Майки имат своята амбиция, а ОСМОКЛАСНИК чака пролетна ваканция

• 36 103
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Честито Възкресение Христово!

Нашето малко чудо тази година, е че наборът за първи път хапна козунак (неговият беше специално само с шоколад и поръсен със сусам вместо със захар), пилешка пържола (по агнешко никой у домане си пада) и половин фаршировано яйце.
Специфичните празнични менюта никога не са му били по вкуса, но явно този път гладът надделя Wink
Утре пак сме почивка поради провеждането на онлайн РС

# 601
  • Бургас
Светъл Великден и от нас!
Набора днес седна да учи,че цяла ваканция беше ангажиран.
Варицелата я карахме всички у дома,преди няколко години.

# 602
  • Пловдив
Светли празници!
Наборката беше на екскурзия във Виена и Будапеща. После спа два дни и днес уж започва да учи. Имаше планове да наваксва през ваканцията, но всичко отлетя като един миг...

# 603
Христос воскресе!
Група, бъдете здрави и благословени.  И ние, и наборите.
Ние бяхме до Рим за 4 дни преди ваканцията. Младежът предпочете Рим с мен, отколкото Пампорово с класа. Изкарахме си страхотно, но Рим не е град за един път. Искам пак!
Великден у дома го изкарахме.  Тази година боядиса яйцата. Станаха красиви,  но и едно не е изял. Яйца не яде под никаква форма /освен в баница/, миришели гадно 😞😓😩. Има надежда. Може някой ден и козунак да направи.
Темата с ученето е табу. Днес седна да пише нещо, но със скоростта на костенурка.  Видимо го мързи. Не са били на училище вече 18 дни. Бомби, пък зелено училище, ваканция после-цяло чудо е, че знае откъде се отваря учебника.

Бъдете здрави! Остана още малко до края на годината.

# 604
Наборката беше 5 дни на екскурзия до Виена и Прага, после празнуваме с родата...Днес погледна нещо по БЕЛ и двете мъчихме геометрията. Всеки ден ходи да играе любителски волейбол, напоследък се е запалила...

# 605
  • София
Pure, има сняг за ски, но над 1700м. Иначе и ние като се разхождахме в гората над Банско си имаше цветенца.
Е, супер са се заредили децата с впечатления от столиците на Европа.
Ханна, Vita, тези екскурзии ученически ли са?
together1, цели 18 поредни дни не са били на училище ? Ехеее, то няма как да не забравиш за толкова време. Ох, милите първата седмица ще им бъде гадно. Добре, че са само 4 дни.
А, за яйцата му кажи, че съдържат протеини, така ценни за правене на мускули . Може да вземе да се прежали. След тренировка трябвало да се премат протеини и моят яде по 1-2 яйца, по съвет на треньора (фитнес). То сигурно трябва по 4-5 ама чак толкова не може да изяде.

# 606
  • Пловдив
Да, екскурзия от училище. Във Виена са се засякли с ученици от Бургас и те на ученическа екскурзия по време на ваканцията. Супер са си изкарали.
Ох, не ми се влиза в училищен режим още. Но само като се сетя за миналата година по това време и веднага ми става по-леко Blush

# 607
Да, от училище е екскурзията.

За протеини и градене на мускули, трябва да яде само белтъците. С жълтъците не трябва да се прекалява, въпреки че са полезни и съдържат вит. В12 и вит. D.

# 608
Еееххх, след такива хубави почивки, тез 4 дена ша им се видят вечни, но ще е моментно, тамън да влезнат в режим учене, и отново почивки. То като почнат ДЗИ, Гергьовден, и тем подобни, докът се завъртим минал и заминал втори срок, та и уч. година. Хич не ща да се сещам за миналата, ама като се сетя сегашните седмокласници кво ги чака. Горките родители, на какъв ли огън се пекат, кършат пръсти, наддават неистов вой до небесата и обратно. Тъй ще е всяка година когато има седмокласници.

Диването си написа домашните, само дет не съ е упражнявала по Мат., цял ден я карам да погледне нещичко, а тя все иска да играе, само да не решава, а контролното чука на вратата.
Като споменах чукане по вратата, да ви разправям кво стана днес. Играем с диването, баба и, пристига по някое време при нас, телевизора работи, дават стар бг филм, ние с нея играем, крещим и псуваме кат каруцари. По едно време, чувам чукане по вратата и казвам, че някой тропа, те двете ми викат - то от филма, хмм викам, добре, тъй да бъде. След малко, баба и решава да иде за кафенце, отворила вратата, връща се при нас и вика,тази чанта някой я е оставил пред вратата, май има месо, сложи го в хладилника, и взехме да се чудим от кого може да е. Тя тръгва, аз ставам, поглеждам в чантата, викам брех, туй не прилича да е месо, пипам и какво се оказва - вар. Прибира се, и аз - ама, ти кво месо тъ гони тебе, кой ша е тоя луд, на таз скъпотия месо да ти дава, туй вар ма жена. Ужас ви казвам, та се сети от кого е. Ма тъй де, толкоз дет тежеше, па и месо да е, алоооууу, нема таквиз луди. Та ша ми разправят те на мен, че във филма чукали. Па имаме едни съседи, кои са точно не знам, всеки ден тропат, зарад тях един ден съ изпокарахме с майка ми. Тя ми тропа на вратата, а аз мисля, че са пак съседите, а вън хем студено, хем беше почнало да вали, а таз нашата по къс ръкав, мислела, че е топло. Аз идея си нямах, че е излезнала, забравила си ключа и чипа, и мен мъ изкара виновна. Ми ко дъ напрая, че в стаята където седим, не може да се разбере, дали са съседите с тропането, или някой на вратата ни тропа. Звънците не работят, сменихме го уж нашия, ма от как здаде багажа батерията, не сме слагали друга, на ток не щем, че като го спрат, то пак същата работа. На ей такива ми ти работи. Явно на жената, пържоли и се приядоха.

# 609
Ще започнат ударно с контролно по математика  😀😃🙂.
Яйцата му миришат на сяра /негово обяснение/.

# 610
Утре ли? Този учител няма сърце 🤐

# 611
  • София
Утре ли? Този учител няма сърце 🤐
Тази учителка има навика през почивните дни да праща домашните,моята девойка хич не я харесва.
А учителката по английски вчера им прати домашно Rage.Просто нямам думи и очаквам родителска да се възмутя.

# 612
  • София
И на мен яйцата ми миришат на сяра, но само докато са топли. Като изстинат вече стават.
И хлапето я чувства тази миризма, затова като ми каже, че нещо му мирише на смърт, го карам да го остави да изстине и миризмата изчезва.

# 613
На мен и на дятето ни мирашат не само на сяра но и на БОВ и Агрия, но след като вече са консумирани. Като мине малко време, ела ни вижте, тъй убаво ухае, че и противогаз не помага.

И тез от вас с РС - щи, да кажете, да съ пофалите как е минало. Ай само добри новини да получите.

Оффф, туй диване ша мъ погребе преждевремено. Ако утре ( вече днес ), не съм писала, да знайте че мъ няма сред живите. Хич не питайте как ша мъ погуби.

# 614
  • Mars Hotel
Христос воскресе! Simple Smile
Ние бяхме на почивка в Истанбул и съответно нищо не е пипнато за училище. Утре имат тест по математика. На никой от нас не му се връща към ежедневието, но няма как.

Успешна седмица на всички!

Общи условия

Активация на акаунт