Майки имат своята амбиция, а ОСМОКЛАСНИК чака пролетна ваканция

• 36 361
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Живот си живеят те!
Вятър ги вее!
При нас само фитнес и мускули са му в главата! 💪

# 166
Аз дудна, но много не се впрягам на децата. Успокоявам се, че е период и ще отмине.

# 167
  • София
Като тийн си водех дневник. Скоро го открих и си припомних с какво презрение съм гледала на родителите си. С две думи: досадни непрокопсаници. Просто го съзирам същото и в погледа и в интонацията на сина. Няма как да му се сърдя много - детенце ми е.
Майка ми навремето все разказваше как нейният баща и мой дядо ѝ казвал: Тръгни от там докъдето аз съм стигнал. Недей да повтаряш моите грешки! И тя ни го казваше защото и ние все от всичко разбирахме и бяхме компетентни. Ами явно е такъв човешкият характер - на всеки друг може да повярва освен на родителите си.
Аз имах лоша кожа и много силно акне като дете и майка ми милата все се молеше да и направят в аптеката разни мазила, че козметика хубава нямаше. Но аз отказвах да ги ползвам и не исках да си мия лицето. И зъбите не исках да си мия Joy Един ден в 7 клас, в час по трудово са ни разделили на момчета и момичета и момичетата имахме готварство. Скупчили сме се около учителката да ни показва как се прави баница и тя в един момент не издържа и казва: Абе момичета много миришете на пот - отдръпнете се малко по-назад! А една съученичка: Ама другарко, как така на пот - ние у нас ползваме рексона. Учителката: Абе вие ползвайте вода и сапун, пък рексона не всеки може да намери.
Ей този коментар ме потресе повече от всичкото дуднене на майка ми. От тази вечер започнах да се къпя всяка вечер и да си мия зъбите.

# 168
Ох колко ми е познато това мърморене в стил вие сте скучни, нищо не разбирате. Това от големия, малкият или е доста по-зрял в това отношение, или пък благоразумно избягва такива приказки. А може и просто да не може да се вреди и да вземе думата от дървения философ.
А при разболяването, първи беше големият, после аз, а  дребният веднага писна, че искал и той да се разболее, за да пропусне няколко дни училище. Е, когато се разболя хич не му беше добре. Голяма работа, че не си на училище и си свободен, като си парцал. Къде ти е келепирът?

# 169
При нас ако отсъства на контролно, пак го правиш като се появиш в училище, и няма смисъл от скатаване.

# 170
  • Майничка
Да, но междувременно си видял това на другите (с или без поправки), в идеалния случай ти се пада същият вариант, а в не толкова идеалния все пак има свободен ресурс от приятелчета, които да дадат едно рамо, защото вече са го правили. 😉

# 171
  • в очите на дъщеря ми
Девойки, искрено ме развеселихте, рано, рано....
Прекрасната проблем с хигиената няма, това да не се изкъпе/измие зъби (всяка вечер) не се е случвало, имало е дни с Т. викам "прескочи днес", малеее ква буря се разразява.. ма виж стаята да си хигиенизира......мнеее няма нужда, пък и си е "нейната мене кво ме интересувало", цитирам....
ааа по отношението на филососването, баща ми едно време казваше за мен "устата да ти запуша, г@з@, ще ти проговори" е това важи с пълна сила и за девойката...няма надприказване и все тя знае най-добре!
Мдаммм не им е лесно на наборите....тежък тежък им е живота....пък и гадни родители са им се паднали....Sweat Smile Sweat Smile

# 172
Това за тежкия живот пак бяха констатации на големия преди 2-3 години. Едно философстване беше паднало. Той колко проблеми имал, колко грижи и тегоби, пък нашата била лесна, какво толкова, ходели сме на работа и сме щракали с пръсти 🥺 В такива моменти Оги обикновено го слуша тихичко и се подхилква скришом.
Говорим си веднъж за университети и той беше изненадан, че се учи най-малко 4 години. Каза категорично, че няма да ходи и да пропилява 4 години от живота си в учене. Веднъж обаче разговаряхме с големия пак за университети, специалности и за това, че дори не е задължително да учи (беше ме ядосал пак с неговия мързел), но или се изнася от къщи или остава и си поема своята част от разходите. Та, стои си Оги тихичко отстрани, слуша, без изобщо да се включва в разговора и само най-накрая замислено констатира "Размислих. Май е по-добре да отида в университет" 🤣
С хигиенизирането никога не съм имала проблеми. Водата се лее като из ведро, все някой се къпе, мие. Лица се мажат, парфюми се леят. Е, в стаята, в ъгъла на големия е кочина, но според него във всички тинейджърски стаи било така. Дрехи, дрехи, дрехи. Не прибира чистите, а мръсните стигат със закъснение в панера. Огнян няма този проблем. Той прибира бързо в шкафа изпраните дрехи, а всичко, което съблече отива в панера, дори и да ги е облякъл преди час.

# 173
Ston, в 12 клас някак им идва ума и повечето решават, че все пак е по-добре да учат в университет, отколкото да работят по 8 часа на ден и да мислят за сметки и пари.

# 174
  • София
А моят стаята си чисти, ама личната му хигиена е ... Дъщерята е обратното - вечно и била мазна косата и спешно трябва да източи бойлера.

Аз и един друг спомен имам от детството: Седим си у дома и вечеряме семейно. Майка ми е сготвила боб. Баща ми опитва и казва одобрително: Много вкусен е този боб - като масло. Майка ми потвърждава и казва, че също така бързо уврял и трябвало да купят още от същото място. Този разговор предизвика погнуса в нежната ми тинейджърска душа. Аз нищо не казвах, бях кротко дете, но си помислих: Как може да имам толкова скучни родители? Хората си говорят за интересни страни, разказват смешни вицове, а нашите ... за боб

Сега като се сетя ми става смешно и решавам да разкажа някой виц на моите, за да видят каква готина майка съм. Реакцията на по-милата ми дъщеря обикновено е: "Мамо извинявай, но този хумор е типично пенсионерски". Синът си го представете - гледа ме лошо, с едната ръка е отместил слушалката от едното си ухо и с леден глас ми съобщава: "Мислех, че имаш да ми казваш нещо важно, сега си провалих нивото заради теб"

# 175
  • Бургас
Моя има голямо желание да започне да работи лятото.

За кочинката съм писала.
За хигиената нямаме проблеми. Къпе се по всяко време,щот му е топло,студено,от фитнес...

# 176
  • Сф
И ние сме редовно в банята. Но иначе за ред и дума не може да става. Обаче е хитра. Вика ми, ами мислех да си подредя дрехите на стола, ама всъщност ,ако не го направя,знам че ти ще минеш след мен. Simple Smile ( Не търпя разхвърлено)
Снощи започнахме да празнуваме още, тя си беше с нейната група от театъра и стояха до късно, после си я прибрахме. Позволих. Добри деца и 18+ са студенти от НАТФИЗ. Такива изненади и бяха направили, че тя плачеше като звънна. Ей, много чувствителни тия 🎏 Риби, бре! Какво ще я правя по- натам с тая ранима душа, не ми се мисли! Черпя за 15 години , юху! Днес е деня! Тя излиза, че събота и неделя помага за групи с дечица по на 4,5 и нагоре. От малка много обича да се занимава с малки деца
 . Ученето ...утре се учи преди училище.

# 177
  • Бургас
Честита, здрава, много щастлива и успешна да е наборката,Пюрче! 💐
Подтвърждавам,че са много раними и чувствителни рибките. И моя е рибка,на 14.03 е

# 178
  • в очите на дъщеря ми
Пюр да е честита и благословена девойката ти!

# 179
  • Майничка
Честита рожденичка, Пюр! Здраве, много щастие и късмет на рибката!

Сърбят ме ръцете, душата ми жадува да ударя едно хубаво чистене, а толкова писмена работа имам, че не мога да си вдигна трибуквеника от стола! Мрън!
Да не решите, че съм някой чистофайник, тъкмо напротив, тези пориви са толкова редки, че си е жив грях да не им се отдам, ама ...😠

Общи условия

Активация на акаунт