСНИК чака пролетна ваканция

• 36 346
  • 742
  •   1
Отговори
# 150
  • София
И моят е на инхалации с Cavisept 3%. И с Тонимер си промива носа. Реве от главоболието Sad

# 151
  • в очите на дъщеря ми
Лелеее, ма много болни, дано да минава по-бързо..
И прекрасната си е в къщи, боли я гърлото и подсмърча, нооо в понеделник с песен на школото.

# 152
Като чуя за болести настръхвам. Първия срок беше постоянно болен. Пи 1 месец респивакс и пу-пу за сега е здрав.

# 153
  • Бургас
Оххх,много ми е криво,като ви чета,как се мъчат наборчетата 😢😔 Да оздравяват веднагически!

# 154
  • в страната на чудесата
Смесете равни части зехтин, мед и уиски/ракия на водна баня и давайте по 1 лъжичка няколко пъти за кашлица и гърло.
Бързо оправяне на всички.

# 155
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ох много ми е мъчно като ви чета. Бързо да се оправят и малки и големи.

# 156
  • София
Смесете равни части зехтин, мед и уиски/ракия на водна баня и давайте по 1 лъжичка няколко пъти за кашлица и гърло.
Бързо оправяне на всички.
Хей, чайниче, може ли уискито да си го пием чисто и така за профилактика. Може и с лъжица.

Аз по ковида реших да си правя някакъв пенкилер с билки и ракия. ММ като ме видя как съсипвам ракийцата от татко и скочи “като ранена в сърцето пантера”. Като ме види, че сипвам зехтин, съвсем зле ще е положението.

# 157
  • София
Благодаря за милите пожелания момичета! Днес съм значително по-добре, боли ме силно гърлото само на едно място и като попадне там секрет от носа ме гъделичка и предизвиква да кашлям. Като се погледнах на светло в огледалото там имам тлъст гноен налеп. Тампонирах го със сода за хляб (без да търкам). Всичко прекалено люто, кисело, спиртно, парещо ме довежда до ужасна кашлица. Днес не успях да стигна до лабораторията, но ако до понеделник не съм пукнала, видях че в Рамус предлагат пакет бърз тест за стрептококи+микробиологично изследване на гърлен секрет. А са ми до вкъщи и няма да се мъча да ходя до центъра. Не искам да ви досаждам повече с болести - пазете се!

Наборчето ми къса допълнително нервите. Вчера трябваше да се подстриже, като му казах да тръгва - не бил за подстригване. Той станал като неандерталец в главата... изпратих го насила. Днес сутринта е на кинезетерапевт - нямало да ходи. Защо? Нямало да ми каже, защото баща му щал да го "пребие от бой" (човека не го е докоснал с пръст нито веднъж през живота си) така че аргумента не беше добър и пак го натирих. По едно време на път за там ми пише по вайбър: Да знаеш, че в понеделник имам тест по математика и ще изкарам двойка, защото само ми губите времето с разни фризьори и упражнения, вместо да уча.
Най-обичам така да ме подготвят. Може само да се радва, че не мога да крещя в момента Close

# 158
  • Майничка
Чак в понеделник? Ехее, цяла неделя има да учи!😉

# 159
GorgOnzola,моят е същото мрънкало.Записах му час(съобразен с неговите претенции за време и ден) за фризьор,че в главата е като гръмнал бойлер в тръстика и ми заявява ,че няма да тръгне,защото му е мазна косата.Е,покрещяхме си и му заявих да се обади и да си отмени часа,да обясни защо и да се извини,е не,не можел така.И накрая си "изми" косата на чешмата в кухнята и замина.Тъкмо се отпуснах и Школо писна-4ка по БЕЛ-пак ще се зяееее,ама няма да чакам оправданията.
На всички болни желая леко и бързо оздравяване!Вирусите са ужасни,пазете се!(доколкото е възможно)

# 160
При набора отмина този период да ходи рошав. Косата му е леко чуплива и принципно би стояла добре, ако не е съвсем късо подстригана. Тук обаче ключовото е "би", би стояла, ако се решеше. Понеже за него гребен е непозната дума, изглеждаше като рунтава овчица, рошав с парченца дунапрен от трапа в залата. И не искаше да се стриже. Беше все "утре, другата седмица". В последно време обаче отиде на другия полюс. Сега все му е дълга, пречи му. И само дудне, че е станал за подстригване. Абе, няма угодия.

# 161
  • София
Значи 30 мин. след като се прибра, го сварих да гледа филмче. Казах му да учи, вместо да гледа. Научил си бил вече Joy
Направила съм му любимата паста със сирене и сьомга, въпреки че се влача като парцал. Не, реши че ще зоба крекери и си строши някаква синя гадост на брекетите. Е сега пак ще му губя времето след училище, защото явно ще ходим да му лепят нова.
Важното е мама да я въртим на чевермето нон-стоп, ама така на бавено огън, че да не вземе да пукне прекалено бързо.
За немита коса да се тюхка мога само да мечтая - според него шампоана, сапуна, пастата за зъби и лосиноът за пъпки просто не работят и да не си давам парите напразно за тях. Омръзна ми да се срамувам пред зъболекаря да ми обяснява как трябва по-добра хигиена и пред фризьорката да ми казва как трябвало да мие косата два пъти с шампоан с интензивно разтъркване. Те какво си мислят, че аз мога да вляза при него в банята и да го къпя. Аз когато трябваше го правех и беше чистичко, сладичко и хубаво бебе. Сега е космат, смръдлив и сърди тинейджър.

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 18:35 от Gorg0nzola

# 162
  • София
Синът се прибра в петък и каза, че е много изморен. Днес вече е задръстен със секрети, очите плувнали и червени, гърлото го режело дори и като диша. Буквално за часове го свали. Аз имам гранофурин - спрей, една аптека до нас си го забъркват. Много е ефикасен за гърло, препоръчвам горещо, ако намерите някъде. Ама той (синът, не спрея) поне е по-изпълнителен, или по-малко "носи" на неразположение (като типичен мъж), та прави всичко възможно да се оправи бързо - налива се с чай (до тук 2 литра е изпил поне), смуче бонбони за гърло, пръска "зелената гадост", даже пил някакъв флудрекс, който му продали в аптеката вчера, на прибиране от училище - още тогава имал идея, че не е "много изморен", а направо болен. Сестра му, идиотката, се върти около него, за да се заразяла и тя, че в понеделник имала тест по математика, вторник по ИТ, а сряда - по корейски. Идеално било точно сега да изкара някой грип. Аз сега пъдарин ли да го играя? Днес не била учила, защото можело да се е заразила и да е напразно Scream. А утре е на Витоша, сега се е запалила да се учи да кара сноуборд. По 3 март ходихме трите дни, кара с учител и сега иска да затвърждава наученото. Ама все пак, ако може така сутринта да е ОК, а надвечер да вземе, че да я свали някой грип - за понеделник до сряда да е болна, щяло да е идеално. Казах ѝ, че е страшна късметлийка, че още не съм в критическата. Че щеше да види тя тогава гневът на Темида. Сега просто няма сноуборд, ако не е приключила с домашните. Е, още пише...

# 163
Последните два поста много ме развеселиха 😆 Всичко до болка ми е познато.  Не е лесно да си майка на дете в пубертета. 🙂

# 164
  • в страната на чудесата
А децата питаш ли ги колко им е лесно с нас 😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт